PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

KORÁBBAN AZ ÉV BEDOBÓJÁNAK VÁLASZTOTT TYAUNNA MARSHALL PÉCSETT FOLYTATJA

Korábban az Év bedobójának választott Tyaunna Marshall Pécsett folytatja
Két felnőtt magyar válogatott játékos, Kiss Virág és Wentzel Nóra, a szlovák válogatott Nikola Dudásová, valamint a Rátgéber Akadémia növendékei mellett további kiváló pécsi kosarasok és remek légiósok alkotják majd a PEAC-Pécs keretét a 2021/2022-es szezonra. Csapatunk két amerikai játékossal bővült, Tyaunna Marshall és Chelsea Nelson is Pécsre igazolt.
A legutóbbi szezon ezüstérmese, az Atomerőmű-KSC Szekszárd húzóembere volt a 2019/2020-as szezonban Tyaunna Marshall, akit így egyrészt nem különösebben kell bemutatnunk a honi női kosárlabdázás szerelmeseinek, másrészt nem zsákbamacskát szerződtetett klubunk, tisztában vagyunk vele, hogy remek játékossal bővült keretünk.

A 28 esztendős, 175 cm magas, kettes-hármas poszton bevethető Marshall legutóbb az olasz élvonalban pattogtatott, a Ragusa együttesében ért el 10,7 pontos és 5,3 lepattanós átlagot. Előtte szintén Olaszországban légióskodott, a San Martino csapatával az elődöntőig jutott, a szezon végén pedig beválasztották az olasz bajnokság All Star csapatába. Első európai éveiben viszont négy szezonon át a Sepsiszentgyörgynél profiskodott, ahol háromszoros román bajnok és kupagyőztes lett. Az Egyesült Államokban a Georgia Tech Egyetemen végzett, a New York Liberty tizennegyedikként draftolta a WNBA-ben, végül az előszezonban lépett pályára a tengerentúli profi ligában. Azóta Európában légióskodik. A szekszárdi idényében az Eurobasket.com kosárlabda szakportál az Év bedobójának választotta a magyar bajnokságban a 2019/2020-as szezonban. A remek statisztikai mutatókkal rendelkező Tyaunna Marshall igazi erőssége lehet fiatal csapatunknak!
   
A szintén amerikai, 25 esztendős Chelsea Nelson 188 cm magas, négyes poszton bevethető játékos, utolsó két idényében az izraeli bajnokságban szerepelt a Hapoel Rishon Le-Zion együttesében. A statisztikai mutatók alapján imponáló, 18,7 pontos és8,8 lepattanós átlagot produkált az idei szezonban, a 2019/2020-as bajnokságban pedig 15,8 pontot és 10,0 lepattanót szerzett meccsenként. 2018-ban a North Carolina State Egyetemen végzett, részt vett a Phoenix Mercury edzőtáborában, majd az izraeli első szezonját megelőzően Európában elsőként a spanyol bajnokságban mutatkozott be a Quesos el Pastor Zamarat együttesében.
   
–       Mindkét új légiósunkat az augusztusi felkészülési időszak elejére várjuk Pécsre. Lesz mit ellesniük az edzéseken az akadémiás fiataljainknak – mondta Éles Péter, csapatunk klubmenedzsere.
   
A PEAC-Pécs 2021/2022-es kerete tehát jórészt összeállt és nagy reményekkel, bizakodva várjuk ezt a szezont. Fontos számunkra, hogy két felnőtt magyar válogatott játékosunk, Kiss Virág és Wentzel Nóra, valamint a szlovák válogatott Nikola Dudásová is a mi sorainkat erősíti. A Rátgéber Akadémia növendékei közül immár az első csapatnál számíthatunk Ilina Selcova, Laczkó Sára, Olawuyi Adenike, Csényi Anna, Kötő Luca és Bojtár Boglárka játékára, akik így már a felnőtt élvonalban bontogathatják szárnyaikat. Jelentős stabilitást ad csapatunknak, hogy a Csirke Ferenc vezetőedző által irányított együttesben ott vannak a PEAC-Pécs rutinos, kiváló teljesítményre képes helyi kosarasai, mint Sarok Nikolett és Szücs Réka is.

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva