PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

LEGYÜNK MI A MEZŐNYBŐL KITŰNŐ CSAPAT!

Legyünk mi a mezőnyből kitűnő csapat!
Elérkezett a junior korosztály országos döntőjének ideje, csütörtöktől vasárnapig Miskolcon szerepel a PEAC-Kosárlabda Akadémia a Nemzeti Leány Junior Bajnokság nyolccsapatos döntőjében.
Az eseményen az ország nyolc legjobb helyen végzett korosztályos csapata mérkőzik meg a bajnoki címért. A résztvevőket két négyes csoportba osztották be, a miénk a B csoport, vagyis a PEAC-KA a Vasas Akadémia, a BEAC és a Soproni Darazsak ellen lép pályára csütörtökön és pénteken. Szombaton az elődöntőkkel és az 5-8. helyért zajló csatákkal folytatják a csapatok, vasárnap pedig a helyosztók és a döntők kerülnek megrendezésre.


Csapatunknál már mindenki nagyon várja a legrangosabb országos utánpótlás rendezvényt, nincs ezzel másként a gárda vezetőedzője sem: - Nagy várakozásokkal utazunk a junior döntőre, hiszen ez a lányok két éves közös munkájának a megkoronázása lehet. Az utánpótlás bajnokságok országos döntője mindig egy külön „mini-bajnokság”, ami egész másképp is alakulhat, mint ahogy az alapszakasz kinézett – vélekedett Hartung Anita, a PEAC-Kosárlabda Akadémia junior csapatának vezető edzője. - Nehéz felmérni az előzetes erőviszonyokat, mert több olyan meglepő, talán váratlan eredmény is született eddig, ami annak betudható, hogy sokszor a felnőtt csapat igényei alakították egy-egy meccsen a játékoskereteket. Saját csapatunkat egyénileg tehetségesnek, csapat szinten pedig sokoldalúnak, gondolom. Erős a csapat kohézió, ami egy ilyen fokozott terhelésnél kulcsfontosságú lehet. Fontos, hogy minden meccsen legyenek olyan húzóembereink, akikre támaszkodhatnak a társak, de csapatként is jól funkcionáljunk. Megvannak a vezéregyéniségeink, akik tudják ezt magukról és fel is vállalják szerepüket a mérkőzésen, én pedig maximálisan bízom bennük. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az országos döntőn mindig van egy olyan csapat, aki valami miatt kitűnik a mezőnyből, és ez a csapat nem mindig a végső győztes együttes. Lehet ez a legszebb kosárlabdát játszó, legjobb közösséget alkotó, a társak sikerének legjobban örülő, vagy a legnehezebb szituációkból is talpra álló gárda. Szeretném, ha Miskolcon mi lennénk ezek!

Ami a programunkat illeti, nem vár könnyű menet ránk, kulcs lesz az első játéknap, amikor két mérkőzés vár Varga Esztiékre. Fontos a jó rajt, érzi ezt Hartung Anita is: - Számunkra a legfontosabb mérkőzés mindig a soron következő, így a csütörtök reggel 9 órai összecsapásra készülünk elsősorban. Utána lépésről lépésre, mindig a következő feladatra koncentrálva akarunk haladni az utunkon.

Friss információk a rendezvény hivatalos facebook oldalán: https://www.facebook.com/NLJB2018/
A PEAC-KA csoportmérkőzéseinek időpontja:


2018. március 8. csütörtök
9:00 PEAC-KA – BEAC-Újbuda
17:30 PEAC-KA – Soproni Darazsak

2018. március 9. péntek
15:00 Vasas Akadémia – PEAC-KA


Ülő sor (balról jobbra): Wentzel Nóra, Palaczki Réka, Szücs Luca, Hegedűs Rebeka, Varga Eszter, Jelena Radonjic, Wentzel Hanna, Pucz Eszter
Álló sor (balról jobbra): Hartung Anita vezetőedző, Ivana Curakovic, Kaposi Fanni, Milica Vojinovic, Kovács Kitti, Kovács Orsolya, Nagy Gabriella, Jelena Curakovic, Ina Radakovic, Gyenizse Áron másodedző
« vissza


Kiemelt támogatók:

120 SZÁZALÉKOT FOGUNK KIADNI MAGUNKBÓL

A Győr elleni mérkőzés előtt a csapatkapitányunkat kérdeztük

© Minden jog fenntartva