NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

JÓ MECCSEL HANGOLTUNK SZERDÁRA

Jó meccsel hangoltunk szerdára
Könnyed, gördülékeny és szórakoztató támadójátékot hozó összecsapáson 105-76-ra nyertünk Albertirsán a VBW CEKK Cegléd ellen. Külön öröm, hogy Rátkai Eszter személyében a Rátgéber Akadémia egy újabb növendéke is bemutatkozott az NB I-ben!
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Laufer találataival indult a mérkőzés, 4-0 után azonban Ivana Katanic alapvonali betörése nyomán az első pécsi kosár is megszületett. Szerb irányítónk és Kiss Virág volt a fő pontgyáros ebben a szakaszban nálunk, majd az ötödik percben, 7-10-nél Laczkó Sárit Rátkai Eszter váltotta, a korábbi válogatott kiválóság, Eördögh Edit lánya most debütált az élvonalban. Nem kellett sokat várni, a pöstyéni meccshez hasonlóan ismét kiszakadt a triplazsák a mieinknél, Cooper duplája után 9-10-ről egy 14-0-s sorozattal 9-24-re elléptünk. Mindezt tettük úgy, hogy a 7. perctől már a teljes kezdőötösünk a kispadon ült. A negyed végére közelebb kerültek Viszmegék, 29-21-re vezettünk tíz perc játék után.
   
Egyik csapat sem sokat törődött a védekezéssel, a látványos játékot, szebbnél szebb gólpasszokat hozó második tíz percben a két gárda összesen 54 pontot dobott. Nagyon jól céloztak a játékosok mindkét oldalon, húsz perc játék után a hazaiak 48%-kal, Jovan Gorec tanítványai pedig 50%-kal céloztak. Nagy kedvvel kosárlabdázott mindenki, Sierra Calhoun pillanatok alatt kétszer is betalált a 6,75-ön túlról (37-50). Tovább tudtuk növelni előnyünket, a nagyszünetre 58 pontot jegyeztünk, igaz, ellenfelünk is közel járt a félszázhoz (46-58).
   
A fordulás után nekidurálta magát a Cegléd, közelebb is kerültek Cooperék (56-64), de ismét koncentráltabban tudtunk játszani, 59-73-nál jött is Ló Elhadji Malick időkérése a Cierra Burdick - Simon Zsófi összjátékot követő szép akció után. Cooper találata jelezte, hogy vették az adást a sárga mezes hazaiak, de a mieink továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdáztak, olyannyira, hogy a záró játékrész előtt húsz pontos pécsi vezetést mutatott az albertirsai sportcsarnok eredményjelzője (61-81).
   
Az utolsó tíz percben még rá tudtunk tenni egy lapáttal a fáradni látszó, de egész mérkőzésen szimpatikusan küzdő CEKK ellen. Jovan Gorec minden játékosának bőven adott lehetőséget ezen a találkozón, és ami külön örömteli, minden játékosunk dobott kosarat. Hat perc volt vissza a mérkőzésből, amikor a Szücs Réka, Laczkó Sári, Rátkai Eszti, Niki Olawuyi és Kaszás-Pap Regi ötösünk volt a parketten, ekkor 67-90 állt az eredményjelző táblán. A századik pontunkat Niki Olawuyi szerezte, a záró kosár pedig az élvonalban a mai napon bemutatkozó Rátkai Eszteré volt. A mieink szerdán 18 órától a Pöstyén elleni visszavágóval folytatják szereplésüket az Akadémián.
   
   
VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas PEAC 76-105 (21-29, 25-29, 15-23, 15-24)
Cegléd, 100 néző. V.: Minár László, Fodor Attila, Varga-Záray Katalin
   
VBW CEKK Cegléd: Cooper 18/6, Horváth 4, Laufer 18/3, Williams 10, Kobolák 3. Csere: Szabó 5/3, Viszmeg 14/12, Szirony 3, Danóczi 1. Edző: Lo Elhadji Malick
NKA Universitas PEAC: Katanic 19/6, Laczkó 5/3, Wentzel 7/3, Burdick 8, Kiss 22. Csere: Sanchez 5/3, Rátkai 2, Calhoun 18/12, Szücs 4, Simon 5/3, Olawuyi 5/3, Kaszás-Pap 5. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Jovan Gorec: Jó mérkőzést játszottunk ma este, amelynek a második félidejében jobban teljesítettünk. Nyilván csapatunk fókuszában már az Európa Kupa szerdai visszavágója van, erre jó jeleket mutattunk. Gratulálok ellenfelünknek is, ők is kihozták magukból ami bennünk van és sok sikert kívánok nekik és edzőjüknek!
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva