NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

KÜZDELMES VERESÉG IZRAELBEN

Küzdelmes vereség Izraelben
Túl sokat hibáztunk ahhoz Izraelben, hogy legyenek győzelmi esélyeink az Európa Kupa ötödik fordulójában, viszont a pécsi szív kint volt a pályán, minden labdáért megharcoltak a lányok, és tisztes, 69-58-as vereséggel jövünk haza Ramlából.
Elitzur Landco Ramla
Elitzur Landco Ramla
69 : 58
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Az első negyed közepéig, 7-7-ig tartottuk a versenyt a házigazdával, de már ekkor is szembetűnő volt, hogy sok kialakított tiszta dobóhelyzetünk marad ki, amit a későbbiekben jól ki is használt a lendületesebben kosárlabdázó házigazda, és Rotberg triplájával 12-7-re ellépett. Bea Sanchez, Laczkó Sári, Ilina Selcova is pályára került nálunk, mégis 19-9-re a Ramla vezetett. Kiss Virág és Wentzel Nóri is betalált a negyed végén, így bár nem tűnt rózsásnak a helyzet, de a 20-13-as állás ellenére is bizakodhattunk a jobb folytatásban. Sajnos a dobóformánk semmit nem javult, és jöttek az eladott labdák is Katanic-éktól, és kellett három és fél perc az első pécsi találat megszerzéséig a második negyedben. Hamar bónuszba került a Ramla, jött is 3 pécsi pont büntetőből, amivel 10 alá csökkentettük a különbséget (27-18). Nagyon keményen dolgoztunk védekezésben, ami azért is értékes volt, mert láthatóan egy-egy ütemet késtünk a lepattanóknál, és a triplák az első félidőben nagyon nem jöttek be, így keservesen szaporodtak csak a pontjaink. A nagyszünet 34-24-nél jött el, ott Austin, Rotberg és Mosby voltak a legeredményesebbek, míg nálunk a két amerikai játékos, Cierra Burdick és Sierra Calhoun ért el 7-7 pontot, utóbbi 9 kísérletéből. 42%-kal dobott a Ramla és lekapott 27 lepattanót, mi pedig 36%-kal céloztunk (triplából csak 9-cel), és 16 lepattanót szereztünk, kellett is tehát a nagy meló védekezésben, hogy ezeket a mutatókat valamelyest kompenzáljuk.

A második félidő annyiban mindenképp örvendetes volt, hogy pontosítottunk a célzáson kintről, így öt trojkát is bevágtunk 10 perc alatt. Ez ahhoz volt elég, hogy egálra hozzuk a harmadik negyedet, amelyben azért elég komoly mélységeket is megjártunk. 52-37-nél Austinék például 4 támadó lepattanót is megszereztek egy akción belül és gyötörték be végül a gyűrűnkbe a labdát, és ekkor annyit rontottunk, hogy még a Pécsett kialakított 20 pontos előnyünk is veszélybe került. Kissé talán váratlan módon, de Ilina Selcova volt az, aki stabilizálta az eredményt, triplát és duplát is szerzett a negyed végére, így 55-45-ről jöhetett a záró periódus. Itt sem ment túl jól a játék, de a küzdésünkre egy rossz szava sem lehet senkinek, harcoltak, mentek a lányok amíg az erejük bírta. Egy-egy szép megoldásunk, mint Wentzel Nóri triplája, vagy Kiss Virág ügyes centergólja a 22 pontig jutó amerikai center, Austin ellen kifejezetten szép volt, viszont amennyit ma hibáztunk, annak a fele is sok lett volna egy idegenbeli győzelemhez. Az ötödik játéknapon érkezett tehát az első vereség, amely végül 11 pont különbségű lett, tragédia nem történt, de az igazán szép évadzáróhoz győzni kellene jövő szerdán a meglepetésre Bulgáriában vereséget szenvedő Hatay ellen Pécsett, az Akadémián.
   
Elitzur Landco Ramla – NKA UNIVERSITAS PEAC 69-58 (20-13, 14-11, 21-21, 14-13)

Ramla: Babkina 9/9, Rotberg 14/6, Baron -, Mosby 16/3, Austin 22. Csere: Danan -, Dudasova -, Mbaka 8. Edzők: Shira Haelion, Orell Lamm.
NKA UNIVERSITAS PEAC: Katanic -, Wentzel 5/3 , Calhoun 15/9, Burdick 11, Kiss 16/6. Csere: Sanchez 2, Selcova 7/3, Laczkó 2. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmézic Daliborka.

Jovan Gorec: Nehéz mérkőzés volt egy hosszú utazás után és két fontos játékos nélkül. Kemény ellenféllel szemben játszottunk, de a körülményekhez képest helytálltunk, és ezért dicsérnem kell a játékosaimat. Nagyon nehéz lesz vasárnap Sopronban, úgy látom, a fizioterapeutáinknak több dolguk lesz, mint nekem…

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva