NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

HATALMAS GYŐZELEM!

Hatalmas győzelem!
Óriási, hosszabbításos meccsen szereztük meg a győzelmet a Diósgyőr ellen, sokáig emlékezetes körülmények között, megnyertnek majd elveszítettnek tűnő meccs lett döntetlen a 40. perc végén, de a végén Sarok Niki triplaparádéjával itthon tartottuk a pontokat.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
84 : 78
Aluinvent DVTK Miskolc
Aluinvent DVTK Miskolc

A rangadó mégiscsak rangadó, Csirke Ferenc minden játékosa bemelegített, Ty Marshallt pedig be is nevezte a kezdőcsapatba vezetőedzőnk. A feldobásnál a miskolciak hozták el a labdát, ám a támadásuk eredménytelenül zárult. Jól kezdtük a mérkőzést, hamar 6-2 állt a táblán, Wentzel Nóri volt kétszer is eredményes közelről. Jovanovicék próbálták tartani a lépést a mieinkkel, az első negyedben inkább kevesebb sikerrel. Chelsea Nelson is ellenállhatatlanul játszott, még nem telt el négy perc és 14-7-nél időt kért Földi Attila. A lendületünket a piros mezesek hármasa sem törte meg, Chelsea Nelson a tizedik pontját szerezte, jól szedtük a lepattanókat, remekül védekeztünk, egyszóval pazar első negyedet láthattunk, az utolsó másodperceket leszámítva - Aho hárompontosa rontott kicsit az összképen (24-17).
   
Ettől meg is zavarodtunk egy kissé, a negyedet indító figyelmetlenségünk pedig négy vendégpontba került, így gyorsan magához is hívta övéit Csirke Ferenc (24-21). Sarok Niki sarokból eleresztett sikeres triplája némi nyugalmat hozott, Kiss Virág remek ütemben blokkolta a piros mezesek dobását, majd a másik sarokból is bevágott egy pompás hárompontost csapatkapitányunk (13. perc 30-21) és máris jobban érezhettük magunkat. Lehetett fokozni még ezt is, elkaptuk a fonalat, és 35-23-ra elléptünk. Zónára váltott a DVTK, de a lendületünk töretlen maradt (40-25). Ty Marshall harmadik személyi hibája miatt leülni kényszerült, a támadójátékunk kicsit akadozni kezdett, de a nagyszünet 44-33-as pécsi vezetésnél érkezett el.
   
Büntetőkkel indult a harmadik felvonás, egy itt, kettő ott, majd Jovanovic vágott be egy triplát, amivel 45-38-ra zárkózott a DVTK. A továbbra is zónázó miskolciak ellen nem tudtunk hatékonyan támadni, Greenék pedig egyre csak olvasztották a különbséget (24. perc 45-41). Jovanovic középtávolijával már egy kosárnyi előnyünk maradt, Csirke Ferenc időkéréssel próbálta megnyugtatni csapatát. Nagy kérdés volt, hogy ki tud-e kászálódni a gödörből csapatunk, vagy egyenlít-e a DVTK. Ty Marshall 2+1-e, majd egy kivédekezett miskolci támadás, Marshall büntetők (50-43), de örömünk csak egy pillanatig tartott, hamar ismét kettő volt közte, a távolról boszorkányos ügyességgel célzó Jovanovicnak köszönhetően (50-48). Némi lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk, de nagyon megszenvedtük a miskolci zónát (29. perc 54-50). A negyed végén Wentzel Nóri egy büntetőjével alakult ki az 55-50-es eredmény.
   
Öt pontos különbségnél Aho hárompontosa kettőre olvasztotta a különbséget, amire gyógyírként jött Chelsea Nelson kosara (59-55). Nikola Dudásová tett vissza egy támadólepattanót, majd egy szépen kivédekezett miskolci támadás után jött Wentzel Nóri egy triplával! Földi Attila nem is nézte tétlenül a fordulatot, időt kért öt perccel a vége előtt 64-55-ös pécsi vezetésnél. Csakhamar odalett egy időkérése, mivel a videóbíró kikérésekor nem osztották véleményét a sporik, sőt három perccel a vége előtt utolsó idejét is ki kellett kérnie a fiatal szakvezetőnek Kiss Virág pompás közelije után 66-55-nél. Green erőszakossága a palánk alatt három pontot ért a ráadás büntetővel. Ugyanezt végrehajtotta Kányási is, annyi különbséggel, hogy a büntetője kimaradt, ám a labda maradt a piros-fehéreknél, Medgyessy pedig bevágta a 6,75-ön túlról (66-63). Őrülten izgalmas végjátéknak néztünk így elébe, egy perc 41 másodperccel a vége előtt, időkérésünk után Wentzel Nóri játszotta be Chelsea Nelsonnak a labdát palánk alá, akivel szemben szabálytalankodtak. Mindkét büntető kimaradt, Green pedig odaát egyet értékesített (66-64). Elrontottuk a támadásunkat, így az egyenlítésért támadott a DVTK egy perccel a lefújás előtt. Nemhogy egyenlített, de a vezetést is átvette, Aho sarokból tisztán eleresztett hármasával (66-67). A horrornak még nem volt vége, Jovanovic duplája is beesett, egy támadásunk, 20 mp maradt az egyenlítésre. Dudásová kétségbeesett triplája is bevágódott, egál (69-69)! Letelt a rendes játékidő, jöhetett a ráadás!

Dudásovát lökték el a piros mezesek, majd Medgyessy dobhatott zavartalanul triplát. Sarok Niki nem hagyta válasz nélkül, de milyen nagyszerűen tette, ráadásul Jovanovic odaütött a triplája közben, amivel kipontozódott a DVTK légiósa (72-72). Csapatkapitányunk újabb csodás villanása következett a 6,75-ön túlról, ám Medgyessy büntetőivel egyre olvadt az előnyünk (75-74). Elképesztőt produkált a hosszabbításban Sarok Niki! Egy újabb pimasz hárompontost eresztett el (78-74), Földi Attila pedig időt kért. Igazi rangadóhoz illő mérkőzést láthattunk a pályán, melyhez Kiss Virág is a legjobbkor szólt hozzá, majd Marshall kosara után, amikor Nikus Dudasova 2+1-es kombinációja 84-76-ra alakította az állást, eldőlt a derbi, óriási győzelmet arattunk!   
Legközelebb szombaton a PINKK jön a Lauberbe bajnokira.
   
   
NKA UNIVERSITAS PEAC – DVTK 84-78 (24.17, 20-16, 11-17, 14-19, 15-9)
Pécs, 300 néző. V.: Tőzsér, Fodor, Rácz
   
NKA UNIVERSITAS PEAC: Dudásová 11/3, Wentzel 18/3, Marshall 12/3, Nelson 18, Kiss 4. Csere: Sarok 16/15, Szücs 3, Selcova -, Brajkovic 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
DVTK: Medgyessy 13/6, Bogicevic 2, Jovanovic 22/12, Green 15, Kiss 6. Csere: Tóth 3, Kányási 6, Aho 9/9, Bernáth 2. Edző: Földi Attila, Ábrahám Márta


Földi Attila: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Továbbra is tartom, hogy nekünk van a legnehezebb sorsolásunk – sorra utazunk idegenbe, EK-s mérkőzésekre, jó csapatokhoz. Egy ilyen kiélezett mérkőzésen ez sokat számít. Ma nem voltunk elég frissek, ennek ellenére megszerezhettük volna a győzelmet.
Milica Jovanovic: Nagyon rosszul kezdtünk, sok hibát vétettünk, és egész meccsen úgy éreztem, hogy loholunk az eredmény után. Azért voltak jó pillanataink, sőt a végén vezettünk is, de ez sem volt elég, és ez főleg a rossz kezdésnek köszönhető.

Csirke Ferenc: Nagyon nagy gratuláció a lányoknak! Úgy érzem, maximális teljesítményt nyújtottak ebben az állapotunkban – minden játékosom kitette a szívét a pályára. Ugyanakkor talán ennek is volt kicsit betudható, hogy leolvadtunk az utolsó két percben, hiszen elfáradtak a kulcsjátékosaink. A csapatunk erejét mutatja, hogy háromszor tudtunk felállni abból, hogy magunkra engedtük az ellenfelet.
Sarok Nikolett: Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, védekezésben és támadásban is. Tudtunk tartani egy tízpontos különbséget, aztán jöttek a hullámvölgyek a második félidőben, de mindegyikből sikerült kilábalnunk. Nagyon erősek voltunk lelkileg, és ennek kifejezetten örülök, mert ez pozitív dolgokat vetít előre a jövőre nézve.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva