NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

KOSÁRHORROR PÉCSI GYŐZELEMMEL

Kosárhorror pécsi győzelemmel
Pontgazdag, őrülten alakuló meccsen kiküzdöttük a győzelmet, 3,9 másodperccel a vége előtt Kiss Virág tett vissza egy támadólepattanót, amivel 87-85-re nyertünk!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD

A hét közepén vált teljessé az NKA Universitas PEAC csapata, miután a világbajnokságon a szerb válogatottal részt vevő Ivana Katanic megérkezett Pécsre, Simon Zsófia viszont sérülés miatt volt kénytelen kihagyni ezt a találkozót. A ceglédi oldalon is kiegészült Keramidas Konstantinos csapata, a kettes-hármas poszton bevethető horvát Teodora Turudic is először léphetett pályára a CEKK-nél. A mieink a három bajnoki sikerük után a negyedikért szálltak harcba, a Pest megyeiek pedig a három vereség után készültek szépíteni. Az első találatot Cierra Burdick jegyezte, majd a megilletődötten kezdő ceglédiek ellen egy 9-0-s rohammal indítottunk, így alig két perc elteltével a vendégek görög mestere időt is kért Kiss Virág büntetőjét megelőzően. A kék mezesek dobásai rendre célt tévesztettek és minden lepattanó a pécsi kezekbe került. Az első ceglédi találatokat Rakita Lili egy hárompontossal jegyezte 14-0-s előnyünknél. A negyed derekén pályára került Ivana Katanic, az addig hét pontot jegyző Kiss Virág helyére pedig Beatriz Sanchez állt be, 20-7 állt ekkor a táblán. A folytatásban kicsit megtört csapatunk lendülete, beestek az egyre pontosabban játszó Rakitáék triplái, 22-15-re zárkóztak fel. Kiegyenlített játékot hozott a negyed hátralévő része, amely 28-20-nál ért véget.
   
Kiss Virág és Rakita Lili kosaraival indult a második felvonás, egy időre állandósult a hét pont körüli különbség, Cierra Burdick is szorgalmasan gyűjtögette pontjait. A negyed derekán Sierra Calhoun hárompontosával ismét tíz fölé tornázta előnyünket (40-28), de a vendégek jól tartották magukat, így három perccel a nagyszünet előtt 47-36-os pécsi vezetést mutatott az eredményjelző. Nálunk főként a centereink domináltak, a túloldalon a fiatal Rakita Lili járt élen a pontszerzésben a triplavonalon kívülről. Faragott hátrányán a CEKK, Kiana Williams és Szerelem-Kobolák kosarai után Jovan Gorec kért időt 48-40-es állásnál, ami után Wentzel Nóri triplája landolt a gyűrűben. A roppant pontgazdag játékot és extra dobószázalékot hozó első két negyed után 56-44-nél jött el a nagyszünet.
   
Sierra Calhoun és Samantha Cooper egy-egy triplája nyitotta a harmadik periódust, amelyben továbbra is jó ritmusú kosárlabdát láthatott a közönség, csapatunk dobószázaléka továbbra is 60%-os volt. Kiss Virág 22 pontnál járt a negyed derekán, csapata pedig a hetvenhez közelített (26. perc 67-54), Cierra Burdick pedig már ekkor dupla-duplát jegyzett 16 pontjával és tíz lepattanójával. Némi rövidzárlat állt be nálunk, a CEKK felzárkózott, Jovan Gorec időkérése pedig meglehetősen hangos volt 67-60-nál. Izgalmasan alakult a folytatás is, látótávolságon belül maradtak Keramidas Konstantinos lányai, 74-68-nál ért véget a harmadik negyed.
   
Tovább csökkentette hátrányát a kék mezes vendéggárda, Bura Patricia büntetői után 74-70 állt a táblán. A parketten óriási csata zajlott minden labdáért! Williams lendült bele alaposan odaát, két triplát is bevágott, két pontra zárkóztatta csapatát a 33. percben (78-76). Nem sokkal később Rakita Lili egalizált egy triplával, ez volt a ceglédiek tizenkettedik hárompontosa, és nem az utolsó. A harmincadik pontját jegyző Williams küldte el védőjét egy csellel, majd egy újabb hárompontossal először a meccsen átvették a vezetést (36. perc 80-83). Nem mentek be a dobásaink, a lepattanók ekkor jobbára a vendégek birtokába kerültek, megrekedtünk. Jött is az időkérés Jovan Gorectől, ám azt követően eladtuk a labdát, de szerencsére a vendégek is hibáztak. A Cegléd kért ezúttal időt, ám Sierra Calhoun hidegvérrel vágott be a sarokból egy hármast, amivel egyenlő volt az állás. Két percen belül jártunk a rendes játékidőben, amikor még mindig egált mutatott az eredményjelző, sőt egy perccel a vége előtt is 85-85 volt az állás. Hangosan buzdította csapatunkat a népes szurkolósereg, kimaradtak helyzetek itt is ott is, és elérkezett az utolsó támadás a győzelemért! Kiss Virág 3,9 másodperccel a vége előtt tett vissza egy támadólepattanót Cierra Burdick lecsorgó dobása után, amivel két pontos előnybe kerültünk! Volt még egy vendég időkérés, Szerelem-Kobolák triplája viszont kimaradt, így őrült meccsen egyetlen kosárral, de nyertünk!
   
NKA Universitas PEAC – VBW CEKK Cegléd 87-85 (28-20, 28-24, 18-24, 13-17)
Pécs, 400 néző. V.: Minár László, Varga-Záray Katalin, Vida József

NKA Universitas PEAC: Laczkó 2, Calhoun 9/9, Wentzel 11/9, Burdick 20, Kiss 28. Csere: Katanic 6, Sanchez 4, Szücs 2, Selcova -, Kaszás-Pap 5. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
VBW CEKK Cegléd: Rakita 18/18, Cooper 3/3, Laufer 3, Williams 30/12, Bura 8. Csere: Szerelem-Kobolák 9/3, Turudic 12/3, Szabó 2. Edző: Keramidas Konstantinos, Ló Elhadji Malick, Filipowicz Katalin.

Jovan Gorec: Egész héten arról beszéltünk, hogy a Cegléd egy jó csapat, sőt a napokban még egy játékos csatlakozott hozzájuk. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de szükségünk volt erre az erőpróbára, hogy megnézzük, hol tartunk most, és miből tudunk építkezni a jövőben. A Ceglédnek nehéz sorsolása volt az első négy meccsén, szinte a top négy ellen játszottak eddig. Fognak még meglepetéseket okozni a szezonban, ezért ez egy nagyon fontos győzelem számunkra. Természetesen vétettünk hibákat, nem kontrolláltuk a játékot teljes egészében, de nagyon jó volt látni, hogy a végjátékban visszakapaszkodtunk és megnyertük a mérkőzést.

Cierra Burdick: A Cegléd egy tehetséges, perspektivikus csapat, ezért ez egy nehezen kiharcolt győzelem volt. Valószínűleg a bajnokság folytatásában még több győzelmet fognak ünnepelni. Büszke vagyok magunkra, mert egy fontos tesztet álltunk ki, egy jó és egységes csapat az ilyen nehézségeken is túl tud jutni, és mi ezek vagyunk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva