NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

JESSICA KUSTER ÉS EGLE SIKSNIUTE A PEAC-PÉCS ÚJ IGAZOLÁSAI

Jessica Kuster és Egle Siksniute a PEAC-PÉCS új igazolásai
Két fiatal, remek adottságokkal és képességekkel rendelkező légióst szerződtetett a PEAC-PÉCS: az amerikai Jessica Kustert és a litván centert, Egle Siksniutet.
A két játékos nem teljesen ismeretlen Pécsett, mert az előző idényben az egyik Európa Kupa csoportellenfelünket, a cseh Nymburkot erősítették.- Egy csapat eredményes szereplése szempontjából mindig nagyon lényeges, hogy miként választja ki a légiósait, ennek megfelelően igyekeztünk mi is a lehető legnagyobb körültekintéssel eljárni ebben a folyamatban. Szakmai stábunk legalább félszáz játékost nézett meg különböző felvételekről, míg megtaláltuk ezt a két játékost, akikről mindannyian jó véleménnyel vannak. Terveink szerint három légióssal vágunk neki az ősszel rajtoló idénynek, és nagyon bízom abban, hogy mindhárman meghatározó játékosaink lesznek, és kosárlabda tudásuk mellett emberi tulajdonságaikkal is erősíteni fogják csapatunkat. Ami a most Pécsre aláíró játékosokat illeti: Kuster igazi klasszis, aki elsősorban hármas, de a négyes poszton is feltalálja magát, szeretném, ha a fiataljaink szakmai fejlődésében is tudna segíteni. Siksniute remek adottságokkal rendelkezik, dolgozni és fejlődni akaró játékos, fontos szerepe lesz a palánk alatti játékunkban – mondta Kond Árpád, a PEAC-PÉCS ügyvezetője.

A 23 esztendős amerikai Jessica Kuster a maga 188 cm magasságával sokoldalú, mindemellett remek védő játékos. Bevethető a 3-as és 4-es poszton is, kitűnő statisztikával érkezik Nymburkból, hiszen az Európa Kupában 13,5 pont és 7,6 lepattanó és 2,5 gólpassz volt az átlaga. A cseh pontvadászatban 12,9 pont, 6,6 lepattanót és 1,9 asszisztot mutatnak Kuster neve mellett a statisztikák.A kicsit nehezen kimondható nevű Egle Siksniute Kuster csapattársa volt Csehországban. A litván válogatott kerettag center 198 cm magas, 25 esztendős. Pályafutását szülővárosában, Klaipédában kezdte, a 2014/2015-ös idényben a szintén litván Utena csapatához szerződött, innen került a cseh Nymburkhoz az előző szezonban. Az Európa Kupában 12,3 pont és 6,5 lepattanós átlagot produkált, ugyanezek a fő mutatók a cseh pontvadászatban alig maradnak el tőle: 11,7 pont és 6,0 lepattanó.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva