NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

ISMÉT A FŐVÁROSBA KÉSZÜLÜNK

Ismét a fővárosba készülünk
Szombaton 15 órai kezdettel az E.ON ELTE BEAC csapata ellen lépünk pályára Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban. Ahogy egy hete fontos volt a jó rajt, úgy most is a két pont megszerzése a cél.
Alaposan átírta egy hete a BEAC az előzetes várakozásokat, még a következő hetek meccseire vonatkozóan is, amikor bombameglepetésre a rajton megverte a Szekszárd gárdáját. Már tavaly is bizonyították a fekete-fehérek, hogy mennyit léptek előre, hiszen a nagycsapatokat is elkapták, és úgy tetszik, meglehet az átmenet a 2022/2023-as évadra is. Hiába cserélődött ki nagy mértékben az újbudai együttes játékosállománya, és vezető edzője, megvannak az értékeik, jó játékosaik, harcosságuk és motiváltságuk, elvágezték azt a munkát, amit Mészárosné Kovács Andrea, Horváth Bianka és a visszatérő Vajda Anna meghatározott, és minden kényszer nélkül játszva nyertek 71-66-ra az első fordulóban. Három nappal később Győrben, a másik bajnokesélyesnél is igen ponterősen kosárlabdáztak, még ha a 104-85-re elveszített találkozón valós győzelmi esélyeik nem is voltak, de abszolút vállalható meccset vívtak. Így a szombaton 15 órakor kezdődő E.ON ELTE BEAC – NKA UNIVERSITAS PEAC meccsre is nyilván a győzelem igényével készülnek.

Főleg a két légiósuk kapta el ragyogóan a rajtot, amerikai irányítójuk, Green 27 pontot átlagolt az első két találkozó során, ami a magyar mezőny legmagasabb mutatója, de a horvát center, Ana Vojtulek 17,5 pontos átlaga is komoly mutató. Mellettük a szintén friss igazolás, Angyal Barbara is tíz egység fölött hozott a két meccsen, de oda kell figyelni a rutinos Koch Dórára is a többiek mellett.

A mi csapatunkról is elmondható, hogy jól rajtoltunk, főleg, ha sikerülne begyűjteni a két pontot a Hauszmann Alajos úton is. A lányok jó hangulatban készülnek, pénteken egyik legjobbunk, Cierra Burdick szülinapját tortával és egy szolid közös csapatvacsorával ünnepelték, és bár tudják, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, de nyerni akarnak a fővárosban.

- Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk – hangsúlyozta az NKA UNIVESITAS PEAC szakvezetője, Jovan Gorec. - A Szekszád ellen a BEAC megmutatta, hogy hazai pályán, a saját szurkolói előtt milyen jól és pontosan tudnak játszani. Negyven percen keresztül koncentráltan és keményen kell kosárlabdáznunk, ha győztesként akarunk hazatérni szombaton. Hiszek a csapatunkban és izgatottan várjuk már a szombati összecsapást – mondta a vezetőedző pénteken.   


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva