PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

JÖHET A KUPACSATA A CEGLÉDIEKKEL!

Jöhet a kupacsata a ceglédiekkel!
Szerdán 13 órakor a VBW CEKK Cegléd – PEAC-PÉCS találkozóval megkezdődnek az idei Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntős küzdelmei.
Csapatunk két győzelem után lép pályára ismét, ez mindenképpen biztató jel a kupacsata előtt, Csirke Ferenc tanítványai az ELTE BEAC-Újbuda és a PINKK Pécsi 424 ellen aratott idegenbeli sikerekkel biztosították be helyüket 2 fordulóval a vége előtt a legjobb nyolc között a bajnokságban.
   
Szerdai ellenfelünk, a Cegléd a miénkkel ellentétes utat járt be, két fájó vereség után érkezik szerdán a Gabányi Sportcsarnokba. Egy héttel ezelőtt idegenben, a közvetlen rivális Vasas otthonában maradtak alul 66-61-re, majd a hétvégi fordulóban az Aluinvent DVTK vitte el a két a pontot a ceglédiek otthonából. Könnyen lehet, hogy ez két botlás az alsóházi rájátszást jelenti majd a kék-sárgáknak, akik pedig az idénre kiváló légiósokkal megspékelt, erős játékoskeretet hoztak össze.
   
Azért sem túlzás megerősíteni kupaellenfelünk erősségére vonatkozó állításunkat, mert a bajnokság eddigi menetéhez képest más szabályok érvényesek a Kupában. Csakúgy, mint a play off során, ezúttal nem lesz kötelező az első félidőben egy húsz éven aluli játékost pályán tartani, illetőleg akár a teljes mérkőzést végigjátszhatják a csapatok négy légióssal felállva - már amelyik csapat foglalkoztat ekkora számban külföldieket. Nálunk biztosan csak két külföldi lesz a pályán, hiszen a hétvégén megbetegedő Nikola Dudásovára nem számíthat a PEAC-PÉCS szakvezetése.

A többiek viszont rendben vannak, így semmi akadálya, hogy „nekimenjünk” a négy légióssal felálló Ceglédnek és bátor támadójátékkal, extra védekezéssel, harcossággal legyőzzük őket és továbbjussunk az elődöntőbe, ami a PEAC-PÉCS történetében 2017. tavasza óta nem fordult elő.

A mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik, a negyeddöntőket online statisztika illetve mindiGo közvetítésen keresztül lesznek nyomon követhetők, az elődöntőket és a helyosztókat az M4 Sport, illetve az M4Sport+ közvetíti. További információk: https://nmk.hunbasket.com/
   
A negyeddöntők szerdai programja:
13:00 VBW CEKK Cegléd – PEAC-PÉCS
15:30 Uni Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK
18:00 TFSE-MTK – Atomerőmű KSC Szekszárd
20:30 Ludovika FCSM-Csata – Sopron Basket

A negyeddöntő előtt Csirke Ferencet kérdeztük

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva