PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

KÉSZÜLÜNK A VASÁRNAPI FOLYTATÁSRA

Készülünk a vasárnapi folytatásra
November 22-én, vasárnap reményeink szerint ismét pályára lépünk, a ZTE NKK csapatát fogadjuk 16 órai kezdettel bajnoki mérkőzésen. Szentendrei Áron másodedzőt kérdeztük, miképp telnek a mindennapok most a csapatunknál.
Vasárnap újra bajnoki meccset játszunk, ezúttal azonban – a koronavírus-járvány megfékezése miatt hozott intézkedések nyomán - már zárt kapuk mögött. Ez a terv, amelyet nagyon reméljük, hogy nem gátol meg semmilyen külső körülmény ezúttal. Utoljára október végén lépett pályára csapatunk, a Győrben lejátszott bajnokira három junior korú játékossal utaztunk el, és Szücs Lucával együtt négy újoncot is avattunk, és mivel akkor a szakmai stábunk is érintett lett a Covid-19-ben, Csirke Ferenc vezetőedző egyedül maradt a kispadon. A sorsolás alapján a következő, Ludovika FCSM Csata mérkőzés előtt már vezetőedzőnk is érintett lett a vírusfertőzés kapcsán, így nem maradt senki, akinek vezetésével le tudtuk volna játszani a mérkőzést, fővárosi ellenfelünk pedig rendkívül sportszerűen méltányolta a halasztási kérésünket.


Azóta Szentendrei Áron, a csapat másodedzője visszatérhetett a mindennapi munkába, így őt kérdeztük arról, hogy miként győzte le a koronavírust, és mi a helyzet szakmailag a PEAC-PÉCS háza táján: - Én teljesen jól vagyok már, az erőnlétem is 100%-os, dolgozunk és várjuk, hogy újra mérkőzést játszhassunk, és nagyon várjuk vissza Ferit is közénk – kezdte az edzéseket jelenleg az erőnléti stábbal együtt vezénylő másodedzőnk. - Mivel csak néhány játékossal tudtunk, tudunk dolgozni ezekben az időkben, a hangsúly a kondicionális képességek javításán és az egyéni képességek csiszolásán van. Ezzel a négy-, öt-, hat fős, változó létszámmal taktikai edzéseket nem tudunk tartani, nehéz is tervezni a munkát. Reményeink szerint Virág és Paula, akik a válogatottjaikkal Európa-bajnoki selejtezőkön vettek részt a napokban, rendben visszatérnek, és a hétvégén már játszanak. Az ő helyzetük annyiban szerencsésebb, hogy a nemzeti csapataikkal tudtak öt-öt ellen kosárlabdázni és ezzel minőségi játékot produkálni az edzéseken.

És hogy mi lehet a legfontosabb feladat Szentendrei Áron szerint ebben az időszakban? – A motiváció fenntartása a legfontosabb a játékosok felé, hiszen ők is érzik, hogy ez a bajnokág egy olyan irány felé megy, ami pillanatnyilag nem azt az értéket képviseli, amit az elmúlt években. Fontos fenntartani bennük az érdeklődést, motivációt, hogy bármi is történik menet közben, a jövőben még sok szezon vár rájuk, amire már akár most is lehet készülni.

A november 11-én hatályba lépett kormányrendelet alapján a sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet megtartani, ez a rendelet december 11-ig érvényes. – Nyilván hiányozni fognak a nézők, de most annak is örülni tudunk, hogy játszhatunk és reméljük visszatérnek majd a lelátóra a szurkolók – zárta a beszélgetést Szentendrei Áron, aki a lányokkal a vasárnap 16 órára kiírt ZTE NKK elleni bajnokira is igyekszik felkészíteni Szücs Rékáékat.

« vissza


Kiemelt támogatók:

A KÖZVETLEN RIVÁLISUNKHOZ UTAZUNK

A ceglédi túra előtt Kond Árpádot kérdeztük

© Minden jog fenntartva