NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

HÚSZ LETT KÖZTE

Húsz lett közte
Csapatunk az első és az utolsó negyedbeli ragyogó játékának köszönhetően kereken húsz ponttal, 76-56 arányban legyőzte a Vasas Akadémia együttesét.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

Villámrajtot vett csapatunk a Vasas Akadémia ellen, alig telt el két perc, 7-0 állt az eredményjelzőn. Nunn két büntetőjével, majd palánk alatti kosarával kezdte meg a felzárkózást a Vasas, ám egy jó darabig 7-4 maradt az állás. Pályára lépett az NKA Universitas PEAC csapatában Rátkai Eszter, aki hazai pályán is bemutatkozhatott a felnőtt csapatunkban, elsőként hozta be őt Jovan Gorec vezetőedző. Visszaesett az iram, több hiba, pontatlan dobáskísérlet is lecsorgott a gyűrűről mindkét oldalon, csapatunk volt az, aki újítani tudott és nyolc pontos előnyre tett szert (12-4). Milos Pavlovic kapott technikait reklamálásért, ami után tovább nőtt előnyünk. Cierra Burdick nagyon élt a pályán, Sierra Calhoun pedig második hármasát is bevágta (21-7). Támadásban nem tudták tartani a mieinket a fővárosiak, de a kosárszerzéssel is gondjaik voltak, így 24-14-nél ért véget az első negyed Salamon középtávolija után.

Amilyen aktív volt az első játékrész, annyira nehezen indult a folytatás, a második negyed perc elején két és fél percig nem találtak be a csapatok, majd Tóth Orsi ziccerével mozdult el az eredmény. Ismét a Vasas 3x3-as válogatottja volt eredményes, majd Kiss Virág büntetői révén mi is gyarapítottuk pontjaink számát. Jól tartották magukat a piros-kékek, 32-18 után Madár Eszter egy triplával két büntetővel olvasztotta ismét tízre a különbséget a 16. percre. Kiegyenlítettebbé vált a játék ebben a szakaszban 38-28-as állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Tóth Orsi a kilencedik és tizedik pontját jegyezte a nagyszünet után, majd Wentzel Nóri és Kiss Virág villant egy-egy megmozdulással (42-30). Gördülékenyen, szép támadójátékkal rukkoltak elő a csapatok a negyed első felében, Ivana Katanicot találták meg a társak remek passzokkal a palánk alatt, a védekezéssel viszont ekkor kevesebbet foglalkoztak mindkét oldalon (25. perc 48-37). Tóth Orsolya 52-41 után kétszer is betalált, hétre olvasztva ezzel csapata hátrányát, Bea Sanchez 2+1-es kombinációja állította vissza a tíz pontos különbséget (55-45). Az játékrész utolsó pontot érő megmozdulása Szücs Réka labdaszerzését követő ziccere volt, így 57-48-ról indulhatott a záró felvonás.
   
Másfél perc elteltével az utolsó negyed első találata is Szücs Rékáé volt, miután bevágott egy triplát Milos Pavolvic mérgesen időt kért. Smailbegovic duplája után zsinórban öt pécsi pont esett, Wentzel Nóri a 6,75-ön túlról talált be, Kiss Virág pedig a palánk alól gyarapította pontjai számát (65-50). Biztosan őrizte előnyét csapatunk, a vendégeken kezdett kijönni a fáradtság is, Salamon pedig begyűjtötte ötödik személyi hibáját. A végén fiatal játékosait is pályára küldte vezetőedzőnk, négy Rátgéber Akadémiás játékossal fejeztük be a találkozót, a különbség pedig húszhoz közelített Wentzel Nóri hármasa után (74-56). A végeredményt Kaszás-Pap Regina közelije állította be, kereken húsz ponttal, 76-56-ra nyerte a mérkőzést csapatunk. A végén a szurkolóink és a csapatunk közösen üzent Bencze Sárinak, egy kórházban ápolt beteg hoboli kislánynak, „Erősödj meg Bencze Sári! Várunk vissza!” plakáttal. A bajnokságot vasárnap Szigetszentmiklóson folytatják Kiss Virágék, legközelebb Pécsett a Villeneuve elleni FIBA play off meccs január 26-án.
   
NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia 76-56 (24-14, 14-14, 19-20, 19-8)
Pécs, 300 néző. V.: Györfy, Földesi, Jankovics
   
NKA Universitas PEAC: Katanic 11, Laczkó -, Calhoun 6/6, Burdick 15, Kiss 16. Csere: Rátkai -, Wentzel 16/6, Sanchez 5, Simon -, Szücs 5/3, Olawuyi -, Kaszás-Pap 2. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Vasas Akadémia: Smailbegovic 11/9, Nunn 14, Tóth 16, Madár E. 6/3, Szerencsés -. Csere: Madár K. 3/3, Salamon 4, Kádár 2, Van Rijs L., Van Rijs D., Láng-Miticzky -. Edző: Milos Pavlovic.
   
Jovan Gorec: Fontos volt számunkra ennek a győzelemnek a behúzása. Jó, hogy széles rotációval tudtunk játszani, sokaknak játéklehetőséget adhattam. Hosszú a szezon, és akiket becseréltem, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. A fiatalok nagy erőbedobással játszottak, igyekeztek maximálisan kihasználni a pályán töltött perceiket.
Cierra Burdick: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de azt is, hogy hoznunk kell a kötelezőt. Tisztelünk minden ellenfelet, aki ellen pályára lépünk. A Vasas egy fiatal, küzdős csapat, akik ellen mind támadásban, mind védekezésben nagyon oda kell figyelni.
   
Milos Pavlovic: Ma nem összpontosítottunk eléggé. Nem a megfelelő mentalitással kezdtük a mérkőzést, és hagytuk, hogy a PEAC magabiztossá váljon. A szűkös rotációs lehetőségeink mellett igyekeztünk változtatni a mérkőzés lefolyásán, és szorosabbá tenni a harcot a lepattanókért. Rendeztük a sorainkat, és a harmadik negyed végéig tartottuk a 3 labdányi különbséget, de ezután teljesen szétesett a játékunk.
Tóth Orsolya: Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, és kihasználták a magassági fölényüket. Sok kulcsjátékosunk hiányzott, és bár nem szeretnénk mentegetőzni, de ez is közrejátszott abban, hogy húsz ponttal kaptunk ki.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva