NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

KISS ANGELIKA ÉRKEZIK A TÁVOZÓ KISS VIRÁG POSZTJÁRA

Kiss Angelika érkezik a távozó Kiss Virág posztjára
Néhány hete lezárult az idei bajnokság, ám klubunknál a háttérben már jóval régebb óta zajlik a munka a jövő csapatát illetően. Jelentősen átalakul a 2023/2024-es idényre az NKA Universitas PEAC, a távozó Kiss Virág helyére Kiss Angelika érkezik!
Az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatának – mint a Nemzeti Kosárlabda Akadémia felnőtt női együttesének - a minél eredményesebb szereplés mellett a fő stratégiai célja az egyéni fejlesztés, hogy minél teljesebb, nagyobb tudású és nemzetközi szinten a helyüket megállni képes játékosok kerüljenek ki az Akadémiára épülő, az intézményhez ezer szállal kötődő felnőtt gárda kötelékéből.

A 2022/2023-as idény végén eljött az ideje annak, hogy az egyik legkiválóbb magyar játékossá váló center, Kiss Virág szintet lépjen és - ahogy néhány napja maga is megtette, közösségi oldalán -, elköszönjön Pécstől. A rendkívül fiatalon a pécsi Rátgéber Akadémiára kerülő játékos a 2020 őszi visszatérése óta kellő játéklehetőséggel és kemény munkával hatalmas fejlődési ívet futott be szakembereink keze alatt. Virágnak szívből sok sikert kívánunk a további pályafutásához, szeretnénk, ha egyszer visszatérne hozzánk, hisz előtte az Akadémia ajtaja mindig nyitva áll!
   
Válogatott centerünk posztjára egy fiatalabb, a nemzeti csapatunkban több mint két éve bemutatkozott csupaszív, remek adottságú center, Kiss Angelika veszi át. A DVTK-Hun Therm csapatától szerződtetett játékossal klubunk két éves szerződést kötött. A 22 esztendős, 192 cm magas miskolci nevelésű játékos kapcsán bizakodunk benne, hogy idővel ő is fényes karriert fut be nálunk. A jelenleg a 3x3-as és az 5-5 válogatottnál is számításba vett Kiss Angi nagy várakozásokkal tekint a jövő elé: - Nagyon boldog voltam mikor a Pécs csapata megkeresett, olyan körülményeket, lehetőségeket ajánlottak, amire én is vágyom most jelen pillanatban. A fejlődésemet szerettem volna előtérbe helyezni és ott szerintem erre maximális energiát és figyelmet szentelnek. A csapatért mindent meg fogok tenni, hiszem, hogy a mi kis fiatal csapatunk képes lesz meglepetéseket okozni. Izgatottan várom az új kihívásokat és feladatokat. Tudom, hogy jó helyen leszek, és ez nagy biztonságot ad nekem. Véleményem szerint Pécs egy nagyon szép város, és alig várom, hogy felfedezzem! - nyilatkozta honlapunknak Kiss Angelika.
   
Kiss Angelika az előző idényben a DVTK-Hun Therm csapatával három fronton megmérettetett, az Euroliga szereplés mellett bronzérmet szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában. A honi pontvadászatban 29 mérkőzésen lépett pályára, átlagosan 20,3 percet töltött a parketten, 7,2 pont és 4,8 lepattanó volt az átlaga.
   
A napokban újabb hírrel jelentkezünk, beszámolunk a csapattal kapcsolatos játékosmozgásokról!


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva