NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

HARMADIK HELYEN FORDULUNK A VISSZAVÁGÓKRA

Harmadik helyen fordulunk a visszavágókra
Lüktető, hullámzó, jó meccsen a második negyedben mélypontra kerültünk, de a harmadik negyed során kirángattuk magunkat a gödörből, így a vége „sima” tíz pontos pécsi győzelem a CEKK ellen Albertirsán!
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd
69 : 79
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, 5-4-es hazai vezetés után fordítani tudtunk, Kiss Virág járt élen nálunk a pontszerzésben. Azzal együtt is vezettünk, hogy rengeteg ziccerünk kimaradt, ha ezeket bedobjuk, nagyobb előnyre is szert tudtunk volna tenni (5. perc 7-13). A folytatásban is sokat hibáztunk, már nem csak a közeli, biztosnak hitt dobások, hanem a büntetőink jórésze is kimaradt, az ellenfelünk pedig felzárkózott. A negyed végén már ismét Szabó Fanniéknál volt az előny, 18-14-es ceglédi vezetésnél ért véget az első tíz perc. Az első tíz percben hat ziccerünk és öt büntetőnk maradt ki, és ez a 17 meg nem szerzett pont alaposan lenyomott minket.
   
A második negyedben a szétesés jelei kezdtek rajtunk kiütközni, a sárga mezes hazaiak vérszemet kaptak, ráadásul a hazai pálya minden előnyét alaposan élvezték ebben a szakaszban, villámgyorsan kilenc ponttal elléptek (25-16). Agresszívebbé vált a védekezésük is, nekünk pedig meg kellett küzdeni minden egyes kosárért, nem értek célba a bejátszásaink, és a tripláink sem akartak utat találni a gyűrűbe. Rengeteg volt a személyi hiba, amit ránk fújtak a sporik, Holesinka vezérletével tartotta előnyét a ceglédi gárda. Kapaszkodunk, de ez csak arra volt elég, hogy tíz pont környékén megragadtunk, nem tudtak átgázolni rajtunk.
   
40-29-ről indult a nagyszünet utáni periódus, ami már egészen más mederben zajlott, mint az előző. A periódus elején még nem tudtunk közelebb jönni (24. perc 47-37), de utána zsinórban 19 pontot szórtunk a negyed végét jelző dudaszóig. Kőkeményen mentünk előre, harcoltunk elől, harcoltunk hátul, védekeztünk, labdákat szereztünk, és Chelsea Nelson vezérletével a 26. percre már csak egy pont volt a hátrányunk (47-46). Hiába kért időt a ceglédiek edzője, a második félidőre feléledő Ty Marshall is elkapta alaposan a fonalat, így az utolsó tíz percre 47-56-tal fordultunk.
   
Nem estünk ki a ritmusból a záró játékrész elején sem, tovább tudtuk növelni előnyünket (50-64). Egy utolsó nagy hajrát még megpróbáltak a ceglédiek, és lassan mi is kezdtünk elfáradni fejben is, így a negyed derekán 57-64-nél Csirke Ferenc kért időt, hogy rendezze a sorokat. Holesinska még tört némi borsot az orrunk alá, akadtak még nehéz pillanatok, de a szívünk ezen az estén is a helyén volt, így a vége mondhatni magabiztos tíz pontos győzelem lett.
      
Folytatás Pécsett szerdán este a Lauberben az Európa Kupa play-off meccsen a Nesibe Aydin ellen, amelyre a belépés ingyenes lesz mindenki számára védettségi igazolvánnyal.

VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas PEAC 69-79 (18-14, 22-15, 7-27, 22-23)
Albertirsa, 100 néző. V.: Tőzsér, Kovács, Dr. Németh
   
VBW CEKK Cegléd: Szabó D. 5/3, Szabó Fanni 13/6., Szirony 3/3, Szabó Flóra 3, Kobolák 4. Csere: Holesinska 16/6, Baugh 9, Rakita 8/6, Katona 6. Edző: Hegedűs Péter, Gaál Gergő
NKA Univeritas PEAC: Dudásová 4, Wentzel 16/6, Marshall 15, Nelson 23, Kiss 14. Csere: Szücs 2, Selcova 3/3, Brajkovic 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a lányoknak. Azt beszéltük meg, hogy kezdjük jól a meccset, ami meg is történt, de utána ziccereket és büntetőket hagytunk ki, ami megbosszulta magát. A második félidőre már az a csapat jött ki, amelyiknek karaktere volt eddig minden mérkőzésen. Az első kört lezártuk 8 győzelemmel, három vereséggel a harmadik helyen, így jó pozícióban várhatjuk a második kört.
Tyaunna Marshall: Az első félidőben lassan és gyengén játszottunk. A harmadik negyedben viszont már jól játszottunk, csapatként működtünk, és büszke vagyok arra, ahogy ma küzdöttünk a pályán.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva