NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

KIKÜZDÖTTÜK A KÖTELEZŐT KOZÁRMISLENYBEN

Kiküzdöttük a kötelezőt Kozármislenyben
Ritmust váltottunk a második félidőben, emiatt sikerült fordítani és győzni a PINKK otthonában egy sok hibával tarkított csatában, így legalább a két pontnak lehetett örülni a pénteken kezdődő miskolci Magyar Kupa nyolcas döntő főpróbáján.
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
50 : 64
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Csapatunk hosszú idő után lépett ismét pályára szombaton késő este Kozármislenyben, és ahogy arra számítani lehetett, ekkora szünet után nem volt könnyed ujjgyakorlat a mérkőzés. Az első negyed derekáig fej-fej mellett haladt a két csapat, a mieink játéka meglehetősen pontatlan volt, ennek ellenére az ötödik percben 10-10 állt az eredményjelzőn. A folytatásban Davis és Mujovic vezérletével elléptek a vendéglátóink, 16-10-es hazai vezetésnél időt kért Csirke Ferenc vezetőedzőnk. Szücs Réka duplájával faragott hátrányán csapatunk, majd Zsilinszky pillanatai következtek, így néhány másodperccel az első játékrész vége előtt 19-12 állt a táblán, ám Wentzel Nóri félpálya-közeli triplája bevágódott a gyűrűbe a dudaszó pillanatában (19-15).
   
A novemberi kéztörése után most visszatérő Sarok Niki jegyezte a második negyed első találatát, amire Mujovic egy hármassal válaszolt. Rengeteg hiba csúszott a játékunkba, a koncentráció, játékszervezés és az eladott labdák mellett a dobások pontosságával is akadtak problémák, sajnos a büntetőzés is igen rosszul ment ezen az estén. 30-19-re vezettek a házigazdák a 18. perc környékén, a nagyszünetre azonban ismét kicsit csökkentettük a hátrányunkat, de ellenfelünk biztosan vezetett (30-23).
   
A fordulás után egy darabig még tartott a hazaiak lendülete, Mujovic és Davis vitte a hátán a rózsaszíneket, ám láthatóan nagyobb tempóra kapcsoltunk, gyorsabb támadásvezetésünkkel többször is zavarba hoztuk a PINKK-et. Kiss Virághoz és Chelsea Nelsonhoz is egyre több jó labda került, amit pontokra váltottak, így a negyed derekán már egyenlő volt az állás (36-36). Fordítani Wentzel Nóri hármasával tudtunk, ám Mujovic 2+1-es kombinációjával egazlizált. Nikola Dudásová duplája után már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést (39-41) a mérkőzés folyamán. Voltak szerzett labdáink, volt lendületünk és gyorsaságunk ebben a periódusban, fokozatosan átvettük az irányítást, a záró negyedre hat pontos előnyre tettünk szert (39-45).
   
Ty Marshall és Chelsea Nelson tovább mozdította az NKA Universitas PEAC-ot, egyre nőtt a differencia a két csapat között. 41-47 után egy 0-11-es rohammal tizenhét pontos előnyre tettünk szert, ami el is döntötte a 2 pont sorsát. Túl hamar engedtünk ki ezután, sokat faragott nagy hátrányán a PINKK (50-61), de a győzelmünk ekkor már nem forgott veszélyben. A végeredmény Szücs Réka büntetőjével alakult ki, két ellentétes félidó után végül 64-50-re megnyertük az alacsony színvonalú mérkőzést.
   
Legközelebb pénteken Miskolcon a Magyar Kupa negyeddöntőjében lépünk pályára az Uni Győr MÉLY-ÚT ellen a legjobb négy közé jutásért.
   
   
PINKK Pécs 424 – NKA Universitas PEAC 50-64 (19-15, 11-8, 9-22, 11-19)
Kozármisleny, 100 néző. V.: Tóth C., Nyilas, Földesi
   
PINKK: Mujovic 19/3, Szücs L. 4, Vincze -, Jáhni 6, Davis 15. Csere: Horváth B. -, Révész 2, Tenyér 1, Kovács -, Zsilinszky 3. Edző: Kovács Dénes, Kovács Martin
NKA Universitas PEAC: Dudásová 6, Wentzel 15/6, Marshall 10, Nelson 16, Kiss 9. Csere: Szücs R. 4, Sarok 2, Brajkovic -, Selcova 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és a PINKK-nek is, jól játszottak, mondhatnám, bár ma egyik csapat sem játszott jól. Ellenfelünk nagyon megnehezítette a dolgunkat, látszik, hogy keményen dolgoznak és komolyan gondolják azt, hogy még a nagy csapatokat is megszorítsák és legyőzzék, nekünk is kellemetlen perceket okoztak. Ma rengeteg volt a hiba, meglátszott, hogy négy hete nem játszottunk mérkőzést. Védekezésünkkel nem volt gond, viszont támadásban hihetetlen alacsony dobószázalékot produkáltunk, rengeteg büntetőt kihagytunk, még az volt a szerencsénk, hogy az ellenfelünk is ugyanígy járt. Most lesz négy napunk a kupáig, át kell beszélnünk a dolgokat. Kicsit az volt az érzésem ma, hogy négy hét után fásultan, lassan mentek a lábak, ezt fel kell frissíteni és neki kell menni a Győrnek pénteken Miskolcon.
   
Wentzel Nóra: Nehéz mérkőzés volt ez számunkra, rég nem játszottunk és rendkívül nehezen kezdtük a meccset, főleg az első félidő volt nehézkes számunkra. Sokat hibáztunk, rosszul rotáltunk, könnyű kosarakat kaptunk, de a második félidőre lett annyival jobb a védekezésünk, hogy tudtunk egy kis ritmust szerezni, és az itt kialakított előnyünk a meccs végéig kitartott.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva