NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

LATOYA WILLIAMS A PEAC-PÉCS CENTERE

Latoya Williams a PEAC-PÉCS centere
Latoya Williams személyében amerikai centert igazolt együttesünk, aki a legutóbbi szezonját az EuroLigás Novi Zágrábban töltötte, mellyel horvát bajnok is lett.
A 190 cm magas, 26 éves, ötös posztú játékos az EuroLigában 12,3 pontos és 7,1-es lepattanós átlagot ért el, a horvát bajnokságban pedig 16,8 pontja, és 5,8 lepattanója volt.

(Forrás: Fibaeurope.com)
(Forrás: Fibaeurope.com)
Latoya Williams
augusztus végén érkezik Pécsre, és szeptember elejétől kapcsolódik be a közös munkába, szerződése pedig az idény végéig szól, mondta el honlapunknak Mészáros Zalán ügyvezető.

- A tengeren túli középjátékossal teljessé vált a PEAC-PÉCS kerete, vele és a korábban bejelentett játékosokkal, 14 fős kontingenssel fogunk nekivágni az idénynek. Olyan centert kerestünk, aki védekezésben és támadásban is uralni tudja a palánk alatti területet, leköti az ellenfél védekezésének egy részét, és meghatározó ember, vezér tud lenni a csapatunkban magas posztokon. Fontos volt számunkra, hogy a fiatalok is tanulni tudjanak tőle, és mivel meglátásunk szerint Latoya Williams ilyen, emiatt úgy érzem, jó döntést hoztunk – fogalmazott a sportvezető.

A fiatal, de már kellő tapasztalatokkal bíró Latoya Williams legutóbbi idényét a horvát bajnoki címet első alkalommal kivívó Novi Zagreb színeiben játszotta végig. A bajnoki fináléban 1-2-ről fordítottak a Gospic ellen úgy, hogy a negyedik – egyik legfontosabb meccsükön Williams 40 perc alatt 33 pontot és 13 lepattanót szerzett, hogy aztán az aranycsatában 21 ponttal terhelje meg a Gospic kosarát. A zágrábi szezonja előtt 2011-ben a Partizannal lett szerb bajnok, de megfordult görög, lengyel és izraeli kluboknál is, és több neves WNBA klub táborában is részt vett.

Mészáros Zalán elmondta azt is, hogy Williams leigazolása mellett szólt, hogy jól ismerik egymást frissen szerződtetett jamaikai irányítónkkal, Maurita Reid-del, akivel az előző évadban már kis híján egy klubban pattogtattak. Ez most megvalósulhat a PEAC-PÉCS-ben, kettőjük játékkapcsolata erőssége lehet együttesünknek.

Az amerikai centertől a palánk alatti stabilitást, kétszámjegyű pontátlagot, és ehhez közeli lepattanó átlagot várhatunk.

(Forrás: Fibaeurope.com)
(Forrás: Fibaeurope.com)


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva