PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HÚSZ PONTOS GYŐZELEMMEL HÁLÁLTUK MEG A KÖZTÁRSASÁG TÉRI ISKOLÁSOK LÁTOGATÁSÁT

Húsz pontos győzelemmel háláltuk meg a Köztársaság Téri iskolások látogatását
Magabiztosan játszottunk, így egy pillanatig sem volt kérdéses a győzelmünk a fiatal Vasas Akadémia ellen, akik helyenként jól tartották magukat, de a vége 87-67, vagyis húsz pont lett közte.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

A csapatok bemutatásakor a játékosok egy-egy Köztársasági Téris kisdiákkal futottak ki a parkettre, a lelátón pedig szép számmal képviseltette magát az iskola, csapatunk díszvendégei 160 fővel emelték a helyi nézettségünket. Ezúttal végre nem az ellenfelünk, hanem mi kezdtünk jól, a mérkőzés elején 7-0-ra elléptünk. Nigériai centerünket, Sarah Imovbioh-t nem tudták tartani a piros mezes vendégek. Megkezdték azonban a felzárkózást a fővárosiak, sőt Karakasevic második palánk alatti találatával 9-10-re fordítottak a hatodik percben. 16 másodpercig vezettek mindössze a vendégek, erről Julie Vanloo hárompontosa gondoskodott, majd Barnai Judit is pályára került Tetemondova helyett, magasítva és pontosítva csapatán Meszlényi Róbert. Ez jó lépésnek bizonyult, ismét nagyobb előnyre tudtunk szert tenni (17-12) centerünk pontjainak köszönhetően. Heljicék tartották a lépést a mieinkkel, majd Simon Zsófi is beköszönt mi mással, mint egy hárompontossal (21-14). Büntetőkkel maradtak meccsben a vendégek, de a dudaszóra esett Wentzel Nóri dupla biztos előnyt adott együttesünknek (23-17).

Karakasevic vezérletével ismét közelebb kerültek a piros-kékek, de Imovbioh palánk alatti erejére, harciasságára megint lehetett számítani. Pályára került Pucz Eszter is, aki Wentzel Nórit váltotta a pályán. Ebben a szakaszban helyenként szép dolgokat mutattak be a mieink, ilyen volt például Julie Vanloo oldalbedobásból indított labdája a palánk alá Gémes-Sarok Nikinek, aki bevarázsolta a gyűrűbe a játékszert. Szép lassan, munkásan hízott az előnyünk, tíz ponttal vezettünk Barnai Judie kosarával a 17. percben (34-24). De belelendült Julie Vanloo is, hol egy szép betöréssel bontotta meg a vendégek védelmét, hol pedig egymás után kétszer is betalált a 6,75-ön túlról. Ezt nem is nézhette tovább tétlenül Földi Attila, időt kért a nagyszünet előtti utolsó percre 42-30-nál.


A negyedórás szünetben egy táncos előadást láthattak a nézők, majd a Köztársaság Téri Általános Iskola 5/b osztályának Taprsondó című műsorát élvezhették, igazán szépen kitettek magukért a fellépő vendégeink.45-32-es pécsi vezetésről folytatták a csapatok a harmadik negyedet, de 48-32 után zsinórban három Vasas játékos rádobását – közte Karakasevic tripláját -, szippantotta be a gyűrű, időt is kértünk (48-39). Hatékonynak bizonyultak az edzői tanácsok, Julie Vanloo negyedik hárompontosát is bedobta, majd Simon Zsófi is betalált, ami nyugtatólag hatott (25. perc 55-39). Csendesen csordogált a mérkőzés, Julie Vanloo a 18. pontját is megszerezte, de a vendégek tartották magukat, így a záró negyedre tizenöt pontos differenciát mutatott az eredményjelző (63-48).

Wentzel Nóri is elérte a dobott pontok terén a két számjegyűt, sőt, a lefújásra a dupla duplát is, az összegyűjtött tíz lepattanójával. Ahelyett, hogy húsz ponttal elléptünk volna a Vasastól, magunkra hoztuk a vendégeket, 71-52-ről 73-57 lett a negyed derekára. Heljic után Karakasevic is kipontozódott a vendégeknél, ami pedig az előbb még nem volt meg, az Gémes-Sarok Niki középtávolijával összejött, húsz ponttal vezettünk (77-57). Nigériai centerünk ezt még két duplával megtoldotta, biztosan győzött a PEAC-PÉCS. Pucz Eszter ismét pályára került (hét percnél is többet játszott), majd Radonjic Jelena és Kovács Kitti is bizalmat kapott és beszállhatott az utolsó percekre.

PEAC-PÉCS – Vasas Akadémia 87-67 (23-17, 22-15, 18-16, 24-19)
Pécs, 500 néző. V.: Farkas, Tóth, Horváth
PEAC-PÉCS: Vanloo 18/12, Wentzel 10, Simon 6/3, Tetemondova 4 , Imovbioh 24. Csere: Barnai 10, Gémes-Sarok 6, Ruják 9, Pucz -, Radonjic -, Kovács -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
Vasas Akadémia: Bach 13, Dombai 13/3, Varga 6, Heljic 9/3, Karakasevic 10/3. Csere: Tóth 4, Böröndy 9, Vukov 3, Hizsnyik -. Edző: Földi Attila, Krivacevic Dragoljub


« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva