NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

KÜZDENI TUDÁSBÓL JELES: HOSSZABBÍTÁSBAN GYŐZÖTT A PEAC-PÉCS!

Küzdeni tudásból jeles: hosszabbításban győzött a PEAC-PÉCS!
Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a PEAC-PÉCS! Hosszabbításban nyertek Horváth Lilláék a boszniai Novi Gradban a beteg Fűrész Dia nélkül.
ZKK SLOBODA - PEAC-PÉCS 80-87 (14-13, 19-25, 22-18, 20-19, 5-12)

Novi Grad, 200 néző

ZKK SLOBODA:
Latinovic 13, Gagic 32/12, Kajtaz 5/3, Gajic 5, Stankovic 19. Csere: Niksic 6, Radanovic -, Kecojevic -, Radulovic -, Pajic -.
PEAC-PÉCS: Czirják -, Barbour 21/3, Dusanic 10/3, Hováth 18/3, Jaeschke 21. Csere: Csutorás 9, Szamosi 4, Hutlassa 4, Czukor -.

Lana Dusanic emelte be azt a hárompontost, amivel 75-75-re egalizálta a PEAC-PÉCS az eredményt a rendes játékidő letelte előtti pillanatokban, ezzel a sírból hozta vissza a már elveszettnek tűnő csatát a pécsi gárda. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ahogy arra számítani lehetett nem egy könnyű mérkőzés várt lányainkra a délvidéken. Fűrész Dia vírusos betegsége okán nem is tartott társaival Bosznia-Hercegovinába, inkább Pécsett maradt.

Az első tíz perc után a hazaiaknál volt az előny, 14-13-ra nyerték a játékrészt. Pécsi oldalon főként a két amerikai, Jaeschke és Barbour villogott, míg a bosnyákoknál Gagic, akivel a pécsi összecsapáson nem találkozhattunk a Lauber parkettjén, ma délután a negyedik Adria Liga mérkőzését vívta az 1981-es születésű irányító-hátvéd. Gagic meg sem állt 32 pontot szorgoskodott össze, úgy, hogy 45 percet játszott.

A második felvonás után némiképp elégedetten vonulhattak öltözőbe Zeljko Djokicék, ám megnyugvásra nem adott okot az 5 pontos előny (33-38). A két amerikaién kívül Horváth Lilla szíve is a pályán volt, csapatkapitányunk úgy zárt 18 ponttal a mérkőzés végére, hogy nagyon jó százalékkal értékesítette dobásait, közte egy hárompontosa is a gyűrűben kötött ki.

Csutorás Fanni fontos pluszokat tett hozzá a PEAC-PÉCS teljesítményéhez, szükség is volt erre, mert a harmadik játékrészben ismét a házigazdáknak ment jobban a játék, mindössze egy pontos pécsi előny maradt az utolsó tíz percre.

A záró felvonásban ismét csak szükség volt a híres pécsi szívre, már az utolsó percen belül jártunk, és a Sloboda vezetett. Ekkor azonban jött Lana Dusanic – aki ezen a délutánon ismét felnőtt csapattársai mellé -, és egy remekbe szabott triplával hosszabbításra mentette az összecsapást (75-75). A szerb légiós tíz pontig jutott ezen az összecsapáson, kulcsfontosságú dobásával pedig tett arról, hogy ne legyen hiábavaló a PEAC-PÉCS küzdelme.

A hosszabbításra azonban már megnyugodtak a pécsi lányok, ezt a periódust 12-5-re hozták, a mérkőzést pedig 87-80 arányban megnyerték. Hatalmasat küzdött csapatunk hogy ezt az összecsapást megnyerje, és azon túl hogy mindig jobb győzni mint kikapni, bizonyára jót tesz a lelkeknek és a további harci kedvnek ez a siker, ami a vasárnapi, Bácsbasket elleni mérkőzés előtt különösen fontos Horváth Lilláék számára.

Online statisztika »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva