PEAC-Pécs Menü
Több, mint szerencse - TIPPMIX

HAZAI SIKER SZEKSZÁRDON

Hazai siker Szekszárdon
Kulcsemberünk nélkül kevés esélyünk maradt a házigazda KSC Szekszárd ellen, akik a meccset végig kézben tartva győztek a bajnokság 3. fordulójában.
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Kulcsjátékosa, Maegan Conwright nélkül zajlott a PEAC-PÉCS bemelegítése fél órával a mérkőzés előtt, irányítónk térdproblémái miatt hiányzott, míg a túloldalon a szekszárdiak légiósa, Tyaunna Marshall figyelte ujjsérülés miatt civilben a társakat.

Az első kosarat Ruzickova érte el, a mi dobásaink rendre leperdültek a gyűrűről, majd 5-0-s hazai vezetésnél Studer Ágnes szenvedett kisebb sérülést. 5-5-nél értük utol a házigazdákat. A negyed derekán centerünk, Cierra Bravard két hárompontosával 11-7-re vezettünk és Studer Ágnes is visszatért rövid ápolás után a pályára, de McCall-t is beküldte Zeljko Djokic. Két gyors kosárral be is köszönt a szekszárdiak amerikaija, majd Kiss Virág is bedobta második hármasát a mérkőzésen, amivel ismét a hazaiaknál volt az előny (7. perc 14-13). Egy rövid időre elléptek a fehér mezesek, az első negyed végén 19-16-ra vezettek, de jól tartotta magát első számú irányítója nélkül játszó csapatunk.

Wentzel Nórit pécézték ki maguknak a pécsiekkel szigorú játékvezetők, előbb egy véleményes támadóhibával, majd sportszerűtlen faulttal sújtották fiatal játékosunkat. Ezek kulcsmomentumnak bizonyultak, jelentős előnyre tudott szert tenni a KSC (13. perc 25-16), akik ráadásul lendületbe is kerültek. Hegedűs Janka megkapta harmadik személyi hibáját, nekünk pedig megállt a támadó és védőjátékunk is, a negyed derekán 36-20-nál időt kért Meszlényi Róbert. Sokat nem változott a játék képe, Cierra Bravard is négy személyinél járt a 19. percben, a KSC pedig 43-25-re vezetett. A nagyszünetre tizenhét pont volt a különbség a csapatok között, 46-29 állt az eredményjelző táblán, helytelenül, a statisztikákon 47-29 volt az eredmény. A játékvezetők technikaival büntették a pécsi kispadot reklamálás miatt a félidő előtt.

Keményebben kezdtük harmadik negyed elejét, a jól játszó Szabó Fanni és Wentzel Nóri adott új lendületet csapatának, amihez Cierra Bravard harmadik triplája is hozzájárult, tíz pontra csökkent a hátrányunk (47-37). Jól tartottuk magunkat, a tíz pont körüli eredmény állandósult, Cierra Bravard pontjainak köszönhetően (27. perc 55-45). Pár pillanatnyi kihagyás, és McCall két kosara után Meszlényi Róbertnek kellett időkéréssel avatkozni a játékba. A negyed végét alaposan elrontottuk, Dojkic is betalált, majdnem húsz pont lett közte a 30. perc végére (66-47).

Egy kosár ott, egy kosár itt, így indult a záró felvonás, majd az ebben a szakaszban labdákat is szerző Vita Horobets-et kellett lecserélni térdsérülés miatt. 69-53-nál Cierra Bravard pontozódott ki, a mérkőzés pedig szép lassan csordogált tovább, nem tudtunk közelebb kerülni. A 11 pontig jutó Dojkic szállt ki a hazaiaknál kipontozódás miatt, majd Kaposi Pálma közeli találataival 72-61-re megközelítettük a KSC-t, jött is a hazai időkérés. Megrázták magukat McCall-ék, a hajrá ismét az övék volt és végül magabiztosan, 85-63-ra nyerték a mérkőzést.


KSC Szekszárd – PEAC-PÉCS 85-63 (19-16, 28-13, 19-18, 19-16)
Szekszárd, 800 néző. Vezette: Földházi, Nagy V., Sörlei

Szekszárd: Studer 11, Dojkic 11/3, Vincze -, Kiss 11/6, Ruzickova 21. Csere: Bálint 5/3, McCall 18, Miklós 5/3, Theodoreán 3/3. Edző: Zeljko Djokic.
PEAC-PÉCS: Szabó 13/3, Horobets 4, Wentzel 11/3, Udodenko 8, Bravard 14/12. Csere: Kaposi 6, Gémes-Sarok 5, Ruják -, Varga -, Hegedűs 2, Sánta -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva