PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

JOBB VOLT ÉS GYŐZÖTT PÉCSETT A ZTE NKK

Jobb volt és győzött Pécsett a ZTE NKK
A jól felkészített zalaegerszegi együttes érvényesült Pécsett, és 88-79-re győzni tudott, a túlságosan szellős, puhább védőjátékkal előrukkoló csapatunk ellen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
ZTE NKK
ZTE NKK

Lendületes, pontos támadásokkal rukkoltak elő a csapatok a mérkőzés elején, három perc elteltével 8-10 állt az eredményjelzőn, mindkét oldalon a palánk alól szerezték a kosarakat a játékosok. Először a negyedik perc végén vezettünk, amikor egy labdaszerzés után Sarah Imovbioh érte el nyolcadik pontját (12-10), centerünk hasznosan játszott a palánkok alatt, ahogy azt már megszokhattuk tőle. Fej-fej mellett haladt a két csapat, egyik sem tudott kialakítani nagyobb különbséget, a hibák itt is, ott is becsúsztak a játékba. Rasheed Rita állt a PEAC-PÉCS élére, bátor, önmagát nem kímélő betöréseivel, pontjaival fokozatosan elléptünk a kék mezes zalaiaktól, a nyitó negyed végére 25-19 állt a táblán.

Kimaradt ziccerünkkel indult a második felvonás, odaát viszont a ZTE fiatal játékosa, Kovács bevágott egy hármast, majd nem sokkal később a kékek legjobbja, Jeffery is betalált a 6,75-ön túlról és máris egál lett (25-25). A vezetést ekkor nem tudták átvenni Gáspár Dávid tanítványai, mert Sanja Mandic sem volt adós a távoli találattal, és támadásban pontosabbak voltak Wentzel Nóriék (15. perc 34-29). Szívósan tapadt csapatunkra a ZTE, Kovács második hármasával ismét csak egy volt közte (38-37). Összeállt a pécsi védelem és gördülékenyebb támadásokat vezettek Vucurovicék, így húsz perc játék után hét ponttal, 47-40-re vezetett csapatunk, de érezhető volt, hogy nem a pécsiek ritmusa szerint zajlik a találkozó.

A nagyszünetben köszöntötte dr. Bódis József rektor úr és Turi Katalin igazgató asszony a PTE Gyakorló fiú és leány csapatát, akik egy héttel ezelőtt a Diákolimpián szerepeltek, a fiúk aranyéremmel, a lányok ezüstéremmel tértek haza Debrecenből.

Jobban kezdték a vendégek a nagyszünet utáni periódust, Parker lendült bele, egy pontra zárkóztatta csapatát (49-48). Bajainkat tetézte, hogy Imovbiohra egy percen belül egy védő- és egy támadó személyi hibát fújtak a játékvezetők, ezzel már négy faultnál járt centerünk. Kénytelen volt leültetni a kulcsembert Gabriel Carrasco és ez utólag kiderült, hogy alapjaiban meghatározta a második félidőt. Egyenlített a ZTE, Szalay hárompontosával 51-51 állt a táblán a 24. percben. Büntetőkkel haladtunk előrébb, öt ponttal el is léptünk, kár volt az újabb bekapott zalai tripláért (56-54). Harcos és fordulatos mérkőzést láthattak a kilátogatók, a jól felkészített vendéggárda minimális előnyt szorgoskodott össze a harmadik negyed végére a faultproblémák miatt Imovbioh-t továbbra is nélkülöző PEAC-PÉCS ellen (60-61).

Hiányzott bizony centerünk palánk alatti hasznos munkája, lepattanói és pontjai, így a 32. percben pályára küldte őt vezetőedzőnk. Parker kapta el újfent a fonalat, zsinórban négy pontot szerzett, amivel ötre hízott a kék mezesek előnye (60-65). Gödörbe kerültünk, nem ment a támadás és a védelemben is komoly gondok akadtak. Imovbioh láthatóan kiesett a ritmusból a hosszú kényszerű ültetés miatt, a vendégek pedig komoly előnyre tettek szert (34. perc 61-70). Talán ez volt a mélypont, Licskai kettesével elindultunk felfelé, majd négy perccel a vége előtt Imovbioh 2+1-e után két pontra csökkent a hátrányunk. Izgalmas végjátékra volt kilátás, de felzárkózásainkat rendre visszaverték a mentálisan is erős zalaiak, egy pontos hátrányunknál Gorjanácz negyedik triplájával 72-76 állt az eredményjelzőn. Roberson vétett sportszerűtlen hibát a 38. percben 73-76-nál, Hegedűs-Őri értékesítette a büntetőket, majd Imovbioh szerzett szemfüles módon labdát és vitte a gyűrűig, ahol 22. pontját szerezte. Hiába zárkóztunk egy pontra, hibáinkat könyörtelenül kihasználták a vendégek és Pécsett is győzni tudtak.

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 79-88 (25-19, 22-21, 13-21, 19-27)
Pécs, 600 néző. V.: Fodor, Válé, Csabai-Kaskötő

PEAC-PÉCS: Mandic 10/3, Wentzel 4, Rasheed 14, Vucurovic 15, Imovbioh 22. Csere: Licskai 6, Roberson 8/3, Szücs L. -, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco
ZTE NKK: Koziar 3, Kovács 6/6, Jeffery 24/6, Hegedűs-Őri 16, Parker 14. Csere: Szalay 9/3, Pavel 4, Gorjanácz 12/12. Edző: Gáspár Dávid

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva