PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HOSSZABBÍTÁSOS DIADAL, EZER SEBBŐL VÉREZVE

Hosszabbításos diadal, ezer sebből vérezve
Bár szinte végig a PEAC-PÉCS tartott előbbre, a rendes játékidő 66-66-tal ért véget, ám a hosszabbításban 13 ponttal győzni tudott csapatunk a ZTE NKK ellen egy nagyon fontos összecsapáson.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
ZTE NKK
ZTE NKK

A pécsi kosaras csütörtök első felvonása előtt egyik kulcsemberét veszítette el a PEAC-PÉCS, Simon Zsófia a karján gipsszel ült a kispadon. A kedvezőtlen előjelek ellenére megacélozva indított a pécsi együttes: Tetmondová hárompontosával és Gémes-Sarok Niki büntetői vel indítottunk, de hamar válaszoltak a kék mezes vendégek, amivel 5-5 állt az eredményjelzőn. Kisebbfajta triplapárbajba „bonyolódtak” a csapatok, öt perc alatt öt is beesett, 3-2 arányban. Kevésbé domináltak a centerek ebben a periódusban, úgy tűnt mindkét gárda taktikája a kinti dobásokra épül. Tetmondova fűszerezte a játékot egy szép betöréssel, időt is kért a vendégek edzője (8. perc 16-12). Nem rendített meg bennünket, Julie Vanloo a kilencedik pontját, harmadik tripláját is bevágta. Ruják Nóra bicegett le a játéktérről, a vádlija sérült meg, várhatóan hetekre kidőlt. A negyed vége a miénk volt, 23-16-os vezetésünkről várhattuk a folytatást.

A vendégek Harrisonja hozta közelebb csapatát mi mással, mint egy hárompontossal, majd néhány perccel később Koizar triplájával három pontra zárkózott a ZTE (27-24). Tenyér Zsófia szép bejátszásából Sarah Imovbioh is megszerezte első pontjait. Keményen harcolt mindkét csapat, a hazai kosarakra mindig akadt, aki válaszoljon a vendégoldalon, így nagyobb különbség nem alakult ki (16. perc 34-30). Julie Vanloo továbbra is ellenállhatatlanul játszott, belga válogatott irányítónk a nagyszünetben 17/15 pontnál járt, csapatunk pedig 40-33-ra vezetett.

Nem jól indult számunkra a harmadik negyed, Parker közeli tempója, majd Sarah Imovbiohra fújt negyedik személyi hibája miatt bosszankodhattunk. Több, mint két percig nem találtunk a gyűrűbe, majd Julie Vanloo egy szép betöréssel lendített egyet a játékunkon (23. perc 42-35). Belga irányítónk továbbra is tarthatatlannak bizonyult, ezúttal kettesével szerezte a pontokat, de már összességében 23-nál járt. Úgy tűnt elkaptuk a fonalat, a vendégek mestere a negyed derekán, 48-37-nél időt is kért, hogy próbálja rendezni a sorokat. Sikerült is, Koziar hintett gyorsan egy hármast, de Wentzel Nóri tett róla, hogy ismét tíz fölé menjen a különbség (52-40). Hegedűs-Őri megmozdulását többen támadóhibának látták, a gólt mégis megadták a játékvezetők, sőt még Tetemondovára fújtak szabálytalanságot, így a ráadás büntetővel 12 pont helyett 9 egységnyi előnnyel várhattuk az utolsó tíz percet (52-43).

Az egyaránt négy személyi hibával álló Sarah Imovbiohval és Gémes- Sarok Nikivel álltunk fel a záró felvonásra (hogy a két sérült klasszisunk hiányát ne is említsük…), ahol felváltva estek az első kosarak (33. perc 54-47). Barnai Judie és Julie Vanloo felváltva talált be a pécsi oldalon és bizony Julie hatodik triplája is a helyére került (61-47). De nem csak támadásban, de védekezésben is remekeltünk ebben a szakaszban. Horti, Parker és Gáspár-Szalay hozta tíz ponton belülre csapatát, nem adták fel a vendégek, Koizar is villogott a 6,75-ön kívülről, így az utolsó két percre 65-58-al fordultak a csapatok. Elrontott támadások, kimaradt helyzetek, majd Horti triplája hullott a gyűrűbe, amikor 1 perc 11 mp volt vissza (65-61). Nem mindennapi izgalmak voltak a végén, bent hagyott taktikai faultok, kihagyott büntetőink, Koziar közelije, majd Ndiba triplája és 24 másodperccel a vége előtt 66-66-ra módosult az állás, ami nem is változott a 40 perc végére, jöhetett a ráadás!

Ami mi mással indulhatott volna, mint Julie Vanloo triplájával! Ezzel a dobással a belga kisember a PEAC-PÉCS klubcsúcsát is megdöntötte, előtte Natalie Hurst szerzett pécsi színekben 6 távoli kosatat. Jött nigériai centerünk is, akivel kosárszerzés közben szabálytalankodott az ötödik hibapontját jegyző Parker. Imovbioh a büntetőt is helyére tette, amivel 72-66-ra vezettünk. Julie Vanloo is kipontozódott, és három perc még visszavolt a hosszabbításból. Tenyér Zsófi vette át az irányítói posztot és hiba nélkül lehozta a forró rangadó végjátékát! Gáspár Dávid nehezen bírta az oldalvonal mellett, meg is kapta a maga technikaiját, csapatunk pedig rejtett erőtartalékait mozgósította, de a zalaiak sem adták fel. Gémes-Sarok Nikolett is kipontozódott, így két húsz éven aluli fiatallal játszottuk le a végjátékot, amelyben fizikálisan is sikerült felülkerekedni, és váratlanul nagy különbséggel, 13 ponttal diadalmaskodni a néhány napja a Szekszárd skalpját megszerző zalai csapat felett. Rendkívül sokat érő győzelmet arattunk!

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 81-68 (23-16, 17-17, 12-10, 14-23, 15-2)
Pécs, 600 néző. V.: Papp, Jakab, Kovács N.

PEAC-PÉCS: Vanloo 29/21, Wentzel 5, Gémes-Sarok 12, Tetemondová 13/9, Imovbioh 12. Csere: Barnai 8, Ruják -, Tenyér 2. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
ZTE NKK: Koizar 26/15, Kovács -, Harrison 5/3, Hegedűs-Őri 9, Parker 4. Csere: Horti 9/3, Pusztai 2, Ndiba 5/3, Benke -. Edző: Gáspár Dávid, Horváth Zsófia« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva