NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

KISS VIRÁG ÉS CSIRKE FERENC A MEGYE LEGJOBBJAI 2021-BEN

Kiss Virág és Csirke Ferenc a megye legjobbjai 2021-ben
A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség hagyományos éves díjátadó ünnepségére került sor hétfőn este, amelyen a megye 2021-es legjobbjait jutalmazták. Az NKA Universitas PEAC csapatából Kiss Virág a Baranya Megye felnőtt női profi játékosának járó díját vehette át, csapatunk vezetőedzője, Csirke Ferenc pedig Baranya Megye profi kosárlabda edzőjeként kapott emlékplakettet és oklevelet.
Az ünnepségen Kiss Virág, az NKA Universitas PEAC és a magyar válogatott kiváló centere méltatásaként elhangzott, hogy az előző idényben robbanásszerű fejlődést mutatott a női kosárlabda élvonalában, miután Szekszárdról visszakerült Pécsre és itt bővebb játéklehetőséget tudott kiharcolni magának, és nagyon sokat dolgozott azért, hogy a legjobb legyen. Az edzőjétől kapott bizalmat és lehetőséget a pályán kiegyensúlyozott teljesítményével viszonozta, jelentős mértékben épül rá a pécsi csapat játéka. A magyar NB I A csoportos bajnokság ranglistáiban is a TOP 5-ben szerepel Kiss Virág neve, a pontátlag mellett a lepattanó, a VAL-átlag és a játszott perc-átlag kategóriákban. Az NKA Universitas PEAC legjobbja volt az Európa Kupában, klubcsapatában történő fejlődése nemzetközi szinten is látható eredménnyel párosult. A magyar válogatottban is egyre több lehetőséghez jut, Pécsett mindent megadnak neki azért, hogy a jövőben a nemzeti csapatban is alapemberré váljon.

Csirke Ferenc, 2020 nyarától dolgozik az NKA Universitas PEAC vezetőedzőjeként, a pécsi kosárlabda kiemelkedő egyénisége volt játékosként és immár edzőként is. Az NKA Universitas PEAC-cal 2021. tavaszán a Magyar Kupa legjobb négy közé jutott, és az alapszakaszban ötödik lett, de sajnos a Covid helyzet nem engedte a megfelelő kifutást az elmúlt idényben. Az őszi periódusban a FIBA Európa Kupában és a magyar bajnokságban is kitűnő eredményeket ért el. A nemzetközi porondon a sikeres selejtező után bejutott a csoportkörbe csapatával, ahonnét két török és egy izraeli ellenféllel szemben továbbjutó helyen zártak. Itt az Európa Kupa egyik favoritját, a Nesibe Aydint emlékezetes párharcra késztette, ahol nagyon kevésen múlt a bravúr. Tartalékosan győzte le a visszavágó rendes játékidejében azt a török gárdát, amely idén hazai pályán még nem szenvedett vereséget. A magyar bajnokságban az élmezőnyhöz tartozik az NKA Universitas PEAC és jó esélyei vannak a legjobb négy közé jutásra. Csirke Ferenc mindig figyelmet fordít a fiatal tehetségek megismerésére, igyekszik kipróbálni, beépíteni, lehetőséget adni nekik, azzal együtt, hogy a csapata mind eredményesebb szereplésére törekszik. Nála a Rátgéber Akadémiáról kikerülő játékosok tovább fejlődhetnek, a legjobbak megkapják a lehetőséget a felnőtt mezőnyben is.

Gratulálunk a díjazottaknak!

A díjátadó teljes képgalériája az alábbi linken érhető el:
https://photos.app.goo.gl/Tavy2sv3EKjMum6t5

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva