NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

KOMOLY KIHÍVÁS VÁR A MIEINKRE AZ EURÓPA KUPÁBAN

Komoly kihívás vár a mieinkre az Európa Kupában
Egy ellenfelünk vált biztossá a FIBA Európa Kupa pénteki sorsolásán, a bolgár Stara Zagora mellett ugyanis egy EuroLiga selejtező másodikja és egy Európa Kupa selejtező győztese lesz az NKA UNIVERSITAS PEAC ellenfele ősszel.
Ahogyan azt már megszoktattuk, München adott otthont pénteken délelőtt a női nemzetközi kupák sorsolásának. Csapatunk, idén selejtező lejátszása nélkül, egyenes ágon vesz részt az Európa Kupa küzdelmeiben, amelynek első állomása Kiss Virágék számára október végén Bulgáriában lesz.

Az NKA Universitas PEAC a bolgár Beroe Stara Zagora, a török Botas, az izraeli Ramla és a DVTK alkotta Euroliga selejtező csoport második helyezettjével, és a Hatay BB Spor (török) - Dafni Agiou Dimitriou (görög) Európa Kupa selejtező győztesével került egy csoportba.

Münchenben, a helyszínen klubunkat Hartung Anita klubigazgató és Éles Péter a nemzetközi ügyekért felelős munkatársunk képviselte, A szervezési utazási háttér-feladatok kapcsán Éles Péter kiemelte, nem számít könnyű utazásokra: - Ha jól tudom, bolgár ellenféllel még nem találkozott a csapatunk az Európa Kupában, ezért ez mindenképp valami új lesz számunkra. A török-görög Európa Kupa selejtező párharcból véleményem szerint a Hatay jut tovább, oda viszont elég nagy kihívás lesz eljutni, ugyanis a város a szír határhoz közel, Törökország távoli, ázsiai részében fekszik. Az Euroliga selejtező pillanatnyilag három esélyes, de remélem a DVTK lesz ott a győztes, ezért egy másik török túrára vagy a tavalyi idényben már megismert izraeli Ramlaba vezethet az utunk. Összességében könnyű utazásokra nem számítok, de ezt már megszokhattuk az elmúlt években.
   
Új vezetőedzőnket is sikerült utolérnünk néhány mondat erejéig, a sorsolás kapcsán: - Nekünk most a szezonra való felkészülés a legfontosabb – hangsúlyozta Jovan Gorec. - Európa kupás ellenfeleink többsége még nem jelentette be a keretét. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk majd, fontosnak tartom, hogy mindig csak az előttünk álló feladatra koncentráljunk – vélekedett a szerb tréner.
   
Együttesünk október 27-én Bulgáriában kezdi a FIBA Európa Kupa sorozatot, majd november elején a Nemzeti Kosárlabda Akadémián fogadjuk Euroliga selejtezős ellenfelünket.

További információk a FIBA oldalán.






« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva