NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

IZGALMAS MECCSEN SIKERÜLT NYERNI

Izgalmas meccsen sikerült nyerni
Szoros, izgalmas mérkőzésen dőlt el, hogy csapatunk játszhat az ötödik helyért, miután 79-73-ra legyőzte a Vasas Akadémia együttesét.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

A mérkőzés előtt a szurkolók csapatkapitányunkat, Kiss Virágot köszöntötték születésnapja alkalmából virágcsokrokkal. Papp Klaudia nélkül állt ki a Vasas, a szombaton bokasérülést szenvedett játékos civilben szurkolhatott a kispadról a társainak. A tét nagyságának megfelelően mindkét csapat nagyon koncentráltan, harcosan kezdett, a negyed derekán 11-8 állt az eredményjelző táblán, nálunk Laczkó Sári és Sierra Calhoun révén két hármas is a gyűrűben landolt. Kiss Virág ebben az időszakban dominálni tudott, akárcsak az előző mérkőzésen, sokszor csak szabálytalanság árán tudták megállítani a Vasas védői. A különbség egyre csak nőtt, 19-10-re sikerült ellépni, ezt majdnem sikerült megtartani a negyed végére is (22-16).
   
Alig telt el másfél perc, időt kért a vendégek edzője, miután Jazmon Gwathmey két remek tempódobást mutatott be, a Vasas támadójátéka viszont megrekedt. Egy Szerencsés-találattal ugyan egy pillanatra ismét tízen belülre került a piros mezes vendéggárda, de Simon Zsófi egy sarokból bevágott triplájával már a harmincadik pontunkat is megszerezte (30-18). Távolról nem ment a Vasasnak, Smailbegovic révén az ötödik próbálkozásuk is sikertelen volt. A folytatásban összekapta magát Milos Pavlovic együttese védekezésben, a mieink pedig nem tudtak továbblépni, így az új lendületet vevő vendégek a 16. percre 31-25-re zárkóztak Nunn vezérletével. Néhány további hiba és eladott labda, és máris ott lihegett az NKA Universitas PEAC nyakán a Vasas, Smailbegovic 2+1-e után Jovan Gorec időt kért 35-32-nél. A hátralévő két és fél percben átvette az irányítást a piros mezes vendéggárda, Salamon előbb két büntetőt dobhatott, majd közelről betalált és megfordította az eredményt, amihez Tóth Orsi még hozzátett két pontot (35-38). Teljesen dekoncentrálttá vált a támadójátékunk is, a nagyszünetig mindössze egy büntetőt értékesítettünk (36-40), így vezetett a piros-kék csapat.
   
Calhun hármasa egyre olvasztotta a különbséget, majd Jovan Gorec kapott egy technikait reklamálásért Gwathmey faultjánál, Smailbegovic pedig mindhárom büntetőt értékesítette (39-43). Ment az adok kapok, rendre válaszolni tudtak a jól küzdő vendégek a találatainkra, sőt hat pont lett a különbség (24. perc 44-50). Rendkívül könnyen engedtük a kosarakat ellenfelünknek, 44-52-nél Jovan Gorec időt kért, ami után Sierra Calhun vágott be egy hármast szemben a gyűrűvel. Szerencsére jöttek a büntetők is, így látótávolságon belülre tudtunk kerülni (28. perc 53-54). Sierra Calhun révén egyenlítettünk ki a negyed utolsó percében (57-57), de az újítani tudó Vasas állt jobban harmadik tíz perc végén is (57-59).
   
Madár Eszter kosara vezette fel a záró játékrészt, majd Sierra Calhoun 24. pontját is megszerezte (60-61). Egy támadáson belül háromszor is szabálytalankodott a Vasas, majd Calhoun büntetőivel ismét nálunk volt a vezetés (62-61). Felpörgött a játék, Szücs Réka labdaszerzéséből Simon Zsófi talált be nyolc perccel a mérkőzés vége előtt. Lelassult a játék, 66-63-nál egy időre megrekedt az állás, majd Nunn zárkóztatta közelebb csapatát, de jött Sierra Calhoun ötödik trojkája a 6,75-ön túlról (69-65). Milos Pavlovic időkérése után Pardee is hintett egy hármast, amire Kiss Virág egy visszatett támadólepattanóból válaszolt (71-68). Két percen belül jártunk, az idegesség tetten érhető volt a pályán. 72-68-nál támadást rontott mindkét oldal, majd egy lepattanóharcot követően Madár Eszterre fújtak szabálytalanságot, Kiss Virág egyet értékesített is (73-68). Egy percen belül jártunk, Smailbegovic vágott be egy hármast (73-71), majd Tóth Orsi tizenöt másodperccel a vége előtt szabálytalankodott Calhun ellen, aki nem is hibázott, négyre nőtt előnyünk. Alig egy másodperc pörgött csak le, Smailbegovic is büntetőzhetett a túloldalon (75-73), majd Gwathmey állhatott a büntetővonalra, de a második kimaradt (76-73). Hosszas videózás következett, hogy kiről ment ki a labda az alapvonalon túlra, végül maradhatott a hazai oldalon, Szücs Réka pedig egy triplával lezárta a mérkőzést és ezt a párharcot is. A 2-1-re megnyert párharc után az Akadémia pályájának foglaltsága miatt vasárnap 18 órától fogadjuk a TFSE-MTK gárdáját az 5-6. helyért.   
   
NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia 79-73 (22-16, 13-24, 21-19, 22-14)
Pécs, 400 néző. V.: Farkas, Varga-Záray, Szilágyi
   
NKA Universitas PEAC: Katanic -, Laczkó 3/3, Calhoun 31/15, Gwathmey 7, Kiss 15. Csere: Simon 7, Szücs 7/3, Wentzel 4, Sanchez 3, Olawuyi -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Vasas Akadémia: Smailbegovic 17/3, Pardee 13/6, Szerencsés 4, Madár E. 6, Nunn 17. Csere: Salamon 6, Budácsik 2, Tóth 8, Madár K. -, Láng-Miticzky -. Edző: Milos Pavlovic, Nenad Markovic, Krivacevic Dragoljub.
   
Jovan Gorec: Nagy nyomás alatt játszottunk. A második negyedben eldönthettük volna a találkozót, de utána próbára tettük a szerencsénket. Az előző meccset nagyon jó teljesítménnyel zártuk, és ettől talán azt hittük, hogy most könnyebb dolgunk lesz. Mindenesetre a minimális célunkat már elértük, és részt vehetünk jövőre az Európa Kupában, de még van két vagy három meccsünk, és cél az ötödik hely.
Kiss Virág: Igazi hullámvasút volt ez a mérkőzés, de magunknak tettük nehézzé. Jól kezdtünk, kialakítottunk egy viszonylag magabiztos különbséget, amit aztán hagytunk kicsúszni a kezünkből. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, Sierra teljesítményének különösen, hiszen az ő extrája nagyon kellett, de mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez.
   
Milos Pavlovic: Mi voltunk a jobb csapat véleményem szerint. Az elején kicsit küszködtünk, de aztán visszajöttünk a meccsbe. Az ellenfél csak a hárompontosok tekintetében volt jobb, és ez a legnagyobb gondom, mert beszéltünk róla, hogy kell védenünk, mégse tudtuk megcsinálni, köztük négyszer akkor, amikor a legfontosabb lett volna.
Tóth Orsolya: Gratulálok a PEAC-nak, hiszen nagyon jól játszottak. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, küzdöttünk, és nyilván maradtak ki büntetők, ziccerek, néhány dobás, amikkel nyerhettünk is volna, de most ennyi volt ebben. Reméljük, hogy a hetedik helyet sikerül majd megszereznünk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva