PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

HATALMAS CSATA VÁRHATÓ A GYŐR ELLENI PRESZTÍZS MECCSEN

Hatalmas csata várható a Győr elleni presztízs meccsen
Vasárnap 18 órai kezdettel a bajnokság kilencedik helyén álló Uni Győr MÉLY-ÚT csapatát fogadjuk egy igazi presztízsmérkőzésen.
Egyik közvetlen riválisunkat, a jóval nagyobb lehetőségekkel bíró győrieket fogadjuk, akik a tavalyi idényben a negyedik helyen zártak. Az eddigi szereplésük meglepetés – talán nem feltétlenül pozitív értelemben -, mert a szezonnak egy jóval többre hivatott kerettel vágott neki Milos Pavlovic együttese. Három klasszis légióst szerződtettek, a palánk alá Zofia Hruscakova és Alicia DeVaughn érkezett, az irányító posztra pedig a rutinos spanyol kosárlabdázó, Sandra Ygueravide lett a kiválasztott. Mellettük maradtak a rutinos magyarok, Czank Tímea, Raksányi Krisztina és Varga Zsófia, illetve a korábban az U20-as posztot betöltő, remek képességekkel bíró Török Ágnes. A győri koncepciónak megfelelően sok tehetséges fiatalt is a Rába-partjára csábítottak, így került a zöld-fehérekhez a magyar női kosárlabda egyik nagy reménysége Dombai Réka a Vasas csapatától, Papp Klaudia és Dúl Panka a BEAC-tól, Révész Boróka pedig Ceglédről. A magas posztok cseréjeként igazolták le a két légiós mögé a palánk alá Barnai Juditot a Csatából és Mansaré Manty-t pedig Szekszárdról. Gyakorlatilag tehát teljesen újjáalakult a csapat, amely az előzetes várakozások szerint képes lehet a tavalyi idényénél eredményesebb lenni.
   
Az induláshoz képest azonban már nem Milos Pavlovic vezeti az edzéseket, hiszen a 12. forduló után, a Vasas Basket otthonában elszenvedett vereséget követően elváltak Pavlovic és a klub útjai, a helyét a már Győrben dolgozó szakember, Merim Mehmedovic töltötte be. Erősítettek a center poszton, a francia bajnokságból érkező Rachel Holilvay személyében egy rutinos játékossal bővültek. De visszatérve egy pillanatra a kezdetekhez, a válogatott csapatkapitánya, Raksányi Krisztina nélkül kellett megvívnia a meccseit november 23-ig az Uni Győr MÉLY-ÚT-nak, az Európa-bajnokság után komoly bokaműtéten áteső kosárlabdázó a győri vereséggel végződő TFSE-MTK elleni mérkőzésen tért vissza a nyolcadik fordulóban.
   
Jelenleg tehát a kilencedik helyen állnak a zöld-fehérek a bajnokságban, hat győzelmük mellett nyolc vereséget jegyeztek az eddig lejátszott 14 mérkőzésükön, a vereségek közül pedig az egyiket egy zöld-asztalnál hozott döntés következményeként az MKOSZ Versenybizottságának döntéseként 0-20-al írták jóvá. A ZTE NKK óvta meg - az egyébként pályán 68-71-re elveszített - győri mérkőzésüket, Rachel Hollivay jogtalan szerepeltetése miatt. Okozhat ez még problémákat a győrieknek, mert nem csak a mérkőzést veszítették el ezáltal, hanem még a kiállásért járó egy pontot sem írták számukra jóvá, sőt minden holtversenyben utolsó helyre kerülnek besorolásra, ezért csúsztak most is ki a nyolcból a tabellán, a győrieknél egy győzelemmel kevesebbet jegyző VBW CEKK Cegléd a nyolcadik.
   
Jelen pillanatban tehát inkább útkereső, talán nem a legjobb tónusban van a kitűnő játékosokból álló, és remek lehetőségekkel bíró Uni Győr, de pont ezért kiemelt fontossággal bír a továbbiakban számunkra minden közvetlen riválissal vívott mérkőzés, így a pécsi is. És hogy mennyire komolyan is gondolják a vasárnapi - számukra élet-halál -, mérkőzést, azt bizonyítja, hogy egy nappal korábban érkeznek a Mecsekaljára, ahol a még a mérkőzés délelőttjére is edzést kértek a PSN Zrt-től a Lauber Dezső Sportcsarnokban.
   
Ami a két csapat egymás elleni összecsapásait illeti, az eddig lejátszott 20 találkozó alkalmával 17 ízben a zöld-fehérek örülhettek, így számunkra itt az alkalom az örökmérleg javítására, a papírforma alapján sokkal előkelőbb helyet érdemlő, jelenleg kilencedik győriekkel szemben. Nem lesz könnyű feladat, hiszen egy nagyon mély rotáció és igen hosszú kispad áll a Merim Mehmedovic rendelkezésére, de ezzel komoly szakmai kihívás is eredményességet letenni az asztalra.
   
Nagyon könnyen előfordulhat, hogy éppen Pécsett találják meg a zöld-fehérek a felfelé vezető utat, mert az eddigi nehézségeik ellenére még mindig ők számítanak a favoritnak vasárnap. Viszont a hosszabb ideje jól együtt dolgozó csapatunk kihasználhatja, hogy egységesebb, jobb tónusban van, és bár betegségek, sérülések nehezítik a felkészülést, de mindezt áthidalhatja, ha az igazi TOP csapatok ellen mutatott játékunkat hosszabb időszakban is megvalósítjuk a pályán. Egy bravúros pécsi győzelem a mumus ellen sokat erősíthetne lányaink pozícióin a riválisokkal szemben.
   
A PEAC-PÉCS – Uni Győr MÉLY-ÚT mérkőzés 18 órakor kezdődik, amely előtt 15 órától az Akadémiával közösen versenyeztetett amatőr csapatunk a Kecskemét gárdáját fogadja.
« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva