NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

KÉT JÁTÉKOSUNK IS A FORDULÓ VÁLOGATOTTJÁBAN!

Két játékosunk is a forduló válogatottjában!
A DVTK ellen nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően Wentzel Nóra és Chelsea Nelson is bekerült a női NB I. A csoport 3. fordulójának válogatottjába, így az NKA Universitas PEAC-ot ketten képviselik az MKOSZ által összeállított ötösben.
A DVTK elleni hazai bajnokit hatalmas csatában nyerte meg az NKA Universitas PEAC: hosszabbításban tudta legyűrni 84-78-ra a szívósan küzdő vendégeket. Egy ilyen nagy csatához hősök is dukálnak, akadt nem is egy! Kellett többek között a csapatkapitányunk, Sarok Nikolett remek játéka és öt triplája, kellett Nikola Dudásová hármasa a hosszabbításért, miként kellett Wentzel Nóra és Chelsea Nelson ponterős, kiváló teljesítménye is. Mindketten 18 pontot dobtak, előbbi adott még 4 gólpasszt, utóbbi pedig leszedett 11 lepattanót (tehát dupla-duplázott).

Miután mindezt egy rangadón tették, amely ráadásul színvonalas és pokolian izgalmas volt, nem csoda, hogy Wentzel és Nelson is bekerült a forduló válogatottjába. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, aki idén már a felnőtt női válogatottban is bemutatkozott, először került ilyen formában a legjobbak közé – biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára.

– Jólesett, hogy bekerültem a forduló válogatottjába, főleg azért, mert egy erős Miskolc ellen tudtam jól játszani! – mondta Wentzel Nóri. – Remek hangulat volt azon a meccsen, én pedig próbáltam magam jól érezni a pályán. Sokáig ment is, de bevallom, a végére nagyon elfáradtam! Szerencsére kárpótolt, hogy győztünk! Bár még csak a szezon elején járunk, de úgy érzem, kezdünk egyre jobban összeérni. Jók leszünk!

Legyen igazad, Nóri!

Nyilván ebben reménykedik Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője is, aki biztosan büszke volt arra, hogy csapatából két játékos is bekerült a forduló válogatottjába: – Természetesen ez egy jó visszajelzés és egy elismerés számunkra, ami főleg azért esik jól, mert remek meccset is játszottunk! – fogalmazott Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője. – Mindig azt szeretem, ha csapatként nyerünk, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, kiváló egyéni teljesítmények kellenek. Most megvoltak, s külön öröm, hogy egy topcsapat ellen sikerült többeknek jó produkciót nyújtaniuk. A forduló válogatottjába ketten is bekerültek tőlünk, Wentzel Nóri és Chelsea Nelson. Nóri egyre inkább érti, hogy mi a szerepe a csapatban, tudja, hogy bár még mindig nagyon fiatal, de már nem úgy kell játszania, mint a fiatal Nórikának, hanem mint egy olyan játékosnak, aki a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott! Olyan fizikai adottságai, dobókészsége nem sok mindenkinek van, mint neki, ehhez társul még a sebessége. Egyre érettebben játszik, persze tisztában van vele, hogy még folyamatosan fejlődnie kell.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva