PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

KEVÉS VOLT A KÁPRÁZATOS HARMADIK NEGYED A DVTK ELLEN A KUPÁBAN

Kevés volt a káprázatos harmadik negyed a DVTK ellen a kupában
Az utolsó leheletünkig harcoltunk, de az elmúlt másfél hét viszontagságai rányomták a bélyegüket az összteljesítményünkre, így a hajrában a jobb erőkből álló, és jól is kosárlabdázó DVTK tudott újítani és 87-81-re megnyerte a Magyar Kupa negyeddöntőt.
Az első játékrész feléig csak úgy záporoztak a triplák a gyűrűbe mindkét oldalon, a vendégeknél Skoric egymaga kettőt is bevágott, míg nálunk Alyssia Brewer, Simon Zsófi és Katarina Tetmondová volt a 6,75-ön túlról eredményes, vezettünk is 9-8-ra. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, amerikai centerünk Alyssia Brewer tartott bennünket meccsben, de a negyed végén rossz megoldásokat választottunk, így a piros mezes miskolciak négy pontos előnyre tettek szert (16-20).

Remekül szálltak be ellenfelünknél a kispadról érkezők is, a Pécsről nemrég a DVTK-hoz került Szücs Réka és Kányási Veronika is hozzátett csapata teljesítményéhez, el is lépett tíz ponttal a Diósgyőr (20-30). A legnagyobb különbség 12 pont volt a miskolciak javára ebben a periódusban, ám nem zuhantunk össze, visszaküszködtük magunkat a nagyszünetre, így öt pont mínusszal várhattuk a folytatást. Azt tudtuk, hogy Alyssia Brewer extrája önmagában kevés lesz az üdvösséghez, 16 pontnál járt centerünk húsz perc játék után.

Aztán jött egy káprázatos harmadik negyed! Simon Zsófia állt a seregünk élére, egymaga két briliáns kosárral el is tüntette a különbséget (44-44). Nem sokkal később a vezetést is átvettük, nigériai centerünk remek munkát végzett ma este nem csak a palánkok alatt, de Julie Vanloo zseniális passzából hintett Imovbioh-triplával 49-48 állt az eredményjelzőn! Harcoltunk, látványosan, szépen kosárlabdáztunk, sőt egy-egy szemet gyönyörködtető megoldásnak is tapsolhattunk, úgy látszott, meg tudjuk fogni a miskolciakat. Három pontnál nagyobb különbséget ezzel együtt sem tudtunk kiharcolni, 66-63-al vágtunk neki az utolsó tíz percnek.

Kicsit elveszítettük a fonalat, így hiába volt a kisszünet, hamar időt kért Meszlényi Róbert, hogy próbálja rendezni a sorokat. A DVTK egyik húzóembere, Putnina volt az, akinek a találatával ismét vezetett a Diósgyőr, sajnos a mi dobásaink rendre célt tévesztettek, négy és fél perc alatt mindössze Gémes-Sarok Nikolett dupláját jegyezhettük fel. Egyre inkább kiütközött a mieinken a fáradtság, ami egyértelműen az utolsó tíz nap betegséghullámának a számlájára írható. Nem adtuk fel ekkor sem, mentünk előre, szereztünk labdákat, osztogattunk szép gólpasszokat, de ma este a DVTK mind a négy légiósa extra teljesítményt nyújtott, amihez a kispadról érkezők is szépen hozzátettek. Szomorúságra azonban semmi okunk, legközelebb ismét Győrben lépünk pályára tétmérkőzésen a győriek elleni bajnokin. Addig pedig van idő rendezni a sorokat és készülni az újabb nagy feladatokra, hogy minél eredményesebben hozzuk le az alapszakasz végéig hátralévő négy bajnoki mérkőzésünket.

PEAC-PÉCS – ALUINVENT DVTK 81-87 (16-20, 23-24, 27-19, 15-24)
Győr, 300 néző. v.: Cziffra, Papp, Nagy

PEAC-PÉCS: Vanloo 6/3, Simon 19/9, Tetemondová 5/3, Brewer 21/3, Imovbioh 24/3. Csere: Wentzel -, Ruják 2, Gémes-Sarok 4. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
ALUINVENT DVTK: Medgyessy 6/3, Walker-Kimbrough 20/3, Skoric 15/9, Putnina 17, Mokango 16. Csere: Kányási 5/3, Szücs 6, Kiss -, Szabó -, Zele 2. Edző: Cziczás László
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva