PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

ITT A BRAVÚR, LEGYŐZTÜK A SOPRON BASKET CSAPATÁT!

Itt a bravúr, legyőztük a Sopron Basket csapatát!
Senki egy fabatkát nem adott volna a PEAC-PÉCS győzelméért a Sopron Basket ellen, pedig lányaink a második félidőben csodát tettek, így 83-77-re legyőzték az eddig veretlen listavezetőt!
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
SOPRON BASKET
SOPRON BASKET

A kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium tanulói tették meg az utat Pécsig, hogy a helyszínen megtekinthessék a soproniak vendégjátékát. Pontatlanul, kicsit álmosan kezdett mindkét csapat, több támadásukat is elrontották, amíg a 3. percben Taisiia Udodenko találatával 2-0-s vezetésre tettünk szert. A következő támadásnál Crvendakic is betalált. 7-4-re járt előrébb a Sopron, amikor Szabó Fanni pályára került, Ruják Nórát váltotta, ő volt ekkor a harmadik olyan játékos, aki a sérülés miatt megüresedett irányító posztot betöltötte. Felváltva estek a találatok, de mindkét csapat jól védekezett, nagyon meg kellett dolgozni minden egyes találatért (8. perc 8-10). Szabó Fanni egyenlített két büntetővel, majd Dubei révén a mérkőzés első triplája is megszületett (10-13). Úgy tűnt új lendületet hoztak a soproni cserék, Weninger is betalált a 6,75-ön túlról, az első negyedet pedig January duplája állította be (12-18).
   
Palánk alóli találatokkal indult a második felvonás. Előbb Udodenko, majd odaát kétszer Tina Krajisnik talált be, amivel tízre duzzadt a zöld-sárgák előnye (14-24). Sok eladott labda csúszott be a játékunkba, majd Sánta Petra gyűjtötte be harmadik hibáját, Taisiia Udodenko pedig megszerezte csapatunk első tripláját. Masszívan tartotta tíz pontos előnyét a Sopron, a klasszis teljesítményt nyújtó Alexandra Crvendakic pedig már a tizedik pontját szerezte a 15. percben. Nálunk ukrán magasemberünk, Taisiia szállította a pontjaink zömét, nagyszünetre pedig nyolc pontra faragtuk a hátrányunkat (29-37).
   
A harmadik negyednek a vízilabda mérkőzésről érkező pécsi szurkolók hangos biztatása közepette álltunk neki, és kiderült, hogy ők voltak eddig a hiányzó láncszem a Lauber Dezső Városi Sportcsartnokból! Cierra Bravard hármasa remek nyitány volt, majd csapatkapitányunk, Gémes-Sarok Niki két jó büntetője után már csak három pont volt a hátrányunk (34-37). De ezzel még nem volt vége, ismét Cierra Bravard tette oda magát és 2+1-es kombinációjával kiegyenlítettünk a 23. percben (37-37). Kétszer is átvehettük volna a vezetést, de ekkor még becsúsztak figyelmetlenségek, January pedig átlendítette csapatát a „nehezebb időszakon”, duplája majd két büntetője után 39-43 állt az eredményjelző táblán. Szabó Fanni követett el sportszerűtlen személyi hibát, a büntetés után tovább nőtt a soproni előny. De volt visszaút ismét! Extázisban, roppant összeszedetten zónáztunk, és ebből remek támadásokat építettünk, Cierra Bravardot képtelen volt tartani az ellenfél. Sánta Petra büntetőivel átvettük a vezetést, és ezt tovább is tudtuk növelni, 61-54-ös vezetéssel vágtunk neki az utolsó negyednek.
   
A mieink önkívületben kosárlabdáztak, mindenki tette a maga dolgát, hol védekezésben, hol támadásban, a maroknyi szurkolótáborunk pedig rendületlenül biztatta a lányainkat. A soproniaknál pedig Crvendakic szinte egyedül maradt, de ő már 22 pontnál járt. Amikor Cierra Bravard bevágta harmadik hárompontosát is, 70-60-ra módosult az állás, tíz ponttal vezettünk! Kicsit visszazárkózott a Sopron, a sérüléséből visszatérő Szabó Fanni fontos büntetőivel öt perccel a vége előtt 72-65-re vezettünk. Crvendakic ötödik hármasára ismét Szabó Fanni válaszolt egy 2+1-es kombinációval (76-68). Fogyott az idő és az előny is, három percen belül jártunk amikor egy félpályánál eladott labdánkból Fegyverneky 76-74-re zárkóztatta csapatát. Crvendakic egyenlített ki, majd egy rossz támadás itt, egy pedig ott, majd ismét. Egy perccel a vége előtt Crvendakic egy büntetőt értékesített a kettőből amivel visszavette a Sopron a vezetést (76-77). Gémes-Sarok Niki két büntetőjével ismét nálunk volt az előny, a túloldalon pedig Fegyverneky dobta rá kétszer is, sikertelenül. January sportszerűtlenje után hibátlanul büntetőztünk, és ennek köszönhetően már nem is engedtük ki a kezünkből a meccset. Így megszületett az az eredmény, amelyre senki nem számított a kosárlabda világában: a PEAC-PÉCS legyőzte a Sopron Basket gárdáját. Az idei szezonban oly sok viszontagságon átmenő csapatunk az utolsó négy bajnokijából a harmadikat húzta be, ami rengeteget jelent folytatásra!
   
PEAC-PÉCS – SOPRON BASKET 83-77 (12-18, 17-19, 32-17, 22-23)
Pécs, 300 néző. V.: Papp, Ádám, Horváth
PEAC-PÉCS: Sánta 4, Wentzel 8, Gémes-Sarok 11/3, Udodenko 17/6, Bravard 24/9. Csere: Ruják -, Szabó 17, Hegedűs 2, Kaposi -, Habling -, Horobets -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
SOPRON BASKET: Fegyverneky 8, January 11, Czukor -, Crvendakic 31/15, Határ 9. Csere: Krajisnik 10, Weninger 3/3, Varga A. -, Dubei 5/3. Edző: Gáspár Dávid.

Gémes-Sarok Nikolett: Nagyon jó érzés volt nyerni, és rettenetesen büszke vagyok a csapatra! Igazi csapatként játszottunk, azok után, hogy szerdán, az Európa Kupa mérkőzésen nagyon rosszul játszottunk. Amit ott elrontottunk, ma javítani tudtuk.

Meszlényi Róbert: Nagyon sok gonddal küzdünk mi is, viszont ez a győzelem talán fel tud minket dobni. Nagyon hiányoznak ezek a győzelmek. Az Európa Kupában sajnos a bokszzsák szerepét töltjük be, és ez nem tesz jót az önbizalmunknak. Így aztán nagyon örülök annak, hogy ebből a negatív szériából fel tudtunk állni.

Aleksandra Crvendakic: Hát, nagyon nehéz ezt feldolgozni! Jó lecke volt ez mindannyiunknak, amiből tanulni kell, a holnapi edzéssel kezdve.

Gáspár Dávid: Gratulálok a PEAC-nak, nagyon szépen kihasználták a jelenlegi állapotunkat, és annak megfelelően alakították ki a stratégiájukat. Abban a szegmensben buktuk el a mérkőzést, amelyikben erősnek mondatjuk magunkat: 54 pontot kaptunk a második félidőben.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva