NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

HOSSZABBÍTÁSBAN, HŐSKÉNT „HALTUNK MEG” ANKARÁBAN

Hosszabbításban, hősként „haltunk meg” Ankarában
Nem sok hiányzott a bravúrhoz Ankarában, a rendes játékidő 38. percében még továbbjutásra álltunk az Európa Kupában, a hosszabbításra sajnos tartalékos csapatunk erőtartalékai elfogytak, így a Nesibe Aydin 74-71-es győzelmével és összesítésben +6 pontos különbséggel jutott tovább.
Nesibe Aydin
Nesibe Aydin
74 : 71
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem volt veszíteni valónk, Sarok Niki és Chelsea Nelson csak Pécsről szurkolhatott a társaknak, így merőben szokatlan kezdő ötössel indultunk harcba a törökök ellen és ezzel együtt is csak nüanszokon múlott a bravúr. Már az első pillanattól kezdve remekül beleálltunk a meccsbe a Nesibe Aydin elleni mínusz háromról induló Európa Kupa play-off visszavágón. Sokáig fej-fej mellett haladtunk, nálunk Ty Marshall, Kiss Virág és Szücs Réka is betalált a gyűrűbe, majd 12-13 után amikor Nikola Dudásová is bevágott egy hármast, időt kértek a hazaiak (6. perc 12-16). Védekezésben és támadásban is koncentráltan kosárlabdáztunk, magabiztosan vezettünk 21-16-ra. Sok mindennel meg kellett küzdenünk, így az első negyed végén 22-22 állt az eredményjelző táblán.
   
A második játékrész elején magukhoz ragadták a kezdeményezést Coklarék, majd három percet kellett várnunk a következő pécsi kosárra, kosarakra, Ty Marshall szórt zsinórban öt pontot (24-27). A negyed derekán az egyébként is erősen tartalékos csapatunk Nikus Dudásová bokasérülése miatt még jobban megfogyatkozott, de ez sem roppantott meg bennünket, jól védekeztünk, Kiss Virág emberfelettit harcolt Coates ellen, de a külső védelmünk is extra volt a mai napon. Alig mertük elhinni, de amikor Szücs Réka és Ilina Selcova egymás után betalált a 6,75-ön túlról, 41-34-re vezettünk, nem sokkal a nagyszünet előtt. Kétszer tíz perc játék után is továbbjutásra álltunk Ankarában, jó százalékkal dobtunk, megbecsültük a labdát, a triplakísérleteink fele bement, lepattanóban is felvettük a harcot és a gólpasszok terén is jobbak voltunk a török ellenfelünknél.
   
Csirke Ferenc vezetőedzőnk hét embert tudott rotálni a mérkőzésen, félő volt, hogy bírjuk-e ezt a szintet tartani végig, negyven percen át a török élcsapat ellen. Nem számított a betegség, a sérülés, Nikola Dudásová is visszatért a pályára, rövid jegelés után a bokája köszönte szépen és „jobban lett”. A folytatásban is öröm volt nézni csapatunk játékát, nehéz fokozni a jelzőket, mindenki igyekezett hozzátenni a magáét, de különösen Kiss Virág, aki zsinórban hét pontot szerzett, és a 27. percben 56-45-re vezettünk, ez a 11 egység volt a legnagyobb előnyünk a mérkőzés során. A hazaiak persze minden külső segítséget megkaptak (egyebek mellett maroknyi közönsége is támogatta Thomasékat), fel is zárkóztak, Coates és Nacickaité révén, de a negyed végén 54-59 állt a táblán, vezettünk tehát.
   
Ty Marshall és Szücs Réka villant a záró negyed elején, hamar időt kellett kérnie az egyre kétségbeesettebb a török edzőnek, ami után Thomas erőszakossága révén faragott is a hátrányán a Nesibe Aydin. 58-66 állt az eredményjelző táblán, amikor bő három és fél perccel a vége előtt sportszerűtlennek látták a játékvezetők a mieinket, ekkor négyre olvadt az előnyünk Thomas büntetői és Coates duplája után. Kiss Virág talált be nálunk, de Thomas válaszolt, két perccel a vége előtt azonban még mindig továbbjutásra álltunk 68-64-es vezetésünknél. Egy perc 42 másodperc volt vissza 68-65-nél és többször is volt alkalmunk támadni, ám a fáradtságból adódóan hibákat vétettünk, nem tudta az agy a legmegfelelőbb döntéseket hozni, így maradt a három pontos győzelmünk, ami után az összesítésben döntetlen miatt jöhetett a hosszabbítás.
   
A hosszabbításban már a hazaiak akarata jutott jobban érvényre, éltek az eséllyel, amit kínált nekik a helyzet, becsülettel harcoltunk, küzdöttünk, próbáltuk szorosabbá tenni a végeredményt, de a ráadás öt percben mindössze Nikola Dudásová hárompontosát jegyezhettük fel a mi oldalunkon, szemben Thomasék kilenc pontjával. Hatalmas meccsen tette ki minden pályára lépőnk a szívét-lelkét ma este, amiért mindenki rendkívül büszke lehet a lányokra.
   
Nesibe Aydin – NKA Universitas PEAC 74-71 (22-22, 14-19, 18-18, 9-3)
Ankara, 100 néző. V.: Alija Ferevski (MKD), Michal Chrakowiecki (POL), Dragos-Alin Nicolae (ROU)
   
Nesibe Aydin: Thomas 17, Nacickaite 16/6, Yildizhan 6/6, Eldas 8/3, Coates 21. Csere: Coklar 6, Uygül -, Duman -. Edző: Erman Okerman
NKA Universitas PEAC: Dudásová 11/6, Szücs 15/9, Wentzel 6/6, Marshall 11/3, Kiss 23/3. Csere: Brajkovic 2, Selcova 6/3. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a Nesibe Aydinnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Ma olyan fantasztikusat produkáltunk, annyira jól játszottak a lányok, hogy nagyon nehéz ilyenkor mit mondani. Megint egy labdás meccs volt, ahogy Pécsett, nálunk volt a labda a végén, nagyon elfáradtak a lányok, a sérülések mellett betegekkel is tele vagyunk. Sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, ott volt a kezünkben a lehetőség, de azt mondtam csapatomnak is az öltözőben, hogy ha ezt a teljesítményt tudjuk tartani, sok mindenre elég lehet a magyar bajnokságban. Ugyanilyen koncentráltan, összeszedetten kell kosárlabdáznunk, és óriási szívvel játszanunk a továbbiakban.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva