PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KÖZEL ÁLLTUNK A GYŐZELEMHEZ

Közel álltunk a győzelemhez
Teljesen kiegyenlített, izgalmas, fordulatos csatában közel álltunk a bravúrhoz, ám hosszabbítás után a hazaiak örülhettek a győzelemnek Cegléden. Folytatás pénteken Pécsett 18 órakor.
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Határozottan és jól kezdtük a mérkőzést a rájátszás második körében Cegléden, 8-2-re vezettünk az első percekben. Amikor Robersont triplakísérlet közben faultolták, majd az amerikai bedobta az érte járó három dobást, akkor már 4-11 állt az eredményjelzőn. Medgyessy révén elkezdtek felzárkózni a hazaiak, a válogatott irányító kétszer is betalált, ráadásul labdát is szerzett. A 6. percben 15-15-nél értek utol bennünket a sárga mezes hazaiak, de az első játékrész, amely pontgazdagra sikerült, a miénk volt. Imovbioh „szokásos” palánk alatti munkája mellett Roberson és Vurucovic pontjainak örülhettünk főként.

Cooperről szólt a második negyed, ő rántotta ki csapata szekerét a kátyúból, mi pedig a kihagyott büntetők miatt bosszankodhattunk. Popovic 2+1-es kombinációja, majd Medgyessy triplája már 36-32-es ceglédi vezetést eredményezett. Mi egy kicsit megzavarodtunk, Mandicot „találták meg” a játékvezetők ebben a szakaszban, hol egy véleményes személyi hibával, hol egy befújt borítással, majd támadóhibát fújtak neki… Fokozatosan el is húzott a pécsi butaságokat jól kihasználó Cziczás László együttese, 44-35-re vezetett a Cegléd. Két perccel a nagyszünet előtt felzárkóztunk négy pontra, Szücs Réka is hozzátette a maga hárompontosát, de a negyed végén két hazai találatnak köszönhetően nyolc lett közte, rettentő sok pontot kaptunk 20 perc alatt (50-42).

Remekül indítottuk a nagyszünet utáni periódust, Vucurovic, Imovbioh és Licskai is betalált, amivel megfordítottuk az állást (50-51). Ennél tovább nem jutottunk, sokat kivett belőlünk ez a 9-0-s sorozat, és a buta hibákból sajnos most is akadt, persze leginkább a legrosszabb pillanatokban… Többször támadtunk a vezetés visszaszerzéséért, de rontottunk, ebből pedig felülkerekedtek rajtunk Zsovárék, amivel megnyugtató, hat pontos előnyre tettek szert az utolsó tíz perc előtt (65-59).

Mokango találata után időt kért Gabriel Carrasco, de nem ment, a hárompontos kísérleteink rendre célt tévesztettek. Harcoltunk, küzdöttünk, vitte előre csapatunkat a szíve, Mandic duplája, majd triplája nyomán ismét ott loholtunk a hazaiak nyakán (67-64). Izgalmas végjátékot hozott a rendes játékidő, amelyben főszerepet kapott a büntetőzés. Kellett szerencse is, az utolsó három másodpercben a játékvezetők – a lelátóról úgy tűnt, hogy tévesen - a hazaiakkal hozhatták játékba a labdát, Popovic utolsó pillanatokban elengedett dobása lecsorgott a gyűrűről, ahelyett, hogy beszédült volna. 73-73-ról indult a ráadás öt perc, amelyet megintcsak jól kezdtünk, 78-73-ra mi vezettünk. Medgyessyék percei következtek és 79-78-ra már ők jártak előrébb. A lehetőségünk megvolt, 23 másodperccel a vége előtt nálunk volt a labda, Gabriel Carrasco időt kért, még Wentzel Nórit is pályára küldte, de a támadásunkat elrontottuk… A végén még Medgyessy büntetőzhetett, a másodikat kihagyta, a lepattanót pedig Mokango tette vissza, amivel kialakult a 82-78-as végeredmény. Ezen az estén közel álltunk a győzelemhez, de az is tény, hogy ilyen végjáték szituációkat még nem nagyon volt alkalma megélni ennek a csapatnak és nagyon kellett volna egy olyan vezér is a pályára, aki ezekben a helyzetekben már rutinos és maradt még elég ereje is a 45. percre. De kedden este volt mire építeni, pénteken Pécsett egyenlítünk, vasárnap pedig ismét irány Cegléd!

VBW CEKK Cegléd – PEAC-PÉCS 82-78 (23-28, 27-14, 15-17, 8-14, 9-5) h.u.
Cegléd, 400 néző. V.: Pozsonyi, Minár, Balogh
CEKK: Medgyessy 19/6, Popovic 11, Cooper 17/3, Maksimovic 15, Mokango 12. Csere: Zsovár 6, Kányási 2, Kobolák -. Edző: Cziczás László
PEAC-PÉCS: Mandic 11/3, Roberson 12/3, Rasheed 8/3, Vucurovic 19, Imovbioh 17. Csere: Licskai 8, Wentzel -, Szücs R. 3/3. Edző: Gabriel Carrasco

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva