NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Karácsonyi sportjegycsalád

KEDDEN MÁR A PIRENEUSOK LÁBÁNÁL EDZETTÜNK

Kedden már a Pireneusok lábánál edzettünk
Hosszú, mintegy 14 és fél órás utazás után megérkeztünk a szerda esti Európa Kupa mérkőzésünk helyszínére, La Seu d’Urgell-be, ahol már egy átmozgató edzésen is túl vagyunk.
Hajnali négy órakor gördült ki a csapatunkat szállító autóbusz a Lauber Dezső Sportcsarnok mellől, amelyre érthetően mindenki meglehetősen álmosan kászálódott fel. Két repülőút várt a mieinkre, először Budapest – Zürich távot tettük meg, majd a zürichi átszállás után Barcelonába repítette el Meszlényi Róbert csapatát a svájci légitársaság. Délután két órakor érkeztünk meg a katalán fővárosba, ahol napsütés és 21 fok fogadta a csapatot. Barcelonától még 180 kilométerre, az andorrai határtól viszont alig 10 kilométere fekszik La Seu d’Urgell, a 12 ezer lakosú város, amelynek női kosárlabda csapata a Sedis Basket és az Európa Kupában Cadí La Seu néven szerepel. A Barcelonából ideúton a festői és kies Pireneusok hegylánc mellett vezetett az utunk, és az óriásplakátokon, falfeliratokon visszaköszönt napjaink spanyol belpolitikája, ez keményen a tartomány függetlensége mellett lévő, katalánok lakta vidék.
   
A PEAC-PÉCS csapatának útja, a fél hetes megérkezést és a szállás elfoglalását követően az öt perc sétaútra fekvő sportcsarnokba vezetett. A Palau D’Esports de la Seu D’Urgell kb. 600 ülőhellyel rendelkezik, ahol a hazai mérkőzéseken gálahangulatot teremtenek a szurkolók, ezt már egy héttel ezelőtt a DVTK is megtapasztalta, amely 94-72 arányban vereséget szenvedett a spanyoloktól.
   
Szerda esti ellenfelünk egy erős spanyol bajnokságban lett tavaly bronzérmes, idén pedig a hat bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert, ennek megfelelően a holnap esti Európa Kupa mérkőzésünk kapcsán reálisan abban bízhatunk, hogy egy jó meccset tudunk játszani, szem előtt tartva azt, hogy a szombat délutáni, NKE FCSM Csata elleni bajnoki meccsünkig nem sok idő van.
   
A Sedis Basket első ízben indult a FIBA Európa Kupában, tavaly érett be náluk a csapat megerősítésének folyamata, amikor sok nagy múltú hispán élgárda között csípték meg a bronzérmet. Erős, fizikális kosárlabdát játszanak, az Európa Bajnoki aranyérmes sok futásra, gyors játékra épülő stílusjegyeit is magán viseli a játékuk, és főleg hazai pályán számítanak szinte verhetetlennek.

Az elutazás előtt Szabó Fannit kérdeztük

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BELLONA KAYSERI MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Fontos győzelmet arattunk az Európa Kupában a török Bellona Kayseri ellen. A 80-74 arányban megnyert találkozóval hatalmas lépést tettünk a csoportunkból való továbbjutás felé.

© Minden jog fenntartva