NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

INGYENES LESZ 2022 ELSŐ NŐI KOSÁRMECCSE: A VASAST FOGADJUK

Ingyenes lesz 2022 első női kosármeccse: a Vasast fogadjuk
Szombaton 18 órai kezdettel a Vasas Akadémia együttesét fogadjuk, az év első hazai bajnoki mérkőzésére a belépés ingyenes.
Az idén is jól szereplő, a tabella kilencedik helyén álló pasarétiek öt győzelmet és tíz vereséget jegyeztek az eddigiekben, ez utóbbi között ott van az október közepén, ellenünk hazai pályán elveszített összecsapásuk is. A 63-49 arányú győzelmünk egyik kulcsa a remek első félidei játékunk volt, amelyet magabiztosan kezdtünk. Mind a védekezésünk, mind a támadásunk magas szinten működött, ezt tükrözi a 40-15-ös félidei eredmény is. A fordulás után a várakozásoknak megfelelően teljesen más felfogásban kosárlabdázott ellenfelünk, ekkor már jóval több sikerélmény jutott számukra is, de az első húsz percben felépített fórunk elegendő volt a lefújásig.
   
Két vereség után kell most visszatérnünk a győztes útra, a két ünnep közti ELTE BEAC Újbuda ellen elveszített találkozó, majd a Miskolcon lejátszott fordulatos, ám számunkra negatív eredménnyel záruló mérkőzés után itt a lehetőség a javításra. – Nagyon fontos számunkra, hogy megnyerjük a Vasas elleni mérkőzést, ezen a héten végre tudtunk rendesen dolgozni, edzeni, és volt időnk arra is, hogy egyénileg foglalkozzuk a játékosokkal. Emellett tudtunk új dolgokat venni taktikailag is, igazán remélem, hogy ezekből egy-két dolog már a szombati mérkőzésen is visszaköszön. Azt várom, hogy sokkal nagyobb energiával játsszunk ellenük. A Vasast senki nem sorolja a nagy csapatok közé, pedig remek edzőkkel szisztematikus munkát végeznek, a játékosaik gyorsan és teher nélkül játszanak, mindemellett kellemetlen a védekezésük is, így egy veszélyes ellenfélről van szó – osztotta meg várakozásait Csirke Ferenc vezetőedzőnk.
   
Az, hogy a Vasas Akadémia igen veszélyes ellenfél tud lenni, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem kis meglepetésre az egyik győzelmüket éppen Miskolcon aratták, novemberben 60-59 arányban győztek Hayesék ellen. Hasonlóan jelentős fegyvertény a pasarétiek számára az idén jól szereplő ELTE BEAC Újbuda ellen aratott szintén idegenbeli sikerük is (62-56), az egyetemistákat épp a győri bravúrgyőzelmük után tudták elkapni Milos Pavlovic tanítványai. És ha már szóba kerültek a győriek; a Vasas Akadémia a hétközi fordulóban a zöld-fehéreket fogadta és egy küzdelmes mérkőzésen, főleg az első félidőben meg tudták nehezíteni az Uni Győr csapatának dolgát. Úgy tűnik idegenben még jobban lekerül a teher a vállakról a Vasasnál, amely 2022. évet egy idegenbeli győzelemmel nyitotta, a Ludovika Csata otthonában kivívott 73-68 arányú sikerével.
   
A piros-kékek legjobbja Papp Klaudia a 11,4 pontos átlagával, a kiváló irányító azonban a fentebb említett Csata elleni összecsapáson bokasérülést szenvedett, az ő játéka kétséges a szombati mérkőzésen. Csakúgy, mint Bach Boglárkáé, aki viszont már december közepe óta nem lépett pályára, ez azonban ne tévesszen meg senkit, a pasarétieknél többen is elő tudnak lépni nyerő emberré, ami a felszabadultabb, teher nélküli játékukból adódik.
   
A mieinknél hosszú idő óta ez volt az első olyan hét, amikor a mennyiséget illetően több edzésmunkát tudtak végezni csapatunkkal edzőink, ami ennek a fiatal játékosokkal teli csapatnak a fejlődéséhez elengedhetetlen. Bízunk benne, hogy ennek a pozitívumait már szombaton láthatjuk a pályán.
   
Az NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik, a mérkőzésre a belépés ezúttal is ingyenes lesz. A sportcsarnokban maszk használata kötelező, belépni pedig a védettséget, illetve a személyazonosságot igazoló okmány együttes felmutatásával lehet.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva