NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

KÖVETKEZIK A VISSZAVÁGÓ AZ EK-BAN

Következik a visszavágó az EK-ban
Szerdán este 20 órai kezdettel kerül sor Franciaországban, a Villeneuve d’Ascq LM elleni visszavágóra, az Európa Kupa nyolcaddöntőjében.
Hétfőn este kilenc játékossal szállt fel az NKA Universitas PEAC küldöttsége a Brüsszelbe tartó járatra, ahogy beszámoltunk róla, elváltak a klub és Cierra Burdick útjai, az amerikai játékos már el is utazott haza az Egyesült Államokba. A csapatunkat szállító repülőgép – némi késéssel -, szakadó hóesésben emelkedett magasba a magyar fővárosban, majd szűk két órás repülőút után este fél kilenc magasságában landolt Belgiumban. Innen még 130 km-nyi utat kellett megtennünk, hogy a belga határ melletti Villeneuve d’Ascq városába érkezzünk késő éjjel, az A1-es autópálya mellett fekvő szállodába.
   
A kedd délelőtt a pihenésé volt, majd este megismerkedtünk a mérkőzés helyszínével, a Palaciummal, a Villeneuve d’Ascq LM otthonával, amely tizenöt perc autóbuszútra fekszik a szálláshelyünktől. A 2002-ben átadott létesítményen 2020-ban több mint egy évig tartó felújítási munkálatok kezdődtek, aminek részeként a korábban 1750 férőhelyes csarnok befogadóképessége 2300 főre nőtt. 2021 januárjában adták át ismét a bővítést követően, ám a világjárvány kitörése miatt akkor még a nézők nem vehették „birtokba” a megújult sportlétesítményt, amely a nyáron olimpiai kosárhelyszín is lesz.
   
A szerdai mérkőzéssel kapcsán a teher inkább a hazaiakon van, az esélyek egyértelműen mellettük szólnak a továbbjutást illetően, miután Pécsett is győzni tudtak Salaunék, 74-66 arányban. Jovan Gorec vezetőedzőnk is tisztában van a várható feladat nagyságával: - Nagyon nehéz mérkőzés áll előttünk, miután hazai pályán nyolc ponttal kikaptunk. Sajnos csak kilenc játékossal tudtunk elutazni Franciaországba személyi problémák miatt. Nem keresünk mentségeket, holnap a lehető legjobb mérkőzést kell játszanunk, amit csak tudunk. Profinak kell maradnunk, és mindent meg kell próbálnunk, hogy benne maradjunk a versenysorozatban. Nem lesz könnyű, de hiszünk azokban a játékosokban, akik itt vannak velünk, és tudjuk, hogy a végsőkig fognak harcolni – zárta gondolatait a szerb szakember, aki mint mindig, az utolsó pillanatokig, a mérkőzés végéig való küzdelemre ösztökéli Kiss Virágékat.
   
A Villenuve d’Ascq LM a hétvégén a francia középmezőnybe tartozó Tarbes csapatát fogadta bajnokin, amit egy pont híján harminccal megnyert (84-55), ezzel a sikerrel megerősítették pozíciójukat a francia tabella első helyén. A második negyedet leszámítva végig a Villeneuve d’Ascq LM akarata érvényesült, a mérkőzés után pedig már az Európa Kupa került fókuszba ellenfelünknél is: - Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést és ott legyünk a negyeddöntőben – nyilatkozta a bajnoki után Ben Abdelkader, a franciák belga hátvédje. Ahogy Pécsett is, természetesen saját otthonukban is kirobbanó önbizalommal bírnak.
   
A mieink valós teher nélkül léphetnek parkettre, a nagyobb nyomás az ellenfélen van, egy hasonló helyzet a tavalyi nemzetközi kupasorozatban majdnem happy and-el végződött csapatunk számára. A Nesibe Aydin elleni párharcban hatalmas küzdelemben Pécsett három ponttal alulmaradtunk, majd egy hét múlva a török fővárosban kis híján bombameglepetést okoztak lányaink, két kulcsemberünk, Chelsea Nelson és Sarok Niki hiányában is. Akkor egy egészen elképesztő, fantasztikus meccset tudtunk játszani a Nesibe Aydin ellen, és miután a mérkőzés nagy részét uralni tudtuk, a rendes játékidőben 68-65-re nyertünk, következett a hosszabbítás. Ekkora már nagyon elfáradtak a mieink, Kiss Virágék 150%-ot kiadtak magukból, ráadásul mindössze hét játékost tudtak forgatni a mérkőzés folyamán edzőink, így végül 74-71-re győzött a török együttes. Szücs Rékáék hősként küzdöttek azon a mérkőzésen tartalékosan is és egy olyan tartásról adott csapatunk tanúbizonyságot, amelyre a kiesés ellenére is maximálisan büszkék lehettünk.

Szerda este egy telt házas francia csarnokban bízunk benne, hogy meg tudjuk állni a helyünket a francia listavezető ellen.
   
A Villeneuve d’Ascq LM – NKA Universitas PEAC mérkőzés szerdán este 20 órakor kezdődik, az összecsapás a FIBA Youtube csatornáján élőben lesz látható.
   


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva