PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

ÍGY LÁTTÁK – SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A PEAC-PÉCS – ZTE NKK MÉRKŐZÉS UTÁN

Így látták – sajtótájékoztató a PEAC-PÉCS – ZTE NKK mérkőzés után
Szombat este egy izgalmas, a kívülálló számára igen jó mérkőzést játszott a PEAC-PÉCS a ZTE NKK ellen, amit végül a vendégek nyertek meg, nagyban köszönhetően a gyengébb pécsi védőjátéknak. A sajtótájékoztatón a két edző, illetve zalaegerszegi részről Gorjanácz Ágnes, pécsi részről pedig Sarah Imovbioh értékelte a 88-79-es eredménnyel záruló összecsapást.
Sarah Imovbioh az átlagánál jóval kevesebb időt tudott a pályán tölteni faultproblémák miatt, az első húsz percben, amikor játszott, stabilitást, megbízható alapot adott a csapatának. - Valóban én is úgy érzem, hogy egészen jó meccsem volt az első félidőben, de rögtön a nagyszünet után az ellenem korán ítélt két személyi hiba után, amelyek közül főleg a második volt véleményes, le kellett ülnöm a kispadra és ez kizökkentett a játékból. De ez benne van a sportban, nem szeretném erre fogni a vereséget. Ma sajnos az egész csapat nem úgy mozgott, ahogy kellett volna, és ahogy szokott, nem tudtunk elég keményen menni a lepattanókért és szerintem végül ez döntött.

Gabriel Carrasco vezetőedző érthetően csalódott volt a lefújás után, és főleg a csapat védekezése miatt elégedetlenkedett: - Alapvetően a mi játékunk a védekezésre épít, ebből indulnak a támadásaink. Ha ez jól működik, megvannak a lepattanók és uralni tudjuk a területeket, amelyeket megbeszélünk, abból tudunk leginkább támadásokat építeni. Nem csak a második félidőben, hanem az egész mérkőzésen úgy éreztem, hogy ez hiányzott, nem volt az igazi a ritmusunk sem, és bár próbálták a lányok tartani a pozíciókat, valahogy ez nem jött össze, ez volt a fő oka a vereségnek. Sajnos a harmadik negyedben nem tudtam úgy rotálni a csapatot, ahogy szerettem volna és ez vissza is ütött a negyedik negyedben. Miután feljöttünk a vezetést átvevő ellenfelünkre és meg lehetett volna az esélyünk a fordításra, ez elmaradt. Hiába próbáltunk meg mindent, elveszítettük a meccset. Az élet nem áll meg, dolgozunk tovább, most jön egy kis pihenő a válogatott szünet alatt, és készülünk tovább a következő mérkőzésre.

Gorjanácz Ágnes remekül szállt be a nagyszünet után, amikor már nem kötelező U20-as játékosnak pályán lennie. Száz százalékkal célzott távolról, négyből négy hárompontosa döntőnek bizonyult szombat este: - Tudtam, hogy az első félidőben nem nagyon fogok játéklehetőséghez jutni és azt is, hogy ha a második félidőben pályára lépek, akkor nagyon koncentráltnak lennem és segíteni a csapaton. Nehéz meccs volt a PEAC-PÉCS elleni, voltak hibáink és nehézségeink a meccsen, de úgy gondolom, csapatként játszottunk és így tudtunk nyerni.

Gáspád Dávid boldogan nyilatkozott és külön megdicsérte Gorjanácz Ágnest is: - A második félidőre teljesen más mentalitásban jöttünk ki, hiszen az elsőben 47 pontot kaptunk, szellős volt a kettő-kettő és az egy-egy védése és több könnyű dobást engedélyeztünk a PEAC-nak. Ennél sokkal agresszívebb védekezést vártam, amit szerencsére megkaptam a második félidőben csapatomtól. Nagyon büszke vagyok Gorjanácz Ágira, hiszen már másodszor nyújt extrát egy olyan szerepben, ahol a második félidőben jut csak 15-20 perc számára és nagyon sokat dolgozik azért, hogy ebben jól teljesítsen. Zalaegerszegi csapat női és férfi vonalon sem sűrűn tud nyerni a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ez számunkra emlékezetes pillanat és nagyon büszkék vagyunk rá. Gratulálok a PEAC-nak is, mert nagyszerű ellenfél volt.


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva