PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

HATALMAS CSATÁRA KÉNYSZERÍTETTÜK A BAJNOKOT

Hatalmas csatára kényszerítettük a bajnokot
Csupán négy ponttal, 68-64-re tudott győzni a hősiesen küzdő PEAC-PÉCS ellen a jövő heti, EuroLiga negyeddöntőre készülő Sopron Basket. Erre a meccsre büszkék lehetünk!
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Sopron Basket
Sopron Basket

Ünnepélyes, megható pillanatok előzték meg a mérkőzést, a profi kosárlabdát abbahagyó, szép és teljes játékos-pályafutást maga mögött tudó Fűrész Diától búcsúztunk. Klubunk részéről Kond Árpád ügyvezető és Éles Péter csapatmenedzser, a soproniaktól pedig Török Zoltán ügyvezető köszöntötte Diát, és adott át egy-egy nagy csokor virágot, illetve emléktárgyat.

Crvendakic hárompontosa nyitotta meg a pontok sorát, ám a negyed derekáig nem alakult ki nagyobb különbség. Nálunk Sanja Mandic kezdett engergikusan, Milovanovic triplájára hasonlóképpen válaszolt. Licskai duplája után, 7-8 állt az eredményjelzőn, kimondottan jól tartottuk magunkat, a soproniak mestere Roberto Iniguez időt is kért. Hatottak a szavai, a zöld-sárgák egy 7-0-s rohamot nyomtak le, most rajtunk volt a sor az időkéréssel (7. perc 7-15). Ragyogóan reagált a csapat az instrukciókra, a negyed második felében 12-20 állásról vettük át a vezetést Rasheed Rita vezérletével 21-20-ra. Öt másodperc volt vissza, amikor Salvadores kígyózott végig a pályán, és a védők között feltett ziccerével 22-21-re vezettek a soproniak.

Négy perc alatt mindössze Rasheed Rita hármasát, Page és Imovbioh egy-egy dupláját jegyezhettük fel, így pedig 26-24-re a PEAC-PÉCS járt előrébb, a védekezés dominált ezekben a percekben. Kifelé perdültek a dobások mindkét oldalon, miközben nagy iramot diktáltak a csapatok. Wentzel Nóri értékesített egy büntetőt, amivel háromra nőtt az előnyünk, de nem maradt el a soproni válasz, így egál lett (27-27). Imovbioh pontos büntetőzése nyomán megint előrébb jártunk, de jött Coates 2+1-e és Turner triplája, így két perccel a nagyszünet előtt a soproniak jutottak lélegzetvételnyi, négy pontos előnyhöz (33-37).

A soproni oldalon Coates, nálunk Mandic volt a kosárfelelős az első támadásoknál, majd Crvendakic iramodott meg egy eladott labda után és fejezte be egy ziccerrel (22. perc 37-43). Megtorpant egy kicsit a támadójátékunk, a Sopron pedig Salvadores triplájával ellépett tizenegy ponttal (38-49). Őrizték a vendégek előnyüket, éppen zárkóztunk fel, amikor Milovanovic begyűjtötte negyedik hibáját a 28. percben, ám nem jártunk jól ezzel, mert a helyére beszálló Crvendakic harmadik tripláját is bevágta. A játékrész végén tizenkét ponttal vezetett a zöld mezes soproni gárda (48-60).

Roberson dobott egy szép hárompontost, amivel közelebb loptuk magunkat, ám a pontatlanságainkat a vendégek kihasználták (51-64). Kis embereink, Roberson és Mandic tartotta meccsben csapatát, amerikai hátvédünk újabb 6,75-ön túli találatával hat pontra zárkóztunk (36. perc 60-66). Megvoltak a lehetőségeink, fáradtnak tűnt mindkét csapat, nagy energiákat fektettek bele a játékba mindkét oldalon a játékosok. Két perccel a vége előtt egy utolsó rohamra indultunk 60-68-nál, Carrasco mester ki is kérte harmadik idejét. Imovbioh palánk alatti kosara után támadóhibát vétettek a zöld-sárgák, így ismét mi jöttünk. Kár volt Imovbioh két kihagyott büntetőjéért, de rontott a túloldalon Turner is, Sanja Mandic viszont nem! 41 másodperc volt vissza, a soproniak időt kértek, az eredményjelzőn pedig 64-68 állt. Fegyverneky dobása fennrekedt a gyűrűn, ami után mi hozhattuk játékba a labdát. Licskai hárompontos kísérlete nem volt jó, a labda a vendégekhez került, de az eredmény nem változott. Győzelemmel felérő vereséget szenvedtünk, sőt, több is volt részünkről ebben a meccsben, ami mutatja, hogy jó úton haladunk.

PEAC-PÉCS – Sopron Basket 64-68 (21-22, 12-15, 15-23, 16-8)
Pécs, 400 néző. V.: Benczur, Tőzsér, Frányó
PEAC-PÉCS: Mandic 17/6, Wentzel 3, Rasheed 10/3, Vucurovic 2, Imovbioh 14. Csere: Licskai 6, Roberson 10/6, Szücs L. -, Demeter -, Szücs R. 2. Edző: Gabriel Carrasco
Sopron Basket: Fegyverneky 2, Dubei 2, Crvendakic 14/9, Milovanovic 5/3, Coates 11. Csere: Weninger 6/6, Salvadores 13/3, Határ -, Turner 9/3, Page 6. Edző: Roberto Iniguez


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva