PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

LEGYŐZTÜK A MISKOLCOT!

Legyőztük a Miskolcot!
Sokkal jobb csapatjátékkal rukkolt elő a PEAC, mint múlt héten, és igazi rangadót nyert a DVTK ellen hazai pályán. PEAC-PÉCS-DVTK 78-74
Triplapárbajjal indult a PEAC-DVTK találkozó: Nevena Jovanovics hármasára Czank válaszolt. 5-5 után Hurst büntetőivel és Raksányi triplájával 5 pontra ellépett a pécsi csapat, Tina Jovanovics duplájával pedig 12-5 volt az állás. Szécsi Orsolya megmozdulásai után azonban már csak egy pont volt a különbség (12-11). Tiffany Bias is pályára lépett, de egyelőre nem találta a helyét, kihagyott tripláját két kihagyott büntető követte. Kiss Virág és Tina Jovanovics révén ismét 6 pont volt a differencia, 18-11-nél a DVTK időt kért. Nevena Jovanovics még értékesített két büntetőt (20-11), a Miskolc azonban magára talált, 9-0-s rohammal kiegyenlített a negyed végére a nem túl acélosan védekező PEAC ellen (20-20).

Raksányi Kriszta csapatkapitányként vette hátára csapatát a 2. negyed elején, zsinórban 6 pontot dobott, labdát szerzett és faultot harcolt ki (26-20). A többiek – átvéve Raksányi lendületét – magabiztosan játszottak, a negyed közepére pedig 10 pontosra nőtt a hazai előny Kaposi Pálma hárompontosával (37-27). Maikel Lopez reklamálásért technikait kapott, Raksányi Kriszta ezúttal azonban csak egy büntetőt dobott be a 3-ból, de a labdát visszaszerezve duplája már pontos volt (41-29). A Miskolc újabb technikai hibát vétett, ezúttal azért, mert az első félidőben kötelező legalább egy 1994 után született fiatalt a pályán tartani, ám a DVTK-nál rosszul cseréltek, és nem volt ilyen játékos. Két perccel a félidő előtt Lopez ismét időt kért, ám most nem következett be az első negyedhez hasonló feltámadás, a pécsiek is sokkal jobban észnél voltak, és megőrizték előnyüket a szünetre (47-36). Raksányi 15, Tina Jovanovics 10 pontnál tartott, míg a DVTK-nál Czank Tímea volt a legponterősebb 8 ponttal.

A Miskolc határozottabban, erőszakosabban kezdte a második félidőt, a PEAC pedig tanácstalan volt támadásban zóna ellen, Nevena Jovanovicsnak kétszer is az utolsó másodpercben, kiszorított helyzetből kellett eldobnia a labdát, nem is talált be. Bálint és Szécsi viszont igen, ezzel 7 pontra zárkózott a DVTK, Zseljko Djokics időt is kért (47-40). Az időkérés után sem változott a játék képe, Szécsi és Bálint azt csináltak, amit csak akartak, ők pedig vezetni szerettek volna a rangadón. Ez végül Czank triplájával sikerült is, Bálint hármasával pedig 5 pontra nőtt a vendégelőny (47-52). 6 perc telt el pécsi kosár nélkül, a Miskolc 20-0-s futásnál tartott, mikor Destiny Williams kétszer is betalált. A sérüléséből felépülő amerikai harcossága nagyon kellett ahhoz, hogy a Pécs felálljon a padlóról. A negyed végéig 3 pontra tudott zárkózni a PEAC (53-56).


Destiny Williams ott folytatta a 4. negyedben, ahol abbahagyta, 6 zsinórban szórt pontjával visszavette a vezetést a PEAC (59-56). Syntsina duplájára Hurst triplával válaszolt, Horváth hármasára pedig Raksányi triplája felelt (65-61). Kiss Virág is betalált nagyon fontos pillanatban (68-63). Coulibaly a 38. percben kipontozódott, Destiny Williams pedig ismét fontos kosarat szerzett. A DVTK azonban egy másodpercre sem adta fel, Czank Tímea kosarával ismét 5 pontos távolságban voltak. Raksányi duplája után, 1 perc 8 másodperccel a vége előtt a DVTK időt kért. Destiny Williams sportszerűtlen hibát vétett, Snytsina pedig értékesítette a két büntetőt. Czank Tímea csapatkapitányhoz méltóan a legfontosabbkor talált be távolról, ezzel 72-70-re zárkózott a Miskolc. Hurst ellen szabálytalankodtak, aki pontos büntetőivel 4 pontra növelte az előnyt. 31 másodperccel a vége előtt a DVTK ismét időt kért, Tina Jovanovics azonban szintén hibátlanul büntetőzött (76-70). Szécsi kosarával még élt a Miskolc reménye, Hurst ellen még szabálytalankodtak, aki ismét hibátlan volt (78-72). Horváth Bernadett még betalált, de a PEAC szerezte meg második rangadóján a győzelmet, 78-74-re nyert a DVTK ellen. A pécsiek legeredményesebb játékosa Raksányi Kriszta lett 21 ponttal, Destiny Williams pedig dupla-duplát ért el 16 ponttal és 12 lepattanóval.

PEAC-PÉCS - Aluinvent DVTK Miskolc 78-74 (20-20, 27-16, 6-20, 25-18)
Pécs, 350 néző
játékvezetők: Pálla Z., Balogh Gy., Boros T.
PEAC-PÉCS: Hurst 12/3, Raksányi 21/6, N. Jovanovics 5/3, Kiss 4, T. Jovanovics 13 cserék: Orozovics 4, Williams 16, Kaposi 3/3, Raus-, Szücs-.
Aluinvent DVTK Miskolc: Horváth 5/3, Czank 17/6, Bálint 16/6, Syntsina 9/3, Coulibaly 2 cserék: Szécsi 16, Bias 2, Dubei 3/3, Szabó P. 4.

Zseljko Djokics: Ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra. Különösen örülök annak, hogy ez a tehetséges csapat nagyon sokat dolgozott ezen a héten, és a kemény munkát sikerült megkoronáznunk ezzel a győzelemmel. Nagyon fontos csapatom számára az önbizalomszerzés, ennek a győzelemnek motivációt kell jelentenie a folytatásra.
Maikel Lopez: Nagyon kemény mérkőzés volt, mi pedig csak a 3. negyedben játszottunk jól.
« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva