NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

JÓ PERIÓDUSOK ELLENÉRE SEM SIKERÜLT NYERNI

Jó periódusok ellenére sem sikerült nyerni
Egy félidőn át tudtuk a lépést tartani a jó erőkből álló DVTK ellen az Európa Kupa mérkőzésen, amelyet második félidei jobb játékukkal a miskolciak 60-77 arányban nyertek meg.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
60 : 77
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK

A Köztársaság Téri Általános Iskola kisdiákjainak kíséretében futottak ki parkettre a csapatok a bemutatáskor, vendégeink végig szurkolták az estét. Cierra Bravard révén az első pontokat a mieink szerezték, majd egy pillanatra vették át csak a vezetést a piros mezes vendégek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 11-11 után Kaposi Pálma kapott kétszer is remek labdát a társaktól a palánk alatt, amivel némi lélegzethez jutottunk. Kevésbé működött jól a miskolciak támadójátéka, Vita Horobets hárompontosa és Hegedűs Janka ziccere után 20-13 állt az eredményjelző táblán. Az utolsó pillanatokban két butaságunk nyomán jött közelebb a DVTK, így 20-17-tel folytatódott a második felvonás.
   
Cierra Bravard kosara nyitotta a következő játékrészt is, ám ezután néhány perces kosárcsend állt be nálunk, a miskolciak pedig fordítani tudtak a 14. percben (22-23). Wentzel Nóri adott új lendületet csapatunknak, pontjai mellé labdákat szerzett és lepattanókat gyűjtött be. Nagyobb előnyt egyik fél sem tudott kialakítani, a 18. perc kezdetén 28-28 állt a táblán. Skoric talált be kétszer is, de mindkettőre érkezett válasz, így 32-32-es állásnál vonulhattak a csapatok az öltözőbe.
   
Jobban indult a nagyszünet utáni peridus a DVTK számára, felpörgött a játékuk, két szerzett kosarukkal ismét némi lépéselőnybe kerültek, amit biztosan őriztek, két jó triplájuknak köszönhetően (25. perc 41-44). Biztosan őrizte néhány pontos vezetését Cziczás László együttese, amely Vita Horobets sportszerűtlen faultja után a két jó miskolci büntetővel a tíz pontot közelítette (43-52). A harmadik játékrész végére kerek tíz lett közte, Szücs Réka büntetőjével (45-55).
   
Nem tudtunk újítani a záró játékrész elején, noha Kaposi Pálmáék nem adták fel egy pillanatra sem, de a hibáinkat kihasználták a vendégek és tizenöt pontos előnyre tettek szert hat perccel a lefújás előtt (48-63). Meszlényi Róbert időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de talán a fáradtság számlájára is felírható eladott labdáink pontokat értek odaát. Shatori Walker-Kimbrough is jócskán elkapta azt a bizonyos fonalat, nem akadt nálunk senki, aki szabályosan meg tudta volna őt tartani támadásban, huszonegyedik pontjával húsz lett közte a 37. percben (51-71). Már-már zsebben is érezte a meccset a DVTK, de néhány jó villanás a támadásainkban és 57-71-re zárkóztunk. A vége 60-77 lett, így győzelem nélkül állunk a H csoportban. Legközelebb november 22-én lépünk pályára, a VBW CEKK Cegléd csapatát fogadjuk bajnoki mérkőzésen.
   
   PEAC-PÉCS - Aluinvent DVTK Miskolc 60-77 (20-17, 12-15, 13-23, 15-22)
Pécs, 400 néző. V.: Baki (TUR), Prpa (SRB), Mavisu (TUR)
PEAC-PÉCS: Marizy 13/3, Wentzel 4, Szabó -, Udodenko 11/6, Bravard 13. Csere: Horobets 3/3, Kaposi 10, Gémes-Sarok 4, Sánta -, Hegedűs 2, Ruják -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
DVTK: Szücs 12/3, Walker-Kimbrough 21/6, Skoric 8, Goree 17/3, Morrison 12. Csere: Pusztai -, Kányási 7/3, Zele -, Kiss -. Edző: Cziczás László, Völgyi Péter


Taisia Udodenko: Rövid időn belül most mérkőztünk meg másodszor a DVTK-val, és szerintem ezúttal sokkal jobban játszottunk. Igyekeztünk mindent megtenni, amit az edzőnk a mérkőzés előtt kért. Voltak, amiket jól csináltunk, és voltak, amiket kevésbé.
Meszlényi Róbert: A Miskolc ennyivel jobb csapat, mint mi. Próbálom meglátni a pozitívumokat a mai mérkőzésben: először is, jobban játszottunk, mint a múltkor, és volt egy jó félidőnk, ami nem igazán jellemző ránk mostanában.

Szücs Réka: Az első félidőben még nem állt össze a védekezésünk, pedig két vesztes mérkőzés után nagyon meg szerettük volna nyerni ezt a találkozót. A harmadik negyedtől kezdve összeálltunk hátul, és a megszilárdult védelem meghozta a jó támadójátékot is.
Cziczás László: Nagyon sok erőt kellett mozgósítanunk ahhoz, hogy ezt a mai pécsi csapatot legyőzzük. Az elején volt bennünk egy kis feszültség, de utána sikerült az ellenfelünk fölé nőni.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva