PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

JÓVAL KÖZELEBB VOLTUNK A SPANYOLOKHOZ

Jóval közelebb voltunk a spanyolokhoz
Harmincöt percig abszolút egyenrangú ellenfelei voltunk a továbbjutást jelentő második helyért minden követ megmozgató Cadí La Seu gárdájának, de a végére elfogytunk, így nem tudtunk győzni az utolsó EK meccsünkön.
Hat spanyol szurkoló is helyet foglalt a lelátón, de ahogyan az várható volt, a rendkívül késői kezdés és a télies, zord időjárás miatt kevesen keresték fel szerda este a Lauber Dezső Sportcsarnokot a - számunkra igazából tét nélküli - mérkőzés miatt. Ennek ellenére energiákkal telve, remekül indítottuk az összecsapást. Wentzel Nóri alaposan belekezdett, az első nyolc pontunkból hat a fiatal játékosunk nevéhez fűződött (4. perc 8-5), majd Wiese egyenlített egy triplával. A forgatókönyv hasonló volt a folytatásban, ismét elléptünk néhány ponttal, amit aztán egalizáltak a spanyolok (14-14). Kemény csata folyt a pályán, a védekezésben is nagy energiákat kellett mozgósítanunk, hogy tartani tudjuk az atletikusabb alkatú, villámgyors spanyolokat, egy kis időre át is vették a vezetést, de Taisiia Udodenko remek játékával és az első negyedben elért 11 pontjával 21-18-ra vezettünk az első játékrész végén.
   
Két Pena-találat a második negyed elején, majd Nogic triplája és máris 21-25 állt az eredményjelző táblán. Nem tudott ellépni szerencsére a Cadí La Seu, két jó védekezés, két kosár és ismét döntetlen lett az állás (25-25). Küzdöttünk, harcoltunk, mindkét csapat sokat cserélt, a spanyolok pedig pár pontocskával előrébb jártak (16. perc 29-33). Kicsit figyelmetlenebbé is váltak a vendégek, pontatlanabbá vált a játékuk, mi pedig ki is használtuk a hibáikat és kiegyenlítettünk hat pontos hátrányból (35-35) és a nagyszünetre is megmaradt a döntetlen (37-37).
   
Kimaradt helyzetekkel indult a harmadik felvonás, majd Wentzel Nóri tett vissza pontokat érően egy támadólepattanót, amivel megmozdult az eredmény (39-37). Gustavsson 2+1-es kombinációval törte meg a spanyol kosárcsendet három perc elteltével, viszont most nekünk adódtak nehézségeink a támadások során. Wentzel Nóri ütötte be negyedik személyi hibáját, majd Hegedűs Janka közeli találatával túllendültünk a holtponton (43-43). Szerencsére a vendégek sem tudtak áthatolni olyan könnyen a védelmünkön, kosárszegény negyedet láthattak a lelátókon helyet foglaló nézők, de a 29. percben Hegedűs Janka ismét betalált (45-43). A negyed vége a miénk volt, Szabó Fanni vágott be a sarokból egy hárompontost, így 48-45-ös vezetésünkkel indulhatott az utolsó tíz perc.
   
Két perc, két pécsi hiba és két spanyol kosár – így indult a záró felvonás, fejben és fizikálisan egy picit elveszítettük a fonalat, de nemsokára jött Taisiia Udodenko triplája (33. perc 53-51). Sorra jöttek a spanyol kosarak 55-57 után, amikorra a három FIBA újonc játékvezető teljesen ellenfelünkre kedvezően kezdett el bíráskodni, és két perccel a lefújás előtt nyolc pontra duzzadt Bernat Canut csapatának az előnye (55-63). Legjobbunkat, Taisiia Udodenko-t kipontozták, 18/6 ponttal zárta a mérkőzést. Elfogyott a lendületünk, fáradó csapatunk pedig egyre jobban lemaradt az utolsó öt percben tőlünk elhúzó spanyolokról. Az utolsó percben Varga Eszter és Habling Lara is pályára került, a vége pedig 71-55-ös spanyol győzelem. Sokáig úgy tűnt, többet ki lehet hozni ebből a meccsből, ma este csak ennyi sikerült, de csapatunkat nem érheti szemrehányás ezúttal.

PEAC-PÉCS – CADÍ LA SEU 55-71 (21-18, 16-19, 11-8, 7-26)
Pécs, 100 néző. V.: Gracin (CRO), Stojanovic (BIH), Cankovic (CRO)

PEAC-PÉCS: Sánta 2, Wentzel 8, Gémes-Sarok 4, Udodenko 18/6, Bravard 10. Csere: Szabó 5/3, Horobets 2, Kaposi 2, Hegedűs 4, Varga -, Habling -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
CADÍ LA SEU: Pena 8, Wiese 11/6, Pujol 6, Gustavsson 9, Moore 16. Csere: Extarri 4, Pascua 1, Nogic 14/12, Bahi 2, Palma-Jorge -. Edző: Bernat Canut
   
Taisiia Udodenko: Az elmúlt két-három mérkőzés során megmutattuk, hogy jól is tudunk kosarazni, és végre kezdjük megtalálni a játékunkat. Mostanában csapatként játszunk, és igazoljuk, hogy tudunk ezen a szinten is játszani.
Meszlényi Róbert: Nagyon jól küzdöttünk egész mérkőzésen, tetszett, ahogy játszottunk. Kezd összeállni a játékunk, egyre inkább csapatként funkcionálunk. Sajnos a meccs végére elfogytunk, sok a meccs és a sérültünk.
   
Elin Gustavsson: Úgy érzem, nagy önbizalommal játszottunk, csak tartanunk kellett a tempónkat, és amint elkezdtünk csapatként játszani, és járatni a labdát, nagyon jól összeállt a játékunk.
Bernat Canut: Mindig nehéz idegenben játszani, nehéz mérkőzés volt. Jól kezdtünk, de aztán eladtunk néhány labdát, és túl sok támadólepattanót engedtünk a Pécsnek. Viszont a második félidőben jobban széthúztuk a pályát, és ezzel kiegyensúlyozottabbá tettük a saját játékunkat.« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva