NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

HIHETETLEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT EGYENLÍTETT A DVTK

Hihetetlen körülmények között egyenlített a DVTK
Egy végletekig kiélezett mérkőzésen, hatalmasat küzdöttünk a fordításért, de az utolsó másodpercben befújt szabálytalanság után a hazaiak javára dőlt el a találkozó, amelyet 58-57-re nyert a DVTK. A bronzérem sorsa vasárnap Pécsett 19 órakor kezdődő harmadik meccsen dől el.
Aluinvent DVTK Miskolc
Aluinvent DVTK Miskolc
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Kihagyott helyzetekkel indult a bronzcsata második felvonása Miskolcon, először Bernáth révén a DVTK talált be, ráadásul rögtön a triplavonalon túlról. Nikola Dudásová válaszolt szintén három pontot érően, majd belelendült mindkét csapat. Szlovák légósunk a hetedik pontját szerezte 12-8-as állásnál, majd Chelsea Nelson találatával egyenlítettünk (12-12). Kiss Virág kosaraival átvettük a vezetést, amiből egy pontot megőriztünk a negyed végére (18-19). Rengeteg helyzet kimaradt mindkét oldalon a második felvonásban, egy jó időre 20-21-nél „beragadt” az eredményjelző. Kányási révén a hazaiak szekere lódult meg, de 26-23 után Wentzel Nóri két egymást követő hárompontosával ismét előnyben voltunk. A negyed vége ezúttal is Völgyi Péter lányaié volt, Vorpahl dudaszós triplája nagyon nem hiányzott nekünk a nagyszünet előtt (34-29).

Rosszul indult számunkra a harmadik negyed, eladott labdáinkat kegyetlenül megbüntették a hazaiak, nem telt el két perc és tíz pontra nőtt Greenék előnye (39-29). Csirke Ferenc vezetőedzőnk időkérését követően Ty Marshall egy triplával faragott hátrányunkon. Tovább olvadhatott volna a hátrányunk, kár volt a kihagyott ziccerekért, és az összesen nyolc rontott büntetőnkért. Bernáth Réka triplával visszaállította a tíz pontos differenciát, és ez a különbség a negyed végéig meg is maradt (49-39). Az egész mérkőzésen remekül működő védekezésünk mellé az utolsó erőtartalékainkat mozgósítottuk, Ty Marshall két büntetője, Kiss Virág középtávolija és Wentzel Nóri betörésből elért találata hamar négy pontra zsugorította a hátrányunkat. Völgyi Péter időkérését követően ismét amerikai légiósunk Ty Marshall volt eredményes, ekkor még bő öt perc volt hátra. Rendkívül izgalmasan alakult a végjáték, erőnk egyre fogyott, de a miskolciak előnye is… Kiss Virág maradt lenn a parketten, egyesével dobtuk be a büntetőinket, de ezzel együtt is a harcosságunk megmaradt és ennek köszönhetően egy karnyújtásnyira voltunk a bronzéremtől. 56-54 volt oda, amikor Nikola Dudásová hármasa a gyűrűben a landolt, egy ponttal vezettünk (56-57). Az utolsó miskolci támadást igyekeztünk kivédekezni, ám jött egy játékvezetői ítélet: 0,4 másodperccel a vége előtt személyi hibát ítéltek Nikola Dudásová megmozdulására a rossz miskolci dobás utáni lepattanóharc során, a vonalra álló Green pedig nem hibázott. A hátralévő maradék 0,4 másodpercben időkérésünk után még futotta egy rádobásra, ami kimaradt, és így 58-57-re győzött a DVTK.

A párharc állása ezzel 1-1, döntés vasárnap Pécsett!
   
DVTK – NKA Universitas PEAC 58-57 (18-19, 16-10, 15-10, 9-18)
Miskolc, 1472 néző. V.: Tőzsér, Csabai-Kaskötő, Nagy V.
   
DVTK: Vorpahl 10/3, Aho 6, Bernáth 14/9, Jovanovic -, Green 12. Csere: Kuster 6, Kányási 4, Kiss 6. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta
NKA Universitas PEAC: Dudásová 15/9, Wentzel 8/6, Marshall 12/6, Nelson 8, Kiss 14. Csere: Simon -, Brajkovic -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   

Csirke Ferenc: Nehéz megszólalni most. Gratulálok a Diósgyőrnek, mondhatnám, hogy 1-1 az állás, de ami a lényeg: nem játszottunk ma jól, és ha a DVTK tízzel nyer, nem tehettünk volna szemrehányást. Az első három negyedben minden üres dobásunkat elrontottuk, büntetőket hibáztunk, de a védekezésünk és minden amihez szív kell, rendben volt. Így viszont a végén mi veszítettük el nagyon furcsa körülmények között… Hogy fault volt-e, amit a játékvezetők megítéltek azzal nem foglalkozom, mert a kezünkben volt a mérkőzés. Letargiába nem szabad esnünk, mert két mérkőzés alapján bebizonyítottuk, hogy maximálisan megérdemli a PEAC is a bronzérmet, vasárnapra helyre kell hoznunk a sérülteket, várjuk a Diósgyőrt és nagyon remélem, hogy hazai pályán saját közönségünk előtt be tudjuk húzni az utolsó meccset.
Wentzel Nóra: Gratulálok a Miskolcnak, rendkívül kemény meccs volt és borzasztóan sajnálom, hogy elveszítettük. Megérdemeltük volna a győzelmet, mínusz tízről jöttünk vissza, hatalmasat küzdöttünk és nagyon szerencsétlen körülmények között veszítettünk.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva