NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

HAT PONTOS DIADAL EZÚTTAL IS – ÉS MEGVAN A TOVÁBBJUTÁS

Hat pontos diadal ezúttal is – és megvan a továbbjutás
Hazai pályán is győztünk így kettős győzelemmel jutottunk az Európa Kupa legjobb 16 csapata közé, miután egy roppant küzdelmes, pontszegény csatában 63-57-re vertük a Pöstyén gárdáját.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
63 : 57
Piestanské Cajky
Piestanské Cajky

Szép számú szurkoló előtt, jó hangulatban alig pár másodperccel a kezdés után Wentzel Nóri állhatott a büntetővonalra, a második kísérlete beesett (1-0). A túloldalon Jurcenkova közeli találatával a Piešťanské Čajky vezetett. Megilletődötten, rendkívül idegesen kosárlabdázott mindkét csapat, a következő néhány támadás alkalmával is nehezen indult a játék. Négy perc elteltével 8-6-ra a vendégek vezettek, az eladott labdáink és a rontott dobásaink miatt csak két mezőnykosárra futotta, Kiss Virág duplája mellett Ivana Katanic tripláját jegyezhettük fel. Nem sokkal később odalett a Pöstyénben kivívott előnyünk, Mandic szerzett zsinórban hét pontot (7. perc 6-12). Menet közben cserékkel próbálta megtalálni az ideális ötösét Jovan Gorec, Simon Zsófi és Szücs Réka után Bea Sanchez is pályára került. A pontosabban és harcosabban játszó kék mezes szlovákok tovább tudták növelni előnyüket (8-16). A negyed utolsó perceiben az első triplánk is bevágódott Sierra Calhoun keze nyomán, majd Ivana Katanic is betalált, 13-16-nál ért véget az első játékrész.
   
Öldöklő csata zajlott a parketten, Sierra Calhoun egy távoli kosárral kiegyenlített (16-16). Fej-fej mellett haladt a két gárda, egál körüli eredményt mutatott rendre az eredményjelző. A 14. percben Ivana Katanic ziccere után kikérte első idejét Peter Jankovic 24-21-es pécsi vezetésnél, Jurcenkova közelijével zárkózott a Piešťanské Čajky. Nem sokkal később Jovan Gorec is magához kérette csapatát, amit egy eredményes pécsi akció követett. Ellenfelünknél Ana Mandic szinte extázisban kosárlabdázott, tizenöt pontnál járt a 17. percben. Nem is tudták leszakítani a mieink a vendégcsapatot, folyamatosan zárkóztak, noha az amerikai Jamest sikerült úgy megzavarni a védekezésünkkel, hogy rendre elrontotta a dobásait, mindössze három pontot szerzett az első félidőben, és a végére egészen ritka, 1/19-es dobásmutatóval zárt. 29-28-nál Martiskovával szemben szabálytalankodtunk három pontos dobás közben, három büntetőt dobhatott, a második után azonban Jovan Gorec harcolt ki magának egy technikait, így összesen négyszer próbálkozhatott, természetesen sikerrel a szlovák játékos (29-32). Sierra Calhoun egyenlített ki egy remekben szabott triplával, majd egy védő lepattanó megkaparintása után ismét előttünk állt a lehetőség. Sierra Calhun ezúttal betörésből volt eredményes, 34-32-nél, 8,4 másodperccel a második játékrész vége előtt időt kért Peter Jankovic, de marad a 34-32.
   
Martiskova révén egalizált a szlovák Piešťanské Čajky, majd percekig 34-34 állt az eredményjelzőn, majd a 16. pontját szerző Sierra Calhoun mozdította el csapatunkat a 24. percben. Nem sokkal később ismét a ponterősen kosárlabdázó amerikaink tovább gyarapította pontjait, majd Ivana Katanic is betalált közelről egy szép akció végén (25. perc 40-34). Nem tudtuk azonban megtörni ellenfelünket, közel tudtak maradni, Rusinakova is bevágott egy remek triplát (42-38). Bea Sanchez sportszerűtlen szabálytalansága után Mujovic két büntetőjével tovább faragtak a hátrányukon a pöstyéniek. Kiss Virág pontjaival új erőre kapott csapatunk, a záró negyedre hét pontos pécsi vezetéssel vágtak neki a csapatok (49-42). Ez összesítésben már tizenhárom pont volt, azaz egyre inkább megszilárdult a továbbjutásunk, és szertefoszlóban voltak a szlovákok reményei.
   
Ezt csak erősítette csapatkapitányunk, Kiss Virág újabb találata (51-42). Büntetőkkel gyarapodtak a szlovák pontok, a kispadon ülők hangos biztatása közepette küzdött a Piešťanské Čajky becsülettel, amennyire tudták igyekezték megnehezíteni a mieink dolgát, de hol hét, hol kilenc pont volt az előnyünk (34. perc 55-46). Két gyors villanás és Mujovic két kosarával 55-50-re felzárkóztak, Jovan Gorec időt kért, a mieink triplája kimaradt, azonban a túloldalon Rusinaková a sarokból bevágott egyet. Szigorodott a szlovák védelem, elzárták a támadólepattanókat Kiss Virágék elől, de az egyenlítési lehetőséget kihagyták. Ivana Katanic duplájával mozdultunk el az ötvenöt pontról, majd Jurcenkova révén 57-55-re módosult az állás. Másfél percig nem változott az eredmény, majd a ragyogóan magára találó Kiss Virág középtávolija után robbant a lelátó. Zúgott a „Hajrá Pécs” Peter Jankovic időkérését követően, Ivana Katanic két büntetőt a helyére tett (61-55), majd nem sokkal később ismételt a büntetővonalról. Utolsó időkérését nem akarta hazavinni Peter Jankovic, 25 másodperccel a vége előtt kikérte, de nem tudott csodát tenni, így megint 6 ponttal, csak ma 63-57-re győztünk, és ott vagyunk az Európa Kupa legjobb 16 csapata között.
   
NKA Universitas PEAC - Piešťanské Čajky 63-57 (13-16, 21-16, 15-10, 14-15)
Pécs, 850 néző. V.: Bojan Jovanic, Goran Sljivic, Lukasz Jankovszki
NKA Universitas PEAC: Katanic 16/3, Wentzel 9/3, Calhoun 20/12, Burdick 4, Kiss 14. Csere: Simon -, Szücs -, Sanchez -, Laczkó -. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.
Piešťanské Čajky: Mujovic 8, James 7, Martiskova 11/3, Mandic 15, Jurcenkova 8. Csere: Rusinakova 8/6, Moravcikova -, Tausova -. Edző: Peter Jankovic, Tomas Kacmarik.
   
Jovan Gorec: Én is gratulálok a lányoknak, továbbjutottak a következő körbe, ami nagy siker mindannyiunk számára. Nem ez volt a legkönnyebb meccsünk, a legszebb se, de győztünk, és ez nagyon fontos, hogy akkor is nyerjük a mérkőzéseket, ha nem játszunk jól. A győzelmi kényszer nem segített rajtunk, de ezzel a teherrel is meg kell tanulnunk élni és megbirkózni, ha nagy csapattá akarunk válni.
Kiss Virág: Gratulálok a csapatnak! Hatalmas volt a küzdelem ma – szó szerint, verekedés folyt a pályán. Mindenesetre jól helytálltunk. Nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre, sokat jelentett nekünk, és bízom benne, hogy ha így folytatjuk, még többen lesznek.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva