PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

KOZÁRMISLENYBE, A PINKK-HEZ LÁTOGATUNK

Kozármislenybe, a PINKK-hez látogatunk
Szombaton délután 15 órai kezdettel Kozármislenyben lépünk pályára a PINKK Pécsi 424 ellen bajnoki mérkőzésen.
Szerdán számunkra véget ért az Európa Kupa idei versenysorozata, így innentől kezdve minden idegszálunkkal kizárólag a bajnokságra tudunk koncentrálni. Kell is, hogy így legyen, mert mindössze két forduló van hátra az alapszakasz feléig, amelynek a végén az első nyolc helyezett „váltja meg a jegyet” a márciusi, pécsi rendezésű Magyar Kupa döntőjére.

Ha vetünk egy pillantást a tabellára, akkor azt láthatjuk, hogy meglehetősen sűrű a mezőny, négy csapat áll 4 győzelemmel és 5 vereséggel a 6-9. helyig, a TFSE-MTK, a ZTE NKK, a PEAC-PÉCS és a VBW CEKK Cegléd. A szövetség előzetes állásfoglalása alapján holtverseny esetén első körben a csapatok egymás ellen lejátszott mérkőzéseink elért eredmények rangsorolnak, két vagy több csapat holtversenye esetén pedig az egymás ellen lejátszott eredmények alapján minitabellát kell készíteni, melyben első szempontként az egymás ellen lejátszott mérkőzéseken elért több győzelem rangsorol. Amennyiben a minitabellában is azonos a győzelem-vereség mutatója, akkor a kosárkülönbség számít. Amennyiben továbbra is fennáll a holtverseny, a bajnokságban lejátszott összes mérkőzésre vonatkozóan kell megnézni a jobb kosárkülönbséget, majd a több dobott pontot. Legvégső esetben pedig sorsolással kell eldönteni a helyezéseket.

A mieink számára a PINKK elleni idegenbeli és az Aluinvent DVTK elleni hazai találkozó van hátra az alapszakasz fordulásáig és figyelemmel a riválisok helyzetére, nagy valószínűséggel egy győzelem elérése a legjobb nyolcba kerülést érheti számunkra. Az eddig nyeretlen PINKK Pécsi 424 ellen egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, de nem szabad félvállról venni a kozármislenyieket, hiszen az edzőváltás óta rendezettebb, szervezettebb lett a játékuk. A légiósaikra mindenképpen érdemes figyelni, legjobbjuk az amerikai centerük, Landry Shenita, 18,9 pontot átlagol a bajnokságban, a német válogatott Emma Stach pedig a külső posztokról jelent veszélyt, rajtuk kívül főként fiatalokból álló csapat a PINKK.

Az előző hétvégén Pöstyénben lépett pályára Vanja Miljkovic csapata EWBL fordulón, ahol a házigazdákkal és a Zabiny Brno-val játszottak egy-egy mérkőzést Tenyér Zsófiáék, a szlovák Piestanské Cajky ellen kifejezetten szoros találkozón maradtak alul 57-62-re, majd másnap sima vereséget szenvedtek a cseh Brno ellen.

A két csapat, a PEAC-PÉCS és a PINKK Pécsi 424 eddig összesen 31 alkalommal lépett pályára egymás ellen, 22 alkalommal PEAC, kilencszer pedig PINKK siker született. Legutoljára 2017 őszén tudott győzni a PINKK, akkor a kozármilsenyi derbin 77-72-re nyertek a Gabriel Carrasco által dirigált PEAC ellen.

A mai PINKK Pécsi 424 - PEAC-PÉCS találkozó 15 órakor kezdődik Kozármislenyben.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva