PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

KEDDEN GYŐZNÜNK KELL

Kedden győznünk kell
Kedden 18 órától lezárul a PEAC-PÉCS – Vasas Akadémia párharc, a győztes gárda – vagyis nagyon reméljük, hogy mi – az 5-6. helyek megszerzéséért fejezi be a play-off küzdelmeit.
Ahogy tudni lehetett, nem lesz sétagalopp a rájátszás csapatunk számára, hiszen az idei szezonban a 4-9 helyezettek között igazán minimális a különbség, tényleg apróságok döntöttek a sorrendről már az alapszakaszban is, és ez nem változott a végső periódusra sem. Nem is feltétlenül kell szakmai okokat felsorakoztatni a fenti kijelentések mögé, elegendő csak a sérülések, betegségek alakulását megnézni, hogy egy-egy csapat esélyeit, erősségét alá lehessen támasztani. Ebben a tekintetben kifejezetten nehéz utat rendelt csapatunk számára a Teremtő, hiszen a legfontosabb, az eredményekről döntő szakaszban tizedelte meg együttesünket leginkább a betegség és a sérülés, míg keddi ellenfelünkhöz épp az utolsó meccsre csatlakozott vissza első számú irányítójuk, és egy fiatal, tehetséges magas emberük. Mindketten lendületet, önbizalmat adtak az övéiknek, amelynek szárnyán tetemes, 17-18 pontos előnyt is építettek, amelyből nem sikerült visszavenni a saját kezünkbe a sorsunkat, így döntő ütközetre kerülhet sor a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.
   
A keddi vendégeink harcosságára volt jellemző, hogy amikor bekerült a labda center pozícióba, egy rendkívül erőszakos, már-már verekedős védekezéssel rukkoltak elő, nem volt véletlen, hogy csak az egyik centerünkön, Kiss Virágon 16 szabálytalanságot követtek el, vagyis ennyiszer harsant a bírói síp a palánk alatt. Nyilván ugyanerre a kellemetlen harcmodorra számíthatunk kedden is, alaposan feladva a leckét mind a magas embereinknek, mind a helyzetet megítélő játékvezetői hármasnak is. Szombaton mindennel együtt a Vasas azért is nyert megérdemelten, mert ránk tudta erőltetni a játékstílusát, 38 játékpercig vezetett, és kiválóan szálltak be a korábban meccseket kihagyó játékosai (Papp 14, Budácsik 6 pontot dobott, és a Sopron elleni párharcban sérülés miatt hiányzó Fraser is dupla-duplát jegyzett).
   
Kedden azonban más lesz az alapállás. A Covid fertőzésben érintett játékosaink közül ketten még mindig nem lehetnek ott a csapatunkban, és Kaposi Pálma sérülését is műteni kell, így az optimális létszámunktól még most is messze leszünk, de ezúttal nekünk kell ellentmondást nem tűrően belemenni a meccsbe, és ha vállalni tudják a játékot a szombati PEAC-PÉCS-hez képest új emberek, az általuk adott energia, valamint a többi harcosunk eddig elvégzett munkája, játéktudása, motiváltsága, koncentrációja és a jó taktika fegyelmezett betartása elegendőnek kell legyen ahhoz, hogy belépjünk a kapun, és győzelmünkkel az ötödik helyért harcolhassunk tovább.
« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva