NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

HATALMAS KÜZDELEM ÁRÁN LETT MEG A 11. BAJNOKI GYŐZELMÜNK

Hatalmas küzdelem árán lett meg a 11. bajnoki győzelmünk
Végig szoros, kiegyenlített mérkőzésen hatalmasat kellett küzdenünk a tizenegyedik győzelmünkért, amit végül komoly nehézségek árán tudtunk behúzni Szigetszentmiklóson, ahol a BKG Prima együttesét 64-58 arányban múltuk felül.
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Idegesen kezdtünk, dobásaink sorra perdültek le a gyűrűről a mérkőzés elején, az első pécsi kosárra egészen a negyedik percig kellett várni, Wentzel Nóri találatával lett 4-2 a hazaiak javára. Fokozatosan lendültünk játékba, felváltva vezettek a csapatok az első negyed derekáig, a jól triplázó amerikai magasember, Campisano hármasával 9-7-re vezettek a házigazdák. Kiss Virág sem maradt adós, hasonlóan a 6,75-ön túlról válaszolt, amit még zsinórban hat pécsi pont követett (9-16). Az első játékrész megnyugtató, hét pontos vezetéssel ért véget, köszönhetően Szücs Rékának is, aki remekül szállt be a meccsbe, labdát szerzett, támadólepattót tett vissza (10. perc 13-20).
   
A kis szünetet követően Campisano egy-egyezett Ty Marshallal és zárkóztatta közelebb csapatát, a folytatásban viszont ismét sikerült meglépnünk. 17-20 után Chelsea Nelson palánk alól brusztolt be egy labdát a gyűrűbe, majd Laczkó Sári ügyes betörése és Szücs Réka ziccere után lett elege a hazaiak vezetőedzőjének, és kért időt 17-26-nál. Nem hiába tette ezt Gedei Tibor, tanítványai fokozatosan tüntették el a különbséget, támadójátékunk hullámvölgybe került és két perccel a nagyszünet előtt 28-28 állt az eredményjelző táblán. A félidőre sikerült egy kosárnyi előnyt összehozni, 30-32-nél vonulhattak öltözőbe a csapatok.
   
Izgalmasan alakult a harmadik negyed, nem tudtuk megtörni a BKG-t, meg is fordították a találkozót, sőt a negyed derekára négy pontos előnyre tettek szert Angyal 2+1-e után (40-36). Folyamatosan visszaverték a pocsék dobóteljesítményünk miatti meddő felzárkózási kísérleteinket a hazaiak. Wentzel Nóri kosarára a jó napot kifogó center, Aldabazal válaszolt egy hárompontossal, majd Zivaljevic betörésgólja után hét ponttal vezettek a szigetszentmiklósiak, ez volt a legnagyobb különbség a mérkőzésen (45-38). Most Csirke Ferenc időkérése bizonyult kulcsfontosságúnak, mert a játékrész végére egy pontra olvasztottuk a hátrányunkat, köszönhetően egy agresszívabb játéknak, aminek meg is lett az eredménye (48-47).
   
A záró játékrész elején bő három percig csak a mieink találtak be a gyűrűbe (48-53), úgy tűnt, hogy végre megtörik a BKG. Nem így történt, két hazai találattal ismét csak egy pont volt a differencia (52-53). Szép lassan azonban a szigetszentmiklósiak fölé tudtunk kerekedni, a tripláink is utat találtak a gyűrűbe, zsinórban tíz pontot rámoltunk be, amivel tizenegy pontos előnyre tettünk szert (52-63). A lefújásra hat pontot megőriztünk és nehezen ugyan, de egy előzetesen kötelezőnek ítélt, ám a látottak alapján roppant értékes győzelmet arattunk egy jól, tudásának felső határán játszó BKG otthonában.
   
BKG PRIMA Szigetszentmiklós – NKA Universitas PEAC 58-64(13-20, 17-12, 18-15, 10-17)
Szigetszentmiklós, 100 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Balog, Lengyel
   
BKG Prima Szigetszentmiklós: Angyal 9. Zivaljevic 11, Vári 2, Campisano 16/6, Aldazabal 13/9. Csere: Davis -, Raus 7/3, Suppán -. Edző: Gedei Tibor, Nyulasi Barbara
NKA Universitas PEAC: Dudásová -, Wentzel 18, Marshall 6/3, Nelson 12, Kiss 18/6. Csere: Szücs 6, Laczkó 2, Selcova -, Brajkovic -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron

Csirke Ferenc: Gratulálok először az én csapatomnak és a BKG-nak is. Nehéz mérkőzés volt, rosszul kezdtünk támadásban, a védekezésünk már jobb volt az elmúlt két heti munkánk nyomán. Támadásban azonban minden dobásunk kimaradt, de utána megtaláltuk a ritmust, szereztünk labdákat, kellő előnyünk volt. Aztán a BKG beállt egy zónába, ami ellen nem találtuk a gólt, próbálkoztunk folyamatosan, miközben a védekezésünk is lanyhult. Lányaink erősségét mutatja, hogy mínusz hét pontnál a harmadik negyedben nem csuklottunk össze, kellett, hogy egy-két játékos feljavuljon, mert a statisztika is azt mutatta, hogy többen nem játszottak a tudásuknak megfelelően. Végülis a védekezésünkkel hoztuk a meccset, a faultproblémákat is meg tudtuk úszni és így győztük le a jól játszó házigazdákat.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva