NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

KÖZEL VOLTUNK A BRAVÚRHOZ, DE A DVTK ÖRÜLHETETT A VÉGÉN

Közel voltunk a bravúrhoz, de a DVTK örülhetett a végén
Csak a végjátékban tudott fölénk kerekedni a DVTK Hun-Therm, amely egy izgalmas mérkőzésen hazai pályáján 63-59-re megnyerte a rangadót.
Nem voltak egyedül a miskolci katlanban Kiss Virágék, egy maréknyi pécsi szurkoló kísérte el csapatunkat, akik végig biztatták a mieinket. A helyi szurkolók a DVTK futballmeccse után jöttek át az Arénába, az 1-1-es döntetlen után, amit a kozármislenyi csapat ellen értek el. Igazi rangadó hangulatban pontszegény első negyedet láthattak a nézők, de egy darabig ez számunkra volt kedvező, mert vezettünk. A miskolci gyűrűvel nem csak a nekünk, de a hazaiaknak is meggyűlt a baja, az első tíz percben 25%-kal célzott mindkét csapat. A hatodik percben 8-3-ra vezettünk, Sierra Calhoun, Kiss Virág és Ivana Katanic találataival. Mindkét vezetőedző cserékkel próbálta rátalálni a jobb dobóformát mutató játékosaira, odaát Bernáth Réka és Kányási Veronika zárkóztatta közelebb csapatát (7-8). Garbin találatával fordított a DVTK, és a minimális előnyt az első negyed végére is meg tudta őrizni a piros-fehér alakulat (11-10).
   
A Laczkó Sári helyére beálló Ilina Selcova triplája nyitotta a pontok sorát a második negyedben, majd a mai estén ismét jó dobóformát kifogó Wentzel Nóri dudaszóra esett kosarával négy egységnyivel vezettünk (11-15). Beragadt a DVTK, egy 10-0-s sorozattal egy kevés pontos meccsen jelentősnek mondható, kilenc pontos előnyt vívtunk ki, Kiss Virág palánk alóli találata és Bea Sanchez remek triplája után 11-20 állt a táblán. Jól ültek a dobásaink, zengett szurkolóink torkából a Hajrá Pécs, az előnyünk pedig kerek tíz pont volt ekkor (13-23). Kicsit ránk jöttek Aho Nináék, de egy újabb 6-0 sorozatunk után 29-18-ra vezettünk. Nagyszerű párharcokat láthattunk a pályán, Kiss Virág Kiss Angelikával küzdött a palánkok alatt, de a lendületünk nem hagyott alább, nagy kár volt Bernáth Réka hárompontosáért, amivel 24-32-re alakult az állás a nagyszünetre.
   
Várható volt, hogy összekapja magát a DVTK, már nem egyszer fordult velünk elő, hogy a nagyszünetben nálunk volt az előny, de a végén mégis a hazaiak örülhettek. Most sem volt ez másképp, beindult a nagyszerű napot kifogó Bernáth Réka vezérletével a Miskolc, 34-34-nél Jovan Gorec időt kért a 24. percben. Nálunk ekkor Sierra Calhoun lépett elő főszereplővé, betalált mindenhonnan, újra mi vezettünk (39-41). Ezután kissé tanácstalanná vált a támadójátékunk, Kányási be is vágott egymás után két hárompontos, ami után nagyon kellett, hogy Wentzel Nóri is betaláljon a 6,75-ön túlról. Egy ponttal a hazaiak jártak előrébb, ezt az előnyt a harmadik negyed végére is megőrizték.
   
Egy újabb tripla Wentzel Nóritól a záró felvonás elején, majd Guirantes büntetői után ismét egál volt az állás (49-49). Izgalmasan alakult az utolsó tíz perc, felváltva vezettek a csapatok, Szücs Réka palánk alá beadott passzából szerzett Wentzel Nóri két pontot, amivel 55-54-re mi vezettünk. Több hiba is becsúszott a játékunkba, ám még mindig nem dőlt el semmi, Katanic hármasa 58-58-nál egalizált. A rendkívül hasznosan és jól játszó Kányási középtávolijával két ponttal vezetett a DVTK, majd Kiss Virág két büntetőjéből egyet értékesített, amivel 60-59 állt a táblán. Ivana Katanicnak kétszer is volt lehetősége a palánk alatt, hogy fordítson, ám ez nem sikerült. Egy perccel a vége előtt Jovanovic kosarával három pontnyira nőtt a differencia, a véghajrában kétszer is időt kértünk, de nem tudtuk kiharcolni a hosszabbítást, sőt, még a végén egy büntetőt hozzátett a DVTK, így 63-59-re megnyerte a mérkőzést Völgyi Péter együttese. A lefújás után csapatunk megköszönte szurkolóinak a biztatást, rajtuk nem múlott semmi, még egy-két jó teljesítmény hiányzott tőlünk ahhoz, hogy győzni tudjunk Miskolcon.
   
DVTK Hun-Therm – NKA Universitas PEAC 63-59 (11-10, 13-22, 23-14, 16-13)
Miskolc, 1530 néző. V.: Cziffra Csaba, Goda László, Pozsonyi
   
DVTK Hun-Therm: Aho Nina 3/3, Aho Tyra 2, Guirantes 9, Jovanovic 13/6, Green 4. Csere: Kányási 10/6, Bacsó -, Kiss 3, Bernáth 17/9, Garbin 2. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta
NKA Universitas PEAC: Laczkó -, Calhoun 16/6, Wentzel 17/9, Burdick -, Kiss 11. Csere: Katanic 5/3, Simon -, Sanchez 3/3, Selcova 5/3, Szücs 2. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka   


Jovan Gorec: A szurkolók szempontjából egy nagyon izgalmas meccs volt, a játékosok szempontjából pedig egy borzalmasan kemény csata. A DVTK és mi is európai kupamérkőzésből érkeztünk erre a találkozóra, így mindkét gárda komoly menetelésben van. A mi szemszögünkből ez a csata arra szolgált, hogy megnézzük az ország legjobb csapatai ellen hol tartunk. Elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítettünk, de természetesen az eredménnyel nem lehetek az. Amikor a DVTK elkezdett agresszívebben játszani, akkor nem reagáltunk jól, és a végjátékban nem hoztunk jó döntéseket. Nem éreztem rajtunk, hogy meg tudtuk volna ezt a mérkőzést nyerni, nem hittük el igazán, hogy a miénk lehet ez a rangadó.
Wentzel Nóra: Gratulálok a Miskolcnak, szépen kosárlabdáztak ma. Magunk miatt csalódott vagyok, de megpróbálunk tanulni a hibáinkból, jobbnak lenni a következő mérkőzésen és többet kihozni magunkból.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva