NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

KÉT ÜNNEP KÖZÖTT FOGADJUK A BEAC-OT

Két ünnep között fogadjuk a BEAC-ot
Szerdán Pécsett, hazai pályán a 2022. esztendő utolsó bajnokiján fogadjuk az „üldözőboly” egyik legjobbját, az E.ON ELTE BEAC együttesét, a mérkőzés 18 órai kezdettel kerül megrendezésre.
Ahogyan azt már néhány éve megszokhattuk, a két ünnep között is rendeznek bajnoki mérkőzéseket, egy évvel ezelőtt napra pontosan szintén pont a fővárosi BEAC-cal játszott csapatunk. Akkor az erőltetett Európa Kupa menet, vagy populárisabban a karácsonyi halászlé, a töltött káposzta és a bejgli okozta állapotok után - nincs mit szépíteni a dolgon -, egy hatalmas pofonba szaladtunk bele idegenben. Az egymás ellen eddig lejátszott tizenöt meccsünkből mindössze azt az egyet nyerték az újbudaiak, 2021. december 28-án, és nem is kevés ponttal, 74-45 arányban győzött a Balogh Judit-Horváth Bianka edzői kettős által vezetett fekete-fehér gárda. Az más kérdés, hogy végül nem jutottak nyolc közé a fővárosi fekete-fehérek és elköszöntek Balogh Judit vezetőedzőtől. Az idei szezonnak új szakvezetővel vágott neki a klub, több mint egy évtized után váltott Szegedről Mészárosné Kovács Andrea, a magyar válogatott szakmai stábjában is dolgozó szakember vette át a BEAC irányítását, ahol az utánpótlásért is felel.
   
Óriási bravúrral indította az idényt szerdai ellenfelünk, a nyitófordulóban az Atomerőmű KSC Szekszárdot sikerült meglepniük, negyven perc alatt nyomás alatt tartva a kék-fehéreket, győzött 71-66-ra a BEAC. Jelenleg a tabella előkelő hatodik helyén áll a fekete-fehér együttes hat győzelemmel és hét vereséggel az ötödik helyezett Szekszárd mögött, és – noha nagy a tömörülés a középmezőnyben, mégis igen jó esélyük van a nyolc közé jutásra Angyal Barbaráéknak. Jól választották ki a két légiósukat, a horvát center Ana Vojtulek, és az egyes-kettes poszton otthonos amerikai Morgan Green igazi pontgyáros, remek az átlaguk. Fiatal kora ellenére Angyal Barbara teljesítménye figyelemre méltó, ő különösen a BEAC győztes meccsein tudott extrát produkálni. Az U20-as poszton egyre nagyobb szerepet kap Milkovics Réka, aki idén nyáron Győrből érkezett és mivel az ELTE-n tanul tovább így adott volt, hogy a BEAC-ban folytatja a pályafutását.
   
Vezetőedzőnk Jovan Gorec is az ellenfél dicséretével kezdte nyilatkozatát: - Kemény ellenféllel találkozunk majd szerdán. Az ELTE BEAC nagyon jól játszik ebben a szezonban, és nem véletlenül állnak a hatodik helyen, kemény munkájukkal és jó teljesítményükkel megérdemelték ezt – vélekedett a szakember. - Nekünk ebben a karácsonyi szünet miatti rövid időszakban kell felkészülnünk erre a számunkra nagyon fontos mérkőzésre. Idén minden versenysorozatban a lehető legtöbbet akarjuk kihozni magunkból, és ehhez minden meccset meg kell nyernünk, különösen hazai pályán, ezért most a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy ez így is maradjon – zárta gondolatait Jovan Gorec.
   
Az NKA Universtias PEAC- E.ON ELTE BEAC mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, kapunyitás 17 órakor.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva