NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

KÁR EZÉRT A MECCSÉRT…

Kár ezért a meccsért…
Jó első félidőt produkáltunk, ám a nagyszünet után újított a DVTK, amely végül 75-68-ra nyerni tudott.
Aluinvent DVTK Miskolc
Aluinvent DVTK Miskolc
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Álomszerűen indult számunkra a mérkőzés, az ötödik percben a 7-0-s rajtunk után már 10-2-re is vezettünk, amikor a hazaiak kikérték első idejüket Nikola Dudásová hárompontosa után. Rosszul célzott a hazai csapat, mi pedig rendre begyűjtöttünk a lepattanókat, amiből többnyire sikeres támadásokat vezettünk, három hármasunk is a gyűrűben landolt az első tíz percben, ebből kettőt szlovák légiósunk jegyzett. A 11-18-as első negyed eredményét Hayes büntetői állították be.
   
Nem hagyott alább a lendületünk és a lelkesedésünk, hamar tíz pontos előnyre tettünk szert, a mai meccsen is dupla-duplát hozó Kiss Virág triplája nyomán 13-23 állt a vadonatúj és gyönyörű DVTK Aréna eredményjelzőin. Egy-egy elsietett dobás, kimaradt ziccer miatt bosszankodhattunk, mert már ekkor sejteni lehetett, hogy valamikor elkapja a fonalat a DVTK és hamar odalehet a kivívott előnyünk. A 16. percben 17-31 volt az állás, némi gólcsend következett be nálunk és faragtak is a hátrányukon Jovanovicék (22-31). Nikola Dudásová villant megint támadásban, majd Jovanovic kosara után végigjátszva a nagyszünetig hátralévő támadóidőt Ty Marshall egy-egyezett sikeresen Hayes-sel, így 24-36-tal zárult az első félidő.
   
A fordulás után bennragadtunk, villámgyorsan leolvadt az előnyünk négy pontra, Csirke Ferenc időt kért, alig két perc elteltével (32-36). A piros-fehérek azonban elkapták a fonalat, a feljavuló Hayesnek is köszönhetően már csak egy ponttal vezettünk (35-36). Ekkor még vissza tudtuk verni a DVTK rohamát, a bokasérülése után visszatérő és még messze nem 100%-os állapotban lévő Chelsea Nelson is tette a dolgát a pályán, Szücs Réka szemfülesen tett vissza egy támadólepattanót, de a ma este több nagyszerű megmozdulást produkáló Ty Marshall is jókor talált be (37-42). Ahhoz, hogy új lendületet kapjon a DVTK, kellett az is, hogy a játékvezetők Ty Marshall faultját sportszerűtlenné változtassák, így 41-44 után 45-44-re módosult az állás, először vezetett a Diósgyőr, ekkor a 28. percben jártunk. A harmadik negyed végén döntetlent mutatott az eredményjelző (50-50), de már egyre nehezebb volt a dolgunk, a hazai közönséget is belelkesítette a Green-ék játéka.
   
A negyed derekáig nagyobb különbség nem alakult ki, sőt, még a vezetést is visszavettük kétszer is, másodszor a 34. percben, Chelsea Nelson nagyon szép alapvonali befutása után elért találatával. Kulcsembereink is egyre fáradtabban mozogtak és nagy szükség lett volna még egy-két játékos jó teljesítményére ahhoz, hogy legyőzzük a DVTK-t. Egyre jobban eltávolodtak Kányásiék, noha öt pontról éppen még lehetett volna fordítani, ám a vége hét pont lett, így sajnos épp eggyel többel nyert a Diósgyőr, mint amennyivel Pécsett kikapott.   
   
DVTK – NKA Universtias PEAC 75-68 (11-18, 13-18, 26-14, 25-18)
Diósgyőr, 300 néző. V.: Tóth C., Csabai-Kaskötő, Minár
   
DVTK: Aho 5/3, Kányási 11/6, Jovanovic 15/3, Hayes 14, Kiss 9. Csere: Green 17, Bernáth 4, Tóth -. Edző: Völgyi Péter
NKA Universitas PEAC: Dudásová 21/15, Wentzel 2, Marshall 16/3, Nelson 6, Kiss 16/3. Csere: Szücs 5/3, Selcova -, Brajkovic 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: A vízválasztó az volt, ahogy a harmadik negyedet kezdtük. Körülményesen, ritmustalanul, hosszan játszottunk, kikényszerített dobásaink voltak. Ezzel három perc alatt magunkra húztuk a Diósgyőrt, amit nem szabad megengedni, főleg nem idegenben. Problémát jelentett még, hogy akik az első félidőben jól játszottak, mellé nem tudtak továbbiak felnőni a második játékrészben. Ha a számokat nézem, a palánk közelében bedaráltak minket a végére, a lepattanózást is "nagyon szépen" elveszítettük. Egy dolognak tudtunk örülni, hogy Chelsea Nelson 27 percet a pályán tudott tölteni. Reméljük mielőbb vissza tud térni és a sérülése előtti játékával a csapatot segíteni.
Kiss Virág: Először is szeretnék gratulálni a DVTK-nak. Azt gondolom jól kezdtük a találkozót, bár nyilván már voltak ekkor is hibáink. Ezekből sok pontot tudtak szerezni, így a félidőben megbeszéltük, hogy erre megpróbálunk jobban odafigyelni. Ellenben nagyon rosszul jöttünk ki az öltözőből, nem is igazán tudom, mi történt. Nagyon csalódott vagyok, hisz rég kezdtünk ilyen jól találkozót. Megyünk tovább, folytatjuk a munkát.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva