NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

HÁROM GYŐZELEMMEL TOVÁBBJUTOTTUNK AZ EURÓPA KUPÁBAN

Három győzelemmel továbbjutottunk az Európa Kupában
Ezúttal nem tudtuk megnehezíteni egy kiváló csapat dolgát Törökországban, amely nagyon jól is játszott, nekünk pedig szerda kora délután csak néhány jó momentumunk volt, így nagyon sima vereséget szenvedtünk a Nesime Aydin otthonában, Ankarában.
Nesibe Aydin
Nesibe Aydin
96 : 62
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Ahogy az már korábban eldőlt, három hazai sikerünk végett sikerült bejutnunk a legjobb 32 közé a FIBA Európa Kupában, az utolsó fordulóban csak az volt a kérdés, hogy melyik lesz a csoportelső a két küzdő fél közül. Ez a kérdés azonban hamar eldőlt, a sokkal jobb erőkből álló, és kiváló napot kifogó török élklub már az első negyedben lerendezte a meccset. Előzetesen tudni lehetett, hogy legalább 20-25 pontokkal nyer otthonában az Aydin, mi sem számíthattunk könnyű mérkőzésre Ankarában, a Nesibe Aydin pedig igazolta klasszisát, nem véletlenül veretlen még hazája bajnokságában az Európa Kupában is csak Pécsett kaptak ki.
Az első kosárnál még mi örültünk, amit Kiss Virág révén mi szereztünk. A folytatás már kevésbé volt örömteli, egészen extra dobószázalékot produkáltak a hazaiak, alig telt el két és fél perc, máris időt kellett kérnie Csirke Ferenc vezetőedzőnek 9-2-nél. A törököknél ekkor Nacickaite volt különösen elemében. Az időkérés után két pontra megközelítettük a hazaiakat (12-10). A lepattanózásban jobbak voltunk, viszont a 72%-os pontosággal célzó Nesibe Aydin tíz perc alatt 30 pontig jutott, míg mi 18-at dobtunk.
   
A 36 esztendős, rutinos klasszis, Snytsina hármasa zárta az első, és nyitotta a második játékrészt, a fehérorosz játékos extrán kosárlabdázott ma, nálunk senki nem találta ellene a fegyvert, 26/21 pontig jutott úgy, hogy a triplakísérleteinek 70%-a (!) a gyűrűben landolt. 38-18-nál jött vezetőedzőnk újabb időkérése, ám utána újabb Snytsina-triplának tapsolhatott a szűk létszámú helyi publikum. Egyre jobban ellépett a Nesibe Aydin, Thomas mesterien irányította csapatát, a 17. percben már huszonhét pont volt közte (47-20), nálunk leginkább Kiss Virág talált be időnként mezőnyből. A nagyszünet 52-28-nál érkezett el, Ty Marshall két büntetője után már nem találtak be a gyűrűbe a hazaiak, akik ekkor már néha dobást is hibáztak…
   
A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a Snytsina és Nacickaite, valamint társai magabiztosan kosárlabdáztak, a 25. perben alakult ki először a harminc pontos különbség, a mieink játékán is egyre jobban kiütközött a fáradtság, amit a sorozat legviszontagságosabb utazása okozott (64-34). A nagy különbség megmaradt a játékrész végére is, így a negyedik negyedre maradt az a feladat, hogy próbáljunk harminc pont alá kerülni.
   
Ez egy időre sikerült is, a negyed első pár percében Ivana Brajkovic is szépen hozzá tudott tenni a játékunkhoz, majd Ty Marshall triplájával 79-53-ra módosult az eredmény. A folytatásban a török vezetőedző visszaküldte a pályára Nacickaitét és újra távolabb került a Nesibe Aydin. Nem sokkal a vége előtt Csirke Ferenc kapott technikait az egyébként meglehetősen sok hibával működő bírói hármas hölgykoszorú egyik tagjától. A mérkőzést a jól brusztoló Chelsea Nelson kosara zárta, a végeredmény pedig 96-62 lett a Nesibe Aydin javára, amely ezzel megnyerte az Európa Kupa D csoportját. A mieink egy olyan csapattól szenvedtek vereséget, amely vitán felül a legjobb volt a csoportban, míg a másik két együttessel idegenben is minimum partiban voltunk, Pécstől távol mégsem sikerült legyőzni őket. Csütörtök este kiderül, hogy melyik élcsapat ellen folytatjuk az EK-t a legjobb 16 közé jutásért.
   
Nesibe Aydin – NKA Universitas PEAC 96-62 (30-18, 22-10, 22-16, 22-18)
Ankara, 200 néző. V.: Jelena Smiljanic (SRB), Ewa Matuszewska (POL), Maka Kupatadze (GEO)
Nesibe Aydin: Thomas 16/3, Nacickaite 15/9, Eldas 10/3, Snytsina 26/21, Coates 11. Csere: Uygül 2, Duman 10/6, Coklar 6, Kaymaz -. Edző: Erman Okerman, Adnan Can
NKA Universitas PEAC: Dudásová 8/3, Wentzel 2, Marshall 9/3, Nelson 15, Kiss 16. Csere: Szücs 3/3, Selcova 3/3, Brajkovic 6. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron   
   
Csirke Ferenc: Gratulálok az Aydinnak, nem hagytak kétséget afelől, hogy ki fogja nyerni a mérkőzést. Sajnos az elmúlt két napunkból kiindulva ez benne volt ebben a mérkőzésben, fáradtak, fásultak voltak a lányok. Ez már zsinórban a hetedik nemzetközi kupás csapat elleni meccsünk volt, hamar elfáradunk fejben, így nehéz szakmáról beszélni. Frissebbek voltak, fantasztikusan dobtak, mindig lemaradtunk a dobásoknál, mostantól el kell kezdenünk jobban koncentrálni, hogy meg tudjuk nyerni a két bajnoki mérkőzést.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva