NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

HOSSZABB TÁVON SZÁMÍTHATUNK A LEGJOBB AKADÉMIÁS FIATALJAINKRA

Hosszabb távon számíthatunk a legjobb Akadémiás fiataljainkra
Az elmúlt idényben is bontogatták a szárnyaikat az NKA UNIVERSITAS PEAC-ban, de most hosszabb távú szerződést is aláírtak csapatunkkal az Akadémiai nevelésű fiataljaink: Laczkó Sára, Rátkai Eszter és Adenike Olawuyi fogják alkotni az U20-as kontingensünk alapjait.
Ahogy eddig is hangsúlyoztuk, az NKA Universitas PEAC elsősorban a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról kikerülő tehetségeknek kínál lehetőséget az élvonalbeli szereplésre, ami hazai és nemzetközi szinten egyaránt nagyon komoly játék- és rutinszerzési esélyt jelent. Az MKOSZ versenykiírásában lévő, kötelező fiatal-szabály, a 20 éven aluli fiatal lányoknak nyit teret, ám a csapatunknál pallérozódók közül sokan nem csak a „kötelező” idő miatt voltak a pályán.

Fontos mérföldkő klubunk életében, hogy hivatalosan is megerősítettük, Pécsett számítunk a legnagyobb tehetségeinkre, a legtöbbre hivatott fiataljainkra. A napjainkban érettségiző pécsi születésű Laczkó Sára két évre, Rátkai Eszter három évre köteleződött el az NKA Universitas PEAC-hoz. Az ugyancsak most érettségiző, hazai nevelésű sportolónak számító Adenike Olawuyi szerződése még két évig érvényes.

A 18 éves Laczkó Sára, 175 cm magas húsz alapszakasz mérkőzésen is a kezdőcsapatban kapott helyet, és tudott kivívni magának 14 perces átlagot, ami alatt 3 pontot, 1,5 lepattanó és 0,9 gólpasszt átlagolt.

A felnőtt csapatban 2023. januárban bemutatkozó 16 éves, 174 cm magas Rátkai Eszter debütálása során Cegléden 15 percet tölthetett a pályán, az alapszakaszban összesen nyolc mérkőzésen kapott szerepet az NKA UNIVERSITAS PEAC-ban. A felnőtt mezőnyben a legkiemelkedőbb teljesítményt Szigetszentmiklóson nyújtotta, ahol 10 ponttal és 5 lepattanóval vette ki részét csapatunk sikeréből.

A 2004-es születésű 189 cm magas Adenike Olawuyi a korábbi kevesebb játékidők után idén március végén a Sopron Basket ellen robbant be igazán, az alapszakasz zárón remekelt, 13 ponttal és 7 lepattanóval zárt 27 játékperc alatt. A magyar bajnokság alapszakaszában 12 meccse volt, 9,3 perces átlaggal, ami alatt 2,8 pont és 3,3 lepattanó fűződött a nevéhez.

A fiataljaink számára igazi értékmérő volt a HEPP Kupa diadal, hiszen az amatőr csapatok számára kiírt kupa rendszerű versenysorozatot az NKA Universitas PEAC II. utánpótlás játékosokkal a kötelékében megnyerte. Itt Rátkai Eszter 4 mérkőzésen 26,25 pontos átlagával az első volt ebben a kategóriában és a VAL értékeket tekintve is a lista élén zárt. A TFSE-MTK ellen vívott fináléban 38/9 pont, 8 lepattanó és 8 kiharcolt fault került a neve mellé. Olawuyi Adenike mind az öt HEPP Kupa mérkőzésen pályára lépett, 14,8 pont és 12,2 lepattanó volt átlaga, a döntőben is dupla-duplát hozott, 15 ponttal és 11 lepattanóval. A felnőtt csapatunknál rendszeresen lehetőséghez jutó Laczkó Sári a budapesti négyes döntőben csatlakozott a többiekhez, a döntőben 21/9 ponttal vette ki részét a 85-74 arányú sikerből.

Az NKA UNIVERSITAS PEAC jövő évi keretének ismeretében elmondható, hogy ha keményen dolgoznak és ilyen fejlődési ívet futnak be a fiatalok, amit eddig, akkor még fontosabb szerep fog hárulni az Akadémia által nevelt fiatalokra a megújuló csapatunkban.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva