NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

KARÁCSONY UTÁN ÚJRA A PÁLYÁN

Karácsony után újra a pályán
Nem sok pihenő jutott karácsonykor csapatunk számára, nem telik el egy hét, és ismét pályára szólítja a sorsolás Kiss Virágékat, kedden 17 órakor a Gabányi László Sportcsarnokban az ELTE-BEAC Újbuda lesz az ellenfelünk a 13. forduló nyitányán.
Nincs egy hete, hogy december 23-án éjfélre megérkezett Pécsre kis különítményünk a törökországi Európa Kupa mérkőzést követően, máris itt az újabb fontos feladat. Csirke Ferenc és csapata szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól, nagyon kevésen múlott a bravúr, hiszen 3 ponttal nyertünk Ankarában és csak a rendes játékidőt követő hosszabbításban tudott összesítésben fölénk kerekedni a Nesibe Aydin. Egészen a 38. percig a mieink álltak továbbjutásra úgy, hogy két kulcsemberét is nélkülöznie kellett edzőinknek, sem Chelsea Nelsonra sem pedig Sarok Nikolettre nem számíthatott a csapat, mégis sikerült alaposan meglepni a törököket.
   
Szomorkodásra azonban semmi ok, mostantól a bajnokságon a teljes fókusz, eddig nagyon szépen szerepel csapatunk itt is, és máris vár ránk a következő feladat: kedden a fővárosi egyetemistákhoz látogatunk, az ELTE—BEAC Újbuda otthonában lépünk pályára. Sok pihenő tehát nem jutott, karácsony másnapján már edzést vezényeltek a lányoknak Csirke Ferencék, mert ezen a héten két idegenbeli bajnoki is vár Wentzel Nóriékra. Előbb a BEAC, majd pedig vasárnap az M4 Sport kamerái előtt a DVTK – kemény menet lesz az biztos.

A fővárosi fekete-fehérek jelenleg a tabella hetedik helyén állnak hat győzelemmel és hat vereséggel, úgy, hogy több bravúrt is bemutattak már. A Gabányiban elvérzett a DVTK és a TFSE is, ami pedig az idegenbelieket illeti; Győrből és a Ceglédtől is elhozták a két pontot Balogh Judit tanítványai, viszont a Vasas és a BKG ellen alulmaradtak. A „kötelezőnek” gondolt győzelmek közül nem mind jött össze ellenfelünknek, viszont a fentiekből is látszik, hogy meglepő bravúrokra is képesek Mérész Beatrixék, ha kisebb a teher. Pont ilyen lehet számukra a keddi mérkőzés is, ahol a bajnokság harmadik helyét elfoglalva nekünk nem szabadna botlani. Akárhogyan is, nyerni kell. Persze nem lesz könnyű, az előző idényben is alaposan megszenvedtünk idegenben, mínusz tizenöt pontos hátrányból fordítva nyertünk hét ponttal a Gabányiban, a győzelem kulcsa az utolsó negyedben mutatott védekezésünk volt, amikor mindössze öt pontot engedélyeztünk ellenfelünknek.
   
Ami az egészségügyi helyzetünket illeti, sérültjeink és betegeink továbbra is vannak, ez nem könnyíti meg vezetőedzőnk dolgát. A jó erőkből álló, alapvetően magyar játékosokra és kettő légiósra támaszkodó ELTE-BEAC Újbuda kifejezetten erős a palánk alatt, Mérész Trixi és Barna Judit páros révén, de a brit Joseph is bevethető a négyes poszton. Irányító-hátvédként Czank Tímea és a bolgár Ivanova egyaránt jó teljesítményt hoznak, de a 2002-es születésű Boros Júlia játéka is megbízhatóan stabil U20-as státuszban úgy, hogy nem csak az első félidőben kap kötelezően lehetőséget, átlagosan 24,8 percet tölt a pályán.
   
Az ELTE-BEAC-Újbuda – NKA Universitas PEAC mérkőzés kedden 17 órakor kezdődik Budapesten a Gabányi László Sportcsarnokban.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva