NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

ITT A BRAVÚR: LEGYŐZTÜK A GYŐRT!

Itt a bravúr: legyőztük a Győrt!
Bravúros második félidővel, több igazán emlékezetes megmozdulással szenzációs, fordulatos összecsapást nyertünk meg a SERCO Uni Győr ellen 71-66-ra!
A bemutatásnál hatalmas tapsot kapott és egy molinóval köszöntötte a visszatérő Simon Zsófit a pécsi szurkolótábor. A feldobás előtt a profi sportolói pályafutással felhagyó Szücs Rékától köszöntek el a szurkolók és klubunk egy csokor virággal és egy hatalmas bonbonnal. Remekül álltunk bele a meccsbe, az első percek erős koncentrációja 9-3-as vezetést eredményezett számunkra, Peyton Williams és Weninger Virág szállította nálunk a kosarakat. A vendégek klasszisai, Slocum és Anigwe találataival fordított a Győr, fokozatosan építette előnyét Cziczás László csapata. Jól szálltak be a cserék is győri oldalon, felgyorsult és pontosabbá vált a játékuk, Goree sarokból eleresztett hárompontosával 12-20 állt az eredményjelzőn, míg a mieink ekkor egy mélyebb hullámvölgybe kerültek. Tíz fölé nőtt a különbség, amikor a kilencedik percben Nagy Dóra két büntetőt értékesített, azonban Jovan Gorec időkérése után Laczkó Sári egy triplával állította be az első játékrész 18-27-es eredményét. Egészen extra, 75%-os dobóteljesítményének köszönhetően alakította ki ezt a különbséget a vendéggárda, nálunk a mezőnymunka mutatóival nem volt baj, csak a dobószázalékkal.
   
Küzdelmes második negyedet láthatott a szép számú közönség, de zöld mezes vendégek továbbra is domináltak, jól szedték a támadólepattanókat is. Ennek ellenére igyekeztünk a lépést tartani az Anigwe vezette győriekkel, igyekeztünk közelebb kerülni a palánkhoz és így pontokat szerezni (26-31). A nagyszünet előtt másfél perccel akadt össze és került a parkettre két győri játékos, akik közül az angol-amerikai center járt rosszabbul, Anigwe-t a térdét fájlalva, ölben hozták le 28-38-as állásnál. Ahogy az első negyed vége, a második is Laczkó Sárié volt, ezúttal egy szép dobócsellel elküldte emberét, majd ráemelte a labdát, így húsz perc játék után 30-38 állt az eredményjelzőn.   
   
Sokat nem változott a játék képe a nagyszünet után sem, őrizte tíz pont körüli előnyét a Győr, a vendégeknél az agilisan játszó Török Ágnes és Nagy Dóra vették át a stafétát (25. perc 38-49). A mai estén nagyon kellett Rátkai Eszter bátor, előremutató játéka, jó százalékkal bedobott büntetői és Peyton Williams szemfüles kosarai által egyre közelebb tudtuk magunkat hozni a győriekhez. A lelátó népe is megérezte, hogy van keresnivalónk a sztárcsapat ellen, amikor pedig a visszatérő Simon Zsófi sarokból bevágott hármasával 52-50-re átvettük a vezetést, majdnem felrobbant a csarnok! Cziczás László ismét időt kért, a háromból kettőt el is használt ebben a periódusban. A negyedből hátralévő negyvenkét másodpercben a büntetőké lett a főszerep, kettesével estek ott is, itt is, és a végére egál lett az állás (54-54).
   
Legfiatalabb játékosunk, Rátkai Eszter vette hátára a csapatot, támadta a gyűrűt és remekül ment a büntetőzés is neki, ezen az estén tízből kilencet be is dobott. A túloldalon Goree igyekezett csapata javára billenteni a dolgokat, egy pontra fel is zárkóztatta övéit (58-57), majd egy eladott labdánk után Nagy Dóra értékesített egy ziccert a vezetést is átvette a Győr. Nagyot harcolt csapatkapitányunk, Weninger Virág, begyötört egy kettest az egész mérkőzésen különösen motivált játékkal előrukkoló, dupla duplával (13/3 pont, 10 lepattanó) záró játékosunk (60-59). Izgalmasan alakult a hátralévő idő, óriásit harcolt mindkét csapat váltott vezetés mellett, majd Török kosarával 64-62-re a zöld mezeseknél volt újra az előny. Ekkor még támadhatott a Győr és megvolt a lehetőségük arra, hogy a maguk javára billentsék ezt a találkozót, ám a mieink oroszlánként védekeztek. Megint csak jókor jött Simon Zsófi rutinja és a menetrendszerű hárompontosa, amivel 65-64-re fordítani tudtunk! Negyvenkét másodperccel a vége előtt Bach Boglárka két büntetője jött válaszként (65-66), majd Jovan Gorec kért időt, ami olyan jól sikerült, hogy a vezetőedző által szinte dobásra szugerált Nadija Smailbegovic is bevágott egy triplát (68-66). Extázisba került mindenki, a Győr időt kért, a végére jutott még egy sportszerűtlen fault is a vendégektől, Mérész Beatrix négyből három büntetőjével pedig szépen ki is alakult a végeredmény: 71-66-ra legyőztük az eddig veretlen Serco Uni Győr együttesét!   

NKA Universitas Pécs – SERCO Uni Győr 71-66 (18-27, 12-11, 24-16, 17-12)
Pécs, 1000 néző. V.: Dr. Mészáros Balázs, Goda László, Dr. Németh Patrik
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 2, Laczkó 7/3, Weninger 13/3, Mérész 7, Williams 15. Csere: Rátkai 13, Olawuyi 2, Simon 6/6, Kiss 3, Smailbegovic 3/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
SERCO Uni Győr: Slocum 9/6, Dubei 2, Molnarova 2, Török 7/3, Anigwe 12/3. Csere: Dombai 2, Goree 10/3, Bach 11, Nagy 10, Hegedűs 1. Edző: Cziczás László, Fűzy-Antolovics Adél, Léránt Gábor
   
Jovan Gorec: Remélem, Kristine-nek nem lett komoly baja, mielőbbi jobbulást kívánok neki, fontos játékosa a Győrnek. Gratulálok a lányoknak, nagyon jól játszottak, boldog vagyok, már látom a kémiát köztük. Idén nincs külföldi-fiatal megkülönböztetés, mások a szerepek. Örülök, hogy az akadémiás játékosok sokat tudnak játszani, ez is mutatja, hogy a Rátgéber László által kijelölt út jó irányba tart.
Rátkai Eszter: Nagyon örülünk a győzelemnek, egész héten ezért dolgoztunk, és szerettünk volna meglepetést okozni. Jobbulást kívánok Kristine-nek! A csapat teljes mértékben összedolgozott, ez a közös győzelmünk volt. De ez is csak egy meccs, folytatjuk tovább a munkát.
   
Cziczás László: Gratulálok a hazai csapatnak. Megérdemelten nyertek, mert egy pillanatra sem adták fel, és a második félidőben a közönségük belehajszolta őket a győzelembe. Több sebből vérzünk sajnos, és a mai nap ezt nem tudtuk áthidalni. A második félidőben hiányzott a pályáról a nyugodtság, a higgadtság, és belementünk egy olyan rohanós játékba, ami nem feküdt nekünk.   

Bach Boglárka: Az első pár percet leszámítva mi irányítottuk az első félidőt, és egyaránt jól működött a támadó- és védőjátékunk. A második félidőben talán picit bepánikoltunk, miután elveszítettük Kristine-t, a legfontosabb játékosunkat – kapkodni kezdtünk, rossz döntéseket hoztunk, és végül ez okozta a vesztünket.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva