NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

ÍGY KI LEHET KAPNI….

Így ki lehet kapni….
Hatalmasat küzdöttünk, de nem tudtuk borítani a papírformát a Nesibe Aydin ellen, amely egy jó hangulatú meccsen 3 ponttal legyőzte a komoly hátrányból visszakapaszkodó, a sikerért megszakadó NKA UNIVERSITAS PEAC-ot.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
68 : 71
Nesibe Aydin
Nesibe Aydin

Erre mondják, hogy egy nagyságrendekkel erősebb csapat ellen így ki lehet kapni… Sokat rontottunk, de nem törtünk meg, összeszedtük magunkat és állva „haltunk" meg az EK play offjának első felvonásán. Megilletődötten kezdtünk, ennek köszönhetően a mérkőzés elején a törökök kezdték meg a pontgyártást, Eldas és Coates révén 0-4 állt a táblán. Kiss Virág triplájával, majd Wentzel Nóri duplájával fordítottunk, egy ideig nagyobb különbség nem alakult ki. A koncentráltan játszó Nesibe Aydin ellen 12-11-re még mi vezettünk, majd egy 7-0-s rohanást produkáltak a vendégek. Csirke Ferenc időt is kért, ám hiába a 11. pontját jegyző sziklaszilárd amerikai Coates közelijével 12-20-ra módosult az állás, a vendégek lepattanózásban is nagy fölénybe kerültek. A negyed végét jelző dudaszó pillanatában a vendégeké volt a slusszpoén, Eldas sarokból eleresztett triplája utat talált a gyűrűbe (12-23).
   
Lendületben maradtak a törökök a folytatásban is, nekünk nem akart semmi sem sikerülni, minden dobásunk lejött a gyűrűről, eladott labdák csúsztak be, és igazán senki nem találta helyét a pályán, Coatesék pedig 16-32-re elléptek. Elkezdtek hibázni azonban a vendégek is, a negyed derekán sikerült tíz pontra zárkóznunk, többek közt Szücs Réka remek, sarokból bedobott triplájával (25-35). Ty Marshall vette hátára a csapatot, pontjaival hétre olvasztottuk a Nesibe Aydin előnyét (18. perc 30-37). Jöttek azonban ismét a törökök, de a nagyszünet előtt az utolsó találat a 14. pontját szerző Ty Marshall nevéhez fűződött, így 32-41-nél vonulhattak öltözőbe a csapatok.
   
Kétszer is lehetőségünk volt a kosárszerzésre, labdalopásaink után, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel, Coklar viszont nem hibázott (32-43). Harcoltak a mieink minden egyes labdáért, meg is lett az eredménye, hat pontra felzárkóztunk (37-43). Coates összegyűjtötte negyedik személyi hibáját a folytatásban, le is ültette őt edzője. Zúgott a lelátóról a Hajrá Pécs, amikor 40-45-nél támadhattunk, a szurkolókon igazán nem múlt semmi. Ty Marshall háromra olvasztotta hátrányunkat (42-45), de Nacickaité válaszolt a túloldalon. Ismét mi támadhattunk, amikor Chelsea Nelson esett össze, a bokája ragadt le, a mérkőzésen már nem is tért vissza a pályára. 45-47-es állásnál, 47 másodperccel a negyed vége előtt az egyenlítésért támadhattunk, de nem jött össze, pedig Ivana Brajkovic kétszer is próbálkozott. Eldas sem talált be a túloldalon, így a záró negyedre maradt a 45-47.
   
Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Kiss Virág forgatta be védőjét a palánk alatt és egyenlített ki. Dumas hármasára Wentzel Nóri duplája, majd Ty Marshall találata jött, amivel ismét vezettünk (51-50)! Felváltva estek a kosarak, ám amikor a hatalmasat játszó Ty Marshall a sarokból bevágott egy triplát, időt kért Okerman edző. A törökök irányítója, Thomas vette a kezébe a dolgokat és egalizált egy tempóval, majd ismét ő talált be. Nagy küzdelem folyt a pályán, rendre egyenlíteni tudtunk, sőt a végre valahára betaláló Nikola Dudásová zsinórban jegyzett öt pontja után ismét csak a vendégek kértek időt (36. perc 63-61). Óriási dolog volt ez jelenlegi helyzetünkben, miután Chelsea Nelsont elveszítettük, aki csapatunk kulcsembere, a mai meccsen kiválásáig második legjobb dobója. Nacickaité is hozzátett a meccshez, majd Coates kosara után 63-66 állt a táblán, alig három perccel a lefújás előtt. Most Csirke Ferenc kért időt, ami után Kiss Virág 2+1-es kombinációval egalizált, válogatott centerünk, nagyot harcolt ma is Coatessel, a második félidőben pedig támadásban is alaposan feljavult. Másfél perccel a vége előtt is még döntetlen volt az állás, mint ahogy 40 másodperccel a vége előtt is (68-68). 25 másodperc volt vissza, amikor úgy tűnt, Nacickaité egy triplával eldöntötte a mérkőzést. Időkérés után az alapvonalról hoztuk játékba a labdát, a törököknek volt még mezőnyfaultjuk, be is ütötték őket. Wentzel Nóri engedett el egy hárompontost öt másodperccel a vége előtt, de lejött a gyűrűről, mint ahogy a lepattanóból gyorsan meglóduló török Thomas kísérlete is, így 68-71-nél jött el a záró dudaszó.

Csapatunk vasárnap este a TFSE-MTK ellen mérkőzik Pécsett a magyar bajnokságban, majd jön a visszavágó Ankarában.
   
NKA Universitas PEAC – Nesibe Aydin 68-71 (12-23, 20-18, 13-6, 23-24)
Pécs, 600 néző. V.: Nikola Perlic (CRO), Indré Balnyonité (LTU), Bojan Jovanic (BIH)
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová 5/3, Wentzel 8, Marshall 19/9, Nelson 13, Kiss 18/3. Csere: Szücs 4/3, Brajkovic 1, Selcova -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Nesibe Aydin: Thomas 14/3, Nacickaité 14/9, Eldas 10/6, Coklar 4, Coates 21. Csere: Yildizhan 2, Uygül 2, Duman 4. Edző: Erman Okerman, Adnan Can
   
Csirke Ferenc: A második félidőért meg kell dicsérnem a lányokat. Egy ilyen kaliberű csapat ellen nem sokan jöttek volna így vissza, hogy győzelmi esélyünk is legyen. Ismét megmutattuk a győztes karakterünket, annak ellenére is, hogy vesztesként vonultunk le egy egylabdás meccs végén. Az első félidőben puhábbak voltunk, rengeteg támadó lepattanót engedtünk nekik. A második félidőben agresszívebben jöttünk ki és a lányok a szívükkel játszottak, úgy is, hogy elveszítettük Chelsea-t és fault problémáink is voltak. Ki kell emelnem a fantasztikus közönségünket, ők nagyon kellettek, hogy a lányok ne veszítsék el a hitüket és folyamatosan az járjon a fejükben, hogyan tudunk ma nyerni.
Kiss Virág: Rosszul kezdtük a mérkőzést, és ez mostanában sajnos jellemző ránk. Abból tudunk építkezni, hogy valahogy mindig sikerül kikászálódnunk ezekből a gödrökből. A győzelem most végül nem jött össze, és emiatt nyilván csalódottak vagyunk, de nem adjuk fel a visszavágót, úgy megyünk oda, hogy megpróbálunk nyerni négy ponttal. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de most másképp fogunk odamenni és megpróbálunk mindent megtenni, hogy nyerjünk.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva